Geleceğimizi Korumak için; "Spora Yatırım"

2014 - 2015 Eğitim Öğretim yılının başlamasının ardından denetim ve kontroller artarken, “bonzai” adındaki sentetik uyuşturucu maddenin çocuk ve gençlerden uzak tutulması konusunda top yekûn herkes İl Genel Meclisi tarafından göreve davet edildi. Kırklareli’de yapılan çalışmalardan bahsedilirken, öğrenci velilerinin yüreklerine su serpildi. Zehir tacirlerinin hedefindeki öğrencilerimiz için oluşturulacak önlemler ablukasında, "Spor kulüplerinin maddi olarak desteklenerek gençlerin teşviki sağlanmalı" düşüncesi ciddi anlamda desteklendi. Çağlayan'ın “Kurtlar Vadisi Pusu” dizisinden örnekle anlatmaya çalıştığı sentetik uyuşturucu gerçeğinin can almaya devam etmesi ise Meclis üyeleri tarafından üzüntü ile karşılandı 

İl Genel Meclisinin Kasım ayı gündeminin 11'nci birleşimi dün saat 10.30'da İl Özel İdaresi tesislerindeki toplantı salonunda Meclis Başkanı Cavit Çağlayan'ın idaresinde gerçekleştirildi.
Az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin başına musallat edilen “bonzai” adındaki sentetik uyuşturucu Kasım ayı İl Genel Meclisi’nin 11'nci birleşiminde gündem dışı konu olarak ele alındı.
Sadık Aykanat ile başlayan
gündem dışı konu birleşimi bitirdi
İl Genel Meclis Başkanı Cavit Çağlayan, Vize Milliyetçi Hareket Partisi üyesi Sadık Aykanat, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Çetin Şinikoğlu, Meclisin kadın üyeleri Hazel Yolgiden, Seyhan Delioğlu, Gürcan Kırım, Yeşim Girgin, Sibel Çınar konu ile ilgili duydukları üzüntüyü dile getirirken Kırklareli kamuoyuna mesaj verdiler.
İl Genel Meclisi’nin deneyimli ismi Sadık Aykanat'ın, "Günümüz dünyasının en tehlikeli uyuşturucu maddesi olarak tanınan bonzai can almaya devam ediyor" sözleri ile görüşülmeye başlanılan gündem dışı konu birçok üye tarafındanda değerlendirmeye alındı.
Aykanat konuşmasının devamında, "Kırklareli'de bonzai yani sentetik uyuşturucu konusunda gençlere yönelik ne gibi aktivasyonlar, ne gibi etkinlikler, caydırıcılığı olan ne gibi eğitimler verilmekte." Sorusunu Meclisin geçen dönemki üyelerine ve 2005 - 2014 yılları arasında Kırklareli Belediye Başkanı olarak görev yapan Cavit Çağlayan'a sordu.
Gündem dışı şekillenen ve 11'nci birleşimin TEK maddesi olarak ön plan çıkan sentetik uyuşturucu konusunda söz alan Cavit Çağlayan, "Günümüz dünyasının büyük bir mücadele verdiği “bonzai” konusunda ilimizde ciddi adımlar atılmakta. Belediye başkanlık dönemim dahil olmak üzere Meclis Başkanlığı dönemimde devam etmektedir." Diyerek sözlerine başladı.
Televizyon ekranlarının en çok izlenen Kurtlar Vadisi Pusu dizisinden örnek veren Çağlayan, "Bildiğiniz gibi bu sentetik uyuşturucu günümüzün en kolay ve ucuz temin edilen maddesi. Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde verilen bir örnekle bunun nedenlerini görmekteyiz. Dizide 'Para kazanılması önemli değil' diye bu maddenin neden ülkemize sokulmak istendiğini vurgulamakta" dedi.
Sadık Aykanat, Gürcan Kırım ve Çetin Şinikoğlu ise Kırklareli'deki amatör spor kulüplerinin ve BAL olarak bilinen spor kulüplerinin maddi olarak desteklenerek gençleri bünyelerine çekmeleri konusunda öncü olmalarının sağlanması işaret edildi.
İl Genel Meclisinde Sentetik Uyuşturucu konusunda Kırklareli'de atılan adımların neler olduğunu dile getiren Üyeler, İlimizde yapılan çalışmaları anlattı. Yeşim Girgin'in bazı maddelerini anlattığı ve Kırklareli kamuoyuna bir süre önce sunulan rapordaki,
İşte O Çalışmalar
Aile, çocuk ve engelliler komisyonu ile İçişleri ve çeşitli işler komisyonu olarak komisyon üyelerimiz tarafından kendi bölgemizde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Teşkilatı ve Kaymakamlıklarla görüşmelere başlanıldı.
Daha sonra İl de bulunan İl Rehberlik ve Rehabilitasyon Müdürü Serkan Akten, İI Halk Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, Çocuk Şube Müdürü İbrahim Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz ile komisyonlarımızla birlikte görüşmelerimizi yaptık.
Birlikte yaptığımız görüşmelerimizde, bizlere ilk önce kendilerini ziyaretlerimizden sentetik, kanabinoid vb... madde kullanan çocuk ve yetişkinlerin bölgemizde hangi boyutta olduğu konusunda yaptığımız araştırmalarımızdan dolayı taktir ve teşekkürlerini belirttiler.
Bizlere bu konunun çok hassas bir konu olduğunu ve bu tür olayların seminerlerini yapan kişilerin özel eğitim aldıklarını ve yapılan seminerlerde bilirkişilerin kullanacakları sözcük ve kelimeleri titizlikle seçtiklerini belirttiler.
Bölge olarak çok fazla kullanım sayısının olmadığını, genellikle sorunlu ailelerin ve yaşam şartlarının ağır olduğu aile çocukları olduğunu, ancak son zamanlarda eğitim seviyesinin ve gelir düzeyi iyi olan ailelerde rastlandığını dile getirdiler. Yaş ortalaması olarak 11 - 40'lı yaşlar arasında olduğunu ve kolay temin edilip,ölümle sonuçlanan bir sentetik madde olduğunu, hiçbir şekilde kurtuluşlarının bulunmadığını,2 ile 5 yıllık bir yaşam süresi kaldığını belirttiler.Tabii ki dünya gelmemizle birlikte bir annemiz ve babamızla dünyaya gözlerimizi açan insanlar yaşamın içinde ki üzüntülü,mutlu,sevinçli,sağlıklı, sağlıksız yaşama şartları zor veya iyi olan ailelerin dünyaya getirdikleri çocukların daha sonra nelerle karşılaşacağını ve şuan anne ve babaların çalışmış olduğu toplumumuzda çocuklara zaman ayıramayan,sadece iş-internet - tv gibi sosyal yaşamın ana arterleri olmuş,evde yaşayan çocukların zaman geçiremez duruma gelmişlerdir.
İl Çocuk Şube Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşme sonucunda vermiş olduğu bilgiler bizleri çok etkiledi. Çocuk Şube Müdürümüz çocuklar suç işlemeyi bilmezler. Onlar suça sürüklenirler. Ancak ailelerin sahipsizliğinden, ilgisizliğinden çocukların bu tür olaylara sürüklendiklerini dile getirdi. Yetkililer, çocuklar ile ilgili yaptıkları ve yapacakları projelerden bahsetti. Çocuklarımızdan oluşan bir futbol takımını kurduğunu ve adının ise YAYLA EĞİTİM SPOR olduğunu söyledi.
Bu çocuklar ilçeler arası müsabakalar yaparak kendilerinin ne kadar değerli olduklarını hissetmelerini sağladık. Çocuklarımızı topluma kazandırabilmek için onları sinema, şehir dışı gezlerine ve yemek salonlarına götürerek toplumun içerisindeki yerlerinin önemini ve onların ufkunu genişleterek bakış açılarını değiştirdiklerini belirtti.
Sayın İbrahim Şahin, "YAYLADA BULUŞALIM" adı altında yeni bir projelerinin olduğunu söyledi .Emniyet teşkilatımız ile yapılan görüşmeler neticesinde konuya büyük bir hassasiyet ve titizlikle yaklaşıldığı, sentetik kanabinoid vb.....madde kullanımının ve satışının engellenmesi için ciddi bir mücadele verildiği komisyonumuzca görülmüş, emniyet teşkilatımız bu yöndeki çalışmaları tüm komisyon üyelerimizce takdirle karşılamıştır.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol