Özel Kırklareli Fatih İlkokulu ve Ortaokulu Halkla İlişkiler Sorumlusu Osman Geniş, dün düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında Fatih Kolejini tanıttı. Okulun sosyal imkanlarından bahseden ve bu imkanları ile yalnızca öğrencilere değil, halkada hizmet verebilecek kapasitede olduğunu aktaran Geniş, eğitim konusunda ise farklarını uyguladıkları Zenginleştirilmiş Eğitim Modeli (ZEM) ile ortaya koyduklarını söyledi.
İstanbul Yolu 5. kilometredeki Özel Kırklareli Fatih İlkokulu ve Ortaokulu, öğrencilere sağladığı imkânları ile adeta parmak ısıttırıyor. Okulda kütüphaneden, laboratuara, cep sinemasından, müzik sınıfına ve spor salonuna ve hatta jimnastik sınıfına kadar bir özel okulda olması gereken tüm imkânlar fazlasıyla var. Ancak bunların üzerine artılar katan okul, Zenginleştirilmiş Eğitim Modeli (ZEM) ve Robotik Eğitimi gibi her okulda karşılaşamayacağınız farklı eğitim teknikleri ve dersleri ile de diğer okullara fark atıyor. Bunu "Türkiye için dünya ile yarışıyor" sloganı ile de açıkça ifade eden okulda çocuklar hem çocukluklarını yaşabiliyor hem de bilinçli ve üretken birer birey olmayı öğreniyor.
Sohbet şeklinde geçen kahvaltı sonrası basına okulu gezdiren Özel Kırklareli Fatih İlkokulu ve Ortaokulu Halkla İlişkiler Sorumlusu Osman Geniş, 63 dönüm arazi üzerine kurulu 6 katlı okulda şu an itibariyle 1 ve 8'nci sınıf arası 168 öğrencinin eğitim gördüğünü anlattı. 27 öğretmen ve 12 personel ile eğitim verdiklerini kaydeden Geniş, Fatih Koleji'nin farkını; "ZEM" ile ortaya koyduğuna dikkat çekti.
Geniş, "Bizim farkımız; ZEM dediğimiz Zenginleştirilmiş Eğitim Modeli uygulanıyor. ZEM, önce sabır… Çocuklarımıza sabırlı olmayı öğretiyoruz. İkincisi insanlar genellikle vücudunun bir kısmını kullanır. Örneğin sağ elini kullanarak yazı yazan birisi sol eli ile ya yazamaz ya da çok kötü yazar. Bu eğitimde ise insan hem sağını hem de solunu aynı şekilde kullanabilmeyi öğreniyor. ZEM ile bu dengeyi kurmaya çalışıyoruz.
İkincisi Robotik. Japonya'da eğitim alan arkadaşlarımız buraya gelerek uygulamalı bilgilendirmede bulunuyorlar. İstasyon Caddesi'nde bir stant açmıştık. Horon tepen, kolbastı oynayan, selam veren robotlar var. O robot olimpiyatlarda dünya birincisi oldu. O robotu yapan arkadaşımızda burada öğretmen olarak görev yapıyor.
Spor ile alakalı üç ayrı tesisimiz var. Yedi ayrı branşta spor eğitimi var. Bunların haricinde jimnastik salonu ve şu anda inşaatı devam eden spor tesisi var. Bu tesiste halı saha, voleybol, basketbol sahası var. İçinde tenis kortu da bulunuyor. Alan geniş olduğu için 30 dönümlük kısmı atıl bırakmaktansa ağaçlandırmayı planlıyoruz. Ancak söz konusu alana anaokulu yada lise de gelebilir. Bu birazda Kırklareli'nin gelişimi ile ilgili. Okulun içinde 9 kamelya olacak. Giriş kısmında otoparkı var. Etrafımızda yürüyüş parkuru olacak.
Burası sadece öğretmen ve öğrencinin değil aynı zamanda tüm Kırklareli halkının istifade edeceği şekilde tasarlandı. Mesela yürüyüş parkında örneğin hanımlar gelip yürüyüş yapabilecek ya da okulda step çalışması yapabilecekler. Bunu ücretsiz olarak yapacaklar. Ayrıca ilimizin tek konferans salonu var. Rektörlük dışında burada 420 kişilik tam profesyonel bir konferans salonu yapıldı. Gelip burayı kullanabilecekler. Ya da gelip maç mı yapmak istiyorsunuz burayı kullanabileceksiniz" dedi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol