Genç yaşta şehir hayatının cazibesine kapılarak köyünden ayrılan 47 yaşındaki Tuncay Aykanat, yıllar sonra stresten uzaklaşmak amacıyla döndüğü Kırklareli'nin Geçitağzı köyünde devlet desteğiyle hayvancılığa başladı.
Aykanat, 2000 yılında çalışmak için köyünden ayrılarak kente göçtü.
Kentte 14 yıl boyunca çeşitli işlerde çalışan Aykanat, yoğun stres nedeniyle 2014 yılında doğduğu Geçitağzı köyüne dönmeye karar verdi.
Aynı yıl Tarım ve Orman Bakanlığının ORKÖY Projesi kapsamında aldığı destekle küçükbaş hayvan besiciliğine başlayan Aykanat, sürüsünü büyüttü, 300 koyun sahibi oldu.
Aykanat, hem işini geliştirmeyi hem de gençlere örnek olmayı hedefliyor.
- "ORKÖY desteğinden herkesin faydalanmasını tavsiye ederim"
Aykanat, AA muhabirine, askerlik görevini tamamladıktan sonra kente göç ettiğini söyledi.
Uzun yıllar fabrikalarda işçi olarak çalıştığını ifade eden Aykanat, yeniden köyüne dönerek hayvancılık yapmaya karar verdiğini anlattı.
Aynı yıl devlet desteği ile 30 küçükbaş hayvan ile besiciliğe başladığını dile getiren Aykanat, "Mücadele etmeye devam ediyoruz. Devletimizin verdiği ORKÖY desteğinden herkesin faydalanmasını tavsiye ederim." diye konuştu.
Devlet desteğinden memnun olduğunu belirten Aykanat, bu sayede sürü sahibi olduğunu söyledi.
Sürüsündeki hayvan sayısını daha da artırmayı hedeflediğini belirten Aykanat, "Gençlere tavsiye ederim, köylerine dönüp hayvancılık yapsınlar." dedi.
Köyün şehir hayatına göre çok daha güzel olduğunu anlatan Aykanat, şunları kaydetti:
"Şehir hayatı daha kolay geliyor insanlara. Kolay hayat dedikleri aslında en zor hayat. Köyde etini, sütünü, yumurtanı kendin yetiştiriyorsun. Şehirde ise hepsini satın alıyorsun. Köyde her şey doğal. Köy hayatını bence yaşayan bilir." (AA)
NE ARAMIŞTINIZ ?
ÇOK OKUNANLAR
-
“Kazakistan'dan daha fazla miktarda petrolü ülkemiz üzerinden dünya pazarlarına ulaştırmayı arzu ediyoruz”
15 May 2026 -
Lüleburgaz Belediyesi 15 bin fideyi vatandaşlarla paylaştı
15 May 2026 -
Uzunköprü’de Dallık Coşkusu Yarın Başlıyor
30 May 2026 -
Demirköy Şampiyonluk Yolunda Taraftarını Bekliyor
31 May 2026 -
“Türkiye'nin küresel rekabet gücünü artıracak düzenlemeleri yakın zamanda devreye almayı hedefliyoruz”
23 May 2026 -
“25 yılımızın her anı hizmet ve eser siyasetiyle geçti”
14 May 2026
ÇOK YORUMLANANLAR
-
Türkiye Üçüncüsü Beren İbrikçi Kırklareli'ni Gururlandırdı!
10 Haz 2026 -
Lüleburgaz Belediyesi’ne Avrupa’dan ödül
14 May 2026 -
Demirköylü Sporcular Muay Thai Şampiyonası'ndan Madalyalarla Döndü!
14 May 2026 -
“Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridoru'nun ehemmiyeti her geçen gün daha iyi anlaşılıyor”
14 May 2026 -
“25 yılımızın her anı hizmet ve eser siyasetiyle geçti”
14 May 2026 -
“Kazakistan'dan daha fazla miktarda petrolü ülkemiz üzerinden dünya pazarlarına ulaştırmayı arzu ediyoruz”
15 May 2026
Son Yorumlar
- \"KIRMIZI BUĞDAY AYRILMIYOR\": Teşekkürler Uşaktan selamlar doğrusunu öğrendim nihayet...
- Babaeski Kartalları’nda yeni yönetim belli oldu: Bu adamlar ne işe yapar yönetim de mütahit mi fabrika çalışanı mı...
- Yesilyurt Gazetesi sahibi Elmas Cankurt, oglunu evlendirdi: Heyy gidi rahmetli kadir gökçe belediye başkanıyken belediye salonundaki mütavazi düğünümüze davet e...


Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol