Gençlerin yaratıcı ve sürdürülebilir proje fikirlerinin geliştirildiğiGeleceğin Yıldız Girişimcileri 6’ncı dönem “Demoday” etkinliğinde konuşan Başkan Gerenli, “Kendini geliştirmiş, geliştirmeye devam eden ve sosyal, ekonomik anlamda Lüleburgaz’a tekrar dönerek, beyin göçünü tersine çevirecek gençler yetiştirmek istiyoruz. Ülkemizin daha da ileri gitmesi için bu mücadeleyi hep birlikte sürdüreceğiz” dedi.
Lüleburgaz Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle 6 yıldır gururla sürdürdüğü, gençlerin yaratıcı ve sürdürülebilir proje fikirlerini geliştirdiği Geleceğin Yıldız Girişimcileri 6’ncı Dönemi Demoday etkinliğiyle LYSA Cahit Irgat Salonu’nda sona erdi. Etkinliğe Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Başkan Yardımcıları Leyla Güncer ve Kemal Pektaş ile birlikte finale kalan takımlar katıldı.
Jüri önünde büyük heyecan
Her biri geleceğin yıldız girişimcisi olma yolunda ilerleyen gençler, projelerini jüriye sundu. Proje fikirlerini sunan gençlerin heyecanı ise görülmeye değerdi. Takımlar halinde proje sunumu gerçekleştirilmesinin ardından genç girişimciler jürinin sorularını tek tek yanıtladı.
Tüm takımlara destek sürprizi!
15 takımın finale kaldığı ve gençlerin birbirinden yaratıcı fikirlerinin değerlendirildiği Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı’nda dereceye giren takımlar ödüllendirildi. Öte yandan programda yer alan tüm takımlara sürpriz bir şekilde “İş Fikri Hızlandırma Desteği” ödülü verildi. Sürpriz ödülü ise Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Pektaş duyurdu.
“Önceliğimiz insana yatırım”
Demoday’in açılışında konuşan Başkan Gerenli, dünyanın 4’üncü sanayi devrimini yaşadığını hatırlatarak, hayatımızda yapay zekalar, nesnelerin interneti gibi kavramların yer aldığının altını çizdi. Başkan Gerenli, yaşam tarzımızın eskisi gibi olmayacağını, bu değişime ayak uydurmak zorunda olduğumuzu vurgulayarak, “Ülke olarak da sadece teknolojiyi satın alan değil teknolojiyi üreten ve geliştiren bir konuma gelmek durumundayız. Gençlerimize çok güveniyoruz. Lüleburgaz Belediyesi olarak önceliklerimizden biri de insana yatırım yapmaktır. Siz gençlerimizi geleceğe hazırlamak bizim asli görevlerimizden birisidir” dedi.
Beyin göçü tersine dönecek
Başkan Gerenli, Lüleburgaz Belediyesinin Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programıyla birlikte kentteki beyin göçünü tersine çevireceğini söyleyerek konuşmasını şöyle tamamladı; “Hepimiz; özgüveni yüksek, girişimcilik ruhu gelişmiş gençler olarak yetiştiğinizi görmek istiyoruz. Kendini geliştirmiş, geliştirmeye devam eden ve sosyal, ekonomik anlamda Lüleburgaz’a tekrar dönerek, beyin göçünü tersine çevirecek gençler yetiştirmek istiyoruz. Ülkemizin daha da ileri gitmesi için bu mücadeleyi hep birlikte sürdüreceğiz.” (N.Şensöz)
NE ARAMIŞTINIZ ?
ÇOK OKUNANLAR
-
Yeni Parti'de Kırklareli Teşkilatları Tamamlandı! İşte İsim İsim Liste
11 Eki 2026 -
Kırklareli’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Programı Açıklandı! İşte Etkinlik Takvimi
27 Eki 2026 -
"Ülkemizde farklı kesimler arasındaki mesafeleri kapatacak bir toplumsal zeminin oluşmasına ivedilikle ihtiyacımız var"
07 Eki 2026 -
Kırklareli'nin Vergi Rekortmenleri Listesinde Hangi Şirketler Var?
12 Eki 2026 -
Kırklareli ile Kayseri Arasında Edebiyat Köprüsü Kuruldu
13 Eki 2026 -
Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü’nün Projesine Trakya Kalkınma Ajansı’ndan Destek
07 Eki 2026
ÇOK YORUMLANANLAR
-
Kırklareli Valiliğinden Meteorolojik Uyarı! Hava Sıcaklıkları Düşüyor
04 Kas 2026 -
Vekil Sarıçam\'dan Lüleburgaz\'a Sağlık Müjdesi! Kritik Palyatif Bakım Servisi Hizmete Girdi
06 Eki 2026 -
Uzunköprü’de Gençlere Yeni Fırsat! Dijital Tasarım Atölyesi Açılıyor
06 Eki 2026 -
Kırklareli Hayvan Bakımevi Kapılarını Çocuklara Açtı! Can Dostlarla Buluşma
06 Eki 2026 -
“Türkiye\'nin uzay yarışında geri kalmasına asla müsaade etmedik”
06 Eki 2026 -
Başkan Soner Ilık: “Yerel Esnafımız Kent Ekonomimizin Bel Kemiğidir”
07 Eki 2026
Son Yorumlar
- "Ufuk Hattı Projesi" geleceğe umut oluyor: Tebrikler başarılar diliyorum ...
- "Ufuk Hattı Projesi" geleceğe umut oluyor: Tebrikler başarılar diliyorum ...
- Bir festival de böyle geçti: Çok istedik bizden olmadı yaralarımı kimse sarmadı ağladım sesimi duymadı sana olan dağlar kadar sev...


Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol