Fenerbahçe Hollanda'ya yari final heyecanini yasatti

Avrupa, Fenerbahçe Bayan Masa Tenisi Takimi'nin rüzgârina kapildi. ETTU Cup Çeyrek Final maçi için 24 - 26 Åzubat 2012 tarihleri arasinda Hollanda'nin Heerlen sehrine giden Fenerbahçe Bayan Masa Tenisi Takimi firtinalar estirdi. Fenerbahçe Masa Tenisi Åzube Kaptani Milli Sporcu Gürhan Yaldiz, 4. Kademe Bas Antrenör Babür Üstündag, Sporcu Melek Hu, Elizabeta Samara, Fang Fang Zhou'nun sakatlik durumlari olmasina ragmen takima emek veren, Milli Sporcumuz Yildiz Meral Ali, Fengyu Jin, Kirklareli Masa Tenisi Antrenörü Soner Polat, Yasar Kanbir, Ankara'da antrenörlük görevini yürüten Samet Polat, Istanbul'dan Yardimci Antrenör Åzaban Sönmez, Serdar Öner ve Almanya'nin Duesseldorf sehrinden takimi desteklemek için gelen Yasar Yaldiz ile toplam 13 kisi takimin yaninda bulundu. Fenerbahçe Spor Kulübü tarafindan özel davet alan iki Kirklareli Masa Tenisi Antrenörü ilimizi temsil etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Masa Tenisi Il Temsilcisi ve Antrenörü Soner Polat konu ile ilgili bazi açiklamalarda bulundu. Polat yaptigi açiklamada; "Kirklareli ili Türkiye Masa Tenisi Camiasinda taninan bilinen ve de sevilen bir grup,  Fenerbahçe spor kulübü de Antrenörlerimizi onura etmis oldu. Turnuvaya Kirklareli Gençlikspor, Belediyespor ve Kirklareli Spor Ihtisas Kulübü Masa Tenisi Antrenörü Soner POLAT ile Lüleburgaz Lüksat ve Traker Spor Kulübü Masa Tenisi Antrenörü Yasar KANBIR yapmis olduklari basarili çalismalarinin sonucunda davet edilmistiler. Ayrica Ankara' da Gazi Üniversitesi Ingilizce Ögretmenligi bölümünde okuyan ve Gazi Kolejinde Masa Tenisi Antrenörü olarak çalisan Samet POLAT ' ta bu turnuvaya özel davet edilen ve gösterdigi müthis destekle bunu hak ettigini tarafli tarafsiz herkese gösterdi.
Müsabakalara gelince Fenerbahçe Bayan Masa Tenisi Takimi Tenisi Bayan takimi son üç yilin Avrupa Åzampiyonu Hollanda' nin LYBRAE HEERLEN takimini ilk maçta 3-2 yenmis ve ikinci maçta da zafer için Hollanda' ya gitmisti. Masa Tenisinde Türkiyenin en büyügü olan Fenerbahçe çoook zorlu bir maç sonrasinda Avrupa Åzampiyonu Lybrae Heerlen takimini, çeyrek final maçinda 2 kez yenerek adini yari finale Altin Harflerle yazdirdi" dedi. 25 Åzubat Cumartesi günü maçlarin basladigini dile getiren Polat, "Maç 25 Åzubat Cumartesi günü Hollanda saati ile 19:30 da basladi. Yaklasik 160 Hollandali taraftarin oldugu salonda sadece ve sadece 8 taraftarimiz vardi. Ilk maçi LI JIAO (Dünya siralamasinda 18. sirada) ile Elizabeta SAMARA (Dünya siralamasinda 33. sirada) oynadilar. Çin'in Avrupa'ya kaptirdigi belki de en iyi oyuncuya karsi oynayan SAMARA ilk sette biraz daginik bir görüntü çizdi ve seti 11-5 kaybetti. 2. Setin basinda da görüntü pek farkli degildi ; Samara 9-3 geri düstü , ancak bu noktadan sonra öyle bir geri dönüs yapti ki , herkes bu seti agzi açik izledi , 9-3 geriden gelip 11-10 öne geçen Samara malesef ikinci seti 13-11 verince 2-0 Geriye düstü. Rakibini çözen, hirsi azmi ve müthis bir seyirci destegi ile maça giren Samara üçüncü seti 11-5 dördüncü seti 12-10 alip maçi 2-2 ye getirdi. Son sette Li Jiao'nun daha sert ve masaya yakin oyunu ve sete iyi baslangiciyla SAMARA konsantrasyonu kaybedince seti 11-4,  maçi da 3-2 verdi" dedi.
Soner Polat yapilan maçlari ayrintilariyla ele aldi. Melek Hu'dan ikinci maçta büyük umutlari oldugunu belirten Polat, "Ikinci maça büyük umutlarimiz olan Melek HU (Dünya siralamasinda 44. sirada)  ile Li JIE ( Dünya siralamasinda 31. sirada) çiktilar. Melek istedigi oyunu bir türlü tutturamadi Çok iyi bir defans olan ve dersine iyi çalismis görünen Hollandali sporcu setleri 11-8, 11-7, 11-9 luk skorlarla maçi 3-0 kazandi.
Üçüncü maça çikan  Fang Fang ZHOU,  Creemers LINDA yi çok rahat bir oyundan sonra 11-9,  11-4, 14-12 lik setlerle 3-0 yenerek Fenerbahçe' ye büyük bir avantaj saglamis oldu. Bu maç Fenerbahçe için büyük bir önem arz ediyordu ;eger maçi 3-2 kaybetsek bile set averaji devreye gireceginden , avantaj bizim elimize geçmisti. Böylece maç 2-1' e geldi. Artik her seyin belli olacagi 4. maça baslandi ki bu her seyin sonu da olabilirdi baslangici da bizler için baslangiç olmasi en büyük dilegimizdi. 
Dördüncü maça çikan isimler de çok önemliydi Fenerbahçe' den Melek HU Lybrae Heerlen den Li JIAO KADER MAÇI IÇIN Arena da idiler. Maça çok çok iyi baslayan Li JIAO ilk seti 11-7 ikinci seti 11-6 kazanarak 2-0 öne geçti. Rakibimizin taraftarlarinin havaya girdigi ve anonslarla destek verilen bu noktadan sonra , Melek 3. sette çok iyi bir dönüsle seti 11-5 aldi skoru da 2-1 ' e getirdi. 4. set çok çekismeli geçti ama sonunda zor da olsa 12-10 bizim oldu. 5. ve son sette neler oldu neler ; Li Jiao tecrübesinin de avantajiyla sete bir basladi pir basladi : 5-1 , Melek skoru 6-3'e getirdi , geride seyircilerimiz resmen 160 Hollandaliyi susturdu maçi kazandiklarini düsündüklerinden olsa gerek bagirma ihtiyaci duymadilar. Ama bizim taraftarimiz müthis bir destekle Melek' i desteklerdiler, çok büyük bir sans sayisi ile skor 7-3 e geldi; tam maçin kirilma noktasinda ,  iste o anda sanki sihirli bir degnek Melek' in eline degdi  üst üste sayilari alan melek skoru 9-8 e getirdi. Kalplerin durma noktasina gelen adrenalin in en üst seviye ye çiktigi anda Melek sogukkanliligini koruyarak müthis bir oyunla 10-10 sonrasinda  11-10 öne geçti ,  müthis bir ralli sonrasinda önce Melek' in topu fileden sekti, Li JIAO kurtardi ,sonra Li JIAO nun kurtardigi top fileden sekti ve Melek müthis bir Backhand sut ile maçi Fenerbahçe' ye ve Türkiye' ye getirdi. Iste o anda teknik heyetimizin ve seyircimizin sevinci görülmeye degerdi. 12 kisi tüm Heerlen' i resmen salladi ki bunu tüm Hollandalilar da kabul etti maç sonunda sporcularla beraber seyircileri de özel tebrik ettiler" açiklamasinda bulundu.
Yapilan maçlar sonucunda Fenerbahçe Bayan Masa Tenisi Takimi Türkiye adina bir ilke imza atarak Avrupa kupalarinda bugüne kadar ki en büyük dereceyi, son 2 yilin ETTU Cup Åzampiyonu'nu ve Avrupa Åzampiyonlar Ligi Åzampiyonu olan ekibi basarili bir sekilde yenerek ve ilk dörde kalarak gerçeklestirdi. Yari final maçi ve final maçinin ardindan sampiyonluk kupasini kaldirmayi hedefleyen ekip çalismalarina devam etti.
Konu hakkinda Åzube Baskani Gürhan Yaldiz yaptigi açiklamada, "Yillardir yaptigimiz çalismalarin karsiligini aliyoruz. Bu maçi aldiktan sonra ETTU Cup Åzampiyonlugu'nu çeyrek final maçini yasayan ve kazanan ekiple birlikte istiyoruz" dedi.
Fenerbahçe bayan Masa Tenisi takiminin yari finalde ki rakibi Ispanyol UCEEM CARTEGA takimi oldu. Yapilan maç hakkinda Kirklareli Masa Tenisi Antrenörü Soner Polat, "Ilk maç 10 Mart 2012 tarihinde Istanbul'da, tabi bizlerde ordayiz 2. maç ise 16 - 17 - 18 Mart 2012 tarihlerinde Ispanya' nin Murcia sehrinde olacak. Ben önce yari final için tüm Türkiye' yi Istanbul 'a Fenerbahçe' yi desteklemeye davet ediyorum çünkü bu maç Fenerbahçe' nin degil Türkiye Masa Tenisi camiasinin bir maçi olacaktir. Haydi Fenerbahçe yolun final yolunda açik olsun Åzampiyonluk sana helal olsun" açiklamasini yapti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol