Kendilerine ayrimcilik yapildigini, güneydogu gazilerinin yararlandigi haklardan yararlanamadiklarini ifade eden Kirklareli Tüm Gaziler Dayanisma Dernegi Baskani Erol Özsevimli, kanunlardan yararlanamadiklari gibi "Kibris Gazisiyiz" dediklerinde hor görüldüklerini dile getirdi. Bunlar yetmiyormus gibi birde gazilik madalyasi için kendilerinden 45 TL talep edildigini söyleyen Özsevimli, "Bizce madalya parayla satilmaz ve alinmaz, kahramanlik hiçbir zaman parayla ölçülmez" dedi.
Gazilerin yasadiklari sikintilarla ilgili bir açiklama yapan Kirklareli Tüm Gaziler Dayanisma Dernegi Baskani Erol Özsevimli, Çanakkale'de, Kore'de ve Kibris'ta savasan ve gazi olanlarin ayrimciliga maruz kaldigina inandigini söyledi.
Daha önce Mehmetçik Vakfi'nin bir miktar para yardiminda bulundugunu ancak bunu yalnizca Dogu Anadolu'da çarpisan ve yaralanarak gazi olanlara verdigini belirten Özsevimli, kendilerinin de 20 Temmuz 1974 Kibris Baris Harekâti'nda çarpisarak gazi olduklarini ancak "baska bir ülkenin gazileri gibi" anlayamadiklari bir tutumla karsilastiklarini, kanunlardan yararlanamadiklarini belirtti.
Kendilerine nerede gazi olduklari soruldugunda "Kibris gazisiyiz" diye yanit verdiklerinde "dudak büküldügünü" dile getiren Özsevimli, milletvekillerinin de kendileri ile "dalga geçer gibi" kanun onayladiklarini söyleyerek, "Åzöyle ki ilk önce bir kanun çikti bütün gazilerin ayliklari esitlenecek dediler sonra bundan vazgeçip çalisan ile çalismayanlari ayirip ayri ayri aylik almalarini sagladilar. Bunun neresi esit muamele eger bizim gaziligimiz bizlere yakistirilmiyorsa bu ünvanimizi geri alsinlar bizde bunu bilelim" dedi.
45 TL'ye madalya
Kendilerine mahsus madalya verilecegini ancak bunun karsiliginda da kisi basina 45 TL istendigini söyleyen Kirklareli Tüm Gaziler Dayanisma Dernegi Baskani Erol Özsevimli, kahramanligin parayla ölçülemeyecegini vurguladi. Güneydogu gazileri ile Kibris gazileri arasinda çok büyük farkliliklar bulundugunu bunu da anlayamadiklarini kaydeden sözlerini söyle sürdürdü;
"Bizlerin ve herkesin bildigi gibi bir tek gazilik unvani vardir. Ama devlet bizleri üvey gazi sayiyorsa onlari bilemeyiz. Bizler bu ayrimdan fazlasi ile kaygi duymakta ve ayrimciligin giderilmesini ve gazilerin bir çati altinda toplanmasini çikan ve çikacak kanunlarin hepimize esit olarak yapilmasini saglamak ve bu yanlisligin bir an önce düzeltilmesini temenni ediyoruz."
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol