Kirklareli Valiligi Il Basin ve Halkla Iliskiler Müdürlügü'nden yapilan açiklamaya göre, Kirklareli il sinirlari içinde Eylül ayinda meydana gelen trafik kazalarinda 5 vatandasimiz hayatini kaybetti. Eylül'de, trafik ekiplerince kontrol edilen 3688 araca da toplam 432 bin YTL'lik cezai islem uygulandigi bildirilirken, konuyla ilgili yapilan açiklamada, "Trafik güvenliginin arttirilmasi ve korunmasi için Valililigimizin gözetim ve denetiminde Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligina bagli trafik ekipleri tarafindan 2008 yili Eylül ayi içerisinde toplam: 31.175 araç kontrol edilmis olup, bunlardan kusurlu bulunan 3688 araca 432.376,00 YTL para cezasi tatbik edilmistir.
Eylül ayi içerisinde yapilan denetimler sonucunda kusurlarindan dolayi 93 sürücü Mahkemeye sevk edilmis, 219 Araç trafikten men edilmis, 30 sürücünün ehliyetine el konulmustur.
Tüm bu etkin önlemlere ragmen; trafik kurallarina uyulmamasi nedeniyle 2008 yili Eylül ayi içerisinde Ilimiz sinirlarinda toplam; 45 Maddi Hasarli, 49 Ölümlü -Yaralamali olmak üzere toplam 94 Trafik Kazasi meydana gelmistir.
Bu kazarlarda toplam 435.950,00 YTL' lik maddi hasar olusmus, 67 Vatandasimiz yaralanmistir. Meydana gelen bu kazalarda maalesef 5 vatandasimiz hayatini kaybetmistir.
Valiligimizce Ilimizde trafik güvenligi ve vatandaslarimizin can ve mal emniyetinin daha etkin saglanmasina yönelik olarak alinan tüm tedbirlerin arttirilarak ayni kararlilikla ve gayretle sürdürülecegi;
Trafik kazalarinin azaltilmasi için sürücü ve vatandaslarimizin da, daha duyarli olmalari, özellikle alkollü olarak araç kullanmamalari, kural ihlali yapanlarin ise 155 ve 156 no'lu Polis ve Jandarma telefonlarina ihbar edilmeleri hususlari vatandaslarimizin bilgisine sunulur" ifadeleri yer aldi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol