Bir cumartesi sabahını yaşarken kahvede Listesiz'deki sevda şarkılarını dinliyorum. Damardan şarkılar bunlar. Ne güzelmiş gençlik günleri... Şimdi genç olmak varmış... Günce defterimdeki Babaeski notlarıma bakıyorum.
08.07.2014 günü Hacı Abi lokantasında Babaeskispor'un Kulüp Başkanı CENK DÖNMEZ: "1969 yılında Babaeskispor kurulmuştur. İkinci ligde 1984 yılında oynamıştır. Şu anda Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etmekteyiz. İki tane transfer yaptık. Merzifonspor'dan FUAT BERKAN ve ERSİN'i transfer ettik.
Geçen sene takımda futbol oynayan futbolcularımızla sözleşmeyi yeniledik.
2014-2015 sezonunda amacımız Babaeskispor'u üçüncü lige çıkarmaktır.
Teknik Direktörümüz GÜNAY BENİCE ve UFUK BÖKER'dir.
Kulüp olarak tek sıkıntımız maddi sıkıntılardır.
Spor tesislerimiz elden geçirildi." dedi.
"Dedeler Nereden Gelmişler?"
CENK DÖNMEZ: "Dedemin adı Salih Dönmez'dir. Lakabı Çakır Salih'tir. 1935 yılında Bulgaristan Eski Cuma'dan gelmişiz. Babaeski'nin ORUÇLU köyüne yerleşmişiz.
Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteriyim. Başkanımız SEBAHATTİN ÖNER'dir." dedi. Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sebahattin Öner Beyefendi, çalışkan bir insandır.
Genç iş adamlarının girişimleri, yatırımları, istihdam sağlamaları sosyal yaşam için önemlidir. Gençlere istihdam alanları için yeni yatırımları hükümetler yapmalıdırlar. Planlı kalkınmayla Türkiye, bölgesinde lider olabilir. Büyük fabrikalar Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı, Lüleburgaz, Muratlı arasındadır. Gençler buralara gidip iş arıyorlar. Geçmişte üç bin kişilik nüfusu olan Çerkezköy'de bugün 153 bin kişi yaşıyor.
Babaeski'nin güleryüzü BASRİ GÜLEÇ'tir.
"Dedeler Nereden Gelmişler Basri Bey?"
BASRİ GÜLEÇ: "1951 yılında Bulgaristan Razgrat'dan Samsun'a gidip yerleşmişler. Oradan Eskişehir'e, sonra da Babaeski'ye gelmişiz. Dedem Hasan Kurtuluş, babam Yusuf Güleç'tir. Tarım festivallerinde yöneticilik ve sunuculuk yaptım. Ayrıca solistlik yapıyorum. Fantazi ve arabesk, Türk sanat müziği, Türk halk müziği seslendiriyorum. Tek hayalim, ailem ve sevdiklerimle sağlıklı, güzel bir hayattır." dedi. Babaeski Belediyesi'nde Belediye Başkan Yardımcılığı yaparken Basri Güleç'e uğrayıp sohbet etmiştik.
Yıllar önce Babaeski Tarım Festivali'nde şair Mülayim Tirfil, Kerem Tirfil, İlyas Yalçın, Selahattin Demiraco, Erkan en güzel şiirlerini okumuştu. Programı sunan, yöneten BASRİ GÜLEÇ'ti.
Sıcak bir yaz akşamında şiir okumak güzeldir arkadaşım. Kırklar Pınarı şairler grubunu kurmuştuk. Mülayim Tırfıl: "Kırkların Sesi Şairler Grubu adını bundan sonra kullanacağız." demişti. Kırklar Pınarı grubu Kırkların Sesi olarak devam etti. Ben çalışmalarıma devam ederek Anılar Denizinde Kırklareli kitabımı çıkardım. 2006 yılından beri söyleşilerle Trakya turlarım devam ediyor...
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol