İl Genel Meclisi, Şubat ayının 3’ncü birleşiminde Kırklarelilerin pekte alışık olmadığı görüntülere sahne oldu. Gündem maddelerinden birinin görüşülmesi sırasında dinlemeden soru sorduğunu söyleyerek Çetin Şinikoğlu’nun üzerine yürüyen yine Mehmet Gülay Erkol, bir anda Meclis üyelerini şaşkına çevirdi. Meclis üyeleri oldukları yerde öylece donakalırken tarafları ayırmaya CHP Grup Başkanı Bora Terzi koştu. İkilinin arasına giren Terzi’de Erkol’un hışmına uğradı. Bu kez Terzi’ye çıkışan Erkol’u sakinleştirmek kolay olmadı.
Kırklareli İl Genel Meclisi 3’ncü birleşimini 8 Şubat 2017 Çarşamba günü yaptı. Saat 11.00’da Safet Üresin Başkalığında toplanan Meclis, bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin oylanarak kabul edilmesinin ardından 2’nci madde ile devam etti. 2017 yılında uygulanacak İl Özel İdaresi taşıt ve iş makineleri ile ekipmanın kiralama tarife ücretlerinin belirlenmesine ilişkin İl Özel İdaresi’nin teklifinin görüşüldüğü 2’nci gündem maddesi teklif ilk kez geldiği için Plan ve Bütçe Komisyonu’na oybirliği ile havale edildi.
Gündemin 3’ncü maddesinde ise Lüleburgaz’a bağlı Akçaköy Köyü’nde “Akaryakıt ve Servis İstasyonu” amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşülmesine geçildi. Komisyon adına raporu Okay Şeran okudu. Şeran raporda Komisyonun ilgili kurumlardan “uygun” görüşü aldığı belirterek söz konusu yapılaşma için yerine getirilmesi gereken gerekli koşulları okudu. Şeran, Komisyonun da yapılaşmayı uygun bulduğunu açıkladı. Rapor yapılan oylama ile kabul edildi.
4’ncü madde kavga çıkarttı
Ardından gündemin 4’ncü maddesinde Lüleburgaz’a bağlı Kırıkköy Köyü’nde “Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanı” amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği yapılması hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Raporu yine Komisyon adına Okay Şeran okudu.
Şeran, Komisyonun söz konusu değişikliğin yapılmasını uygun bulduğunu kaydetti.
Bu gündem maddesi ile ilgili söz alan Çetin Şinikoğlu, köy yerleşik alanı içinde kalan tesisin nasıl yapılabildiğini, olmaması gerektiğini ifade etti.
Tesisin 200 metrekarenin biraz altında kaldığı için köy alanı içinde yapıldığı belirtilirken Meclis Başkanı Safet Üresin, tesisin yapılmış olması nedeniyle zaten ceza kesildiğini tesise ruhsat verileceğini söyledi. Konunun tam olarak anlaşılabilmesi için bu gündem maddesi hakkında bilgi vermek üzere Özel İdare’den ilgili birim müdürünü bir sonraki birleşime çağıracaklarını kaydeden Üresin, 4’ncü maddeyi bir sonraki toplantıya bırakmayı oya sundu. Yapılan oylama ile bu gündem maddesi bir sonraki toplantıya bırakıldı.
Erkol, Şinikoğlu’nun üzerine yürüdü
Bu gündem maddesinin ardından yeterlilik önergesi ile toplantı sona erdirilirken Çetin Şinikoğlu’nun raporu ve ilgili gündem maddesini takip etmediğini buna rağmen gündem maddesi hakkında söz alarak görüş beyan etmeye çalıştığını ifade ederek sesini yükselten Mehmet Gülay Erkol’u Başkan Üresin, “Yarın Müdür gelir izah eder bunda yanlış bir şey yok” diyerek yatıştırmaya çalıştı.
Ancak Şinikoğlu’na bir hayli sinirlendiği görülen Erkol, Şinikoğlu’nun “soruda mı soramayacağız” şeklindeki ifadeleri üzerine bulunduğu yerden kalkarak yanına gitti. Şinikoğlu’nun da ayağa kalkması ile Erkol, Şinikoğlu’nun yakasından tutmaya çalıştı. Erkol’u iterek karşılık veren Şinikoğlu’na Erkol bu kez biraz daha sert müdahale etti. Karşılıklı itişmeleri Meclis üyeleri şaşkınlık içinde izlerken CHP Grup Başkanı Bora Terzi, bulunduğu yerden koşarak gelip tarafları ayırdı.
Ardından Erkol’u tutarak yerine oturması konusunda telkinde bulunan Bora Terzi, yaşanan itişmelerle bir hayli sinirlenen Erkol’un hışmına uğradı. Bu kez Bora Terzi’nin elinden tutarak savuran Erkol’a Şinikoğlu, “Dayımısın sen? Soru da mı sormayacağız. Konuşmayı senden mi öğreneceğiz” dedi.
Bu sırada Bora Terzi ile tartışmasına devam eden Erkol, Terzi’ye “Çek elini” diye bağırdı.
Erkol ve Şinikoğlu Meclis’teki diğer üyeler tarafından sakinleştirilerek yerlerine oturtuldu. Tartışmanın sona ermesinin ardından gruplar salondan ayrıldı.
Yerel meclislerde bile bu manzarayı görünce mecliste olanlara da şaşırmamak lazım. Üstelik de aynı parti üyeleri kapışıyor. Olacak iş değil . Üzüldüm.