Vize'nin Evrencik Köyü'nde kurulan çiftlik, yetistirilen atlara pansiyon hizmeti vererek hipodromlara yaris ati olmalari için hazirliyor.
Edinilen bilgilere göre Kirklareli Vize ilçesinin Evrencik Köyü'nde 35 dönümlük arazi üzerine kurulan çiftlikte gebe olan atlara pansiyon hizmeti veriliyor. Hipodromlarda yarislarda bulunan birçok gebe at ve tay için Evrencik'te bulunan çiftlikte pansiyon ve saglik hizmeti veriliyor. Çiftlik Müdürü Metin Göre yaptigi açiklamalarda, bacasiz fabrika gibi bir çalisma sergilediklerini belirtirken, Trakya'nin temiz havasindan faydalanarak hipodromlara saglikli atlar yolladiklarini söyledi. Metin Göre, çiftlik içersinde su an 11 gebe at ve 5 tay bulundugunu da sözlerine ekleyerek, bunlara saglik ve pansiyon hizmeti sagladiklarini belirtti.
Çiftlik Müdürü Göre ayrica, hipodromlarda uzun zaman sampiyonluk mücadelesine katildiktan sonra emekliye ayrilan atlarin degerlendirilmesi amaciyla kaliteli aygirlarla eslestirildikten sonra kaliteli aygirlar yetistirdiklerini dile getirdi.
Çiftlikte bulunan atlarin bazilarinin birinciliklerinin de bulundugunu ifade eden Göre, "Mesela Istanbul Veliefendi Hipodromunda yillarca yarisan Gold TULIP'in 2 kupasi ve birçok birincilikleri var. Diger yandan Avrupa'da ve Türkiye'de sampiyonluk elde etmis birçok at var. Burada kisraklari iyi aygirlarla eslestirerek sampiyonlar yetistirmek istiyoruz. Çiftlikte 11 adet damizlik at var. Bunlari iyi aygirlarla eslestirdik. Burada 1 yasina kadar taylari saglikli bir sekilde yetistiriyoruz. Trakya bölgesinin temiz havasindan yararlanarak hipodromlara saglikli atlar gönderiyoruz. Daha sonra at yetistiricileri tarafindan egitiliyor" açiklamasinda bulundu.
"2 yasina kadar 20 bin TL maliyetle karsilasiyoruz"
Yetisen taylarin 100 bin TL üzerinde fiyatlara satildigini belirten Göre, taylarin yetistirilmesinin 2 yasina, 20 bin TL maliyet ile geldigini açikladi. Yaptiklari çalismalarin at yetistiriciligine katkida bulunmasini istediklerini belirten Göre, "Türk atçiligina katki saglamak hizmet vermek istiyoruz. Åzampiyon atlar çikartmayi hedefliyoruz. Trakya da bitki florasi olarak atlarin yüksek degerde bitkileri yemesi açisindan Trakya bölgesi çok iyi bir bölge. Trakya da 20'ye yakin at çiftligi var. Yaris ati yetistiren çiftlikler de var.
Taylarin egitimi 2 yasinda basliyor. Atlarin yürümesi, kosmasi, durmasi, sahibinin komutlarini algilamasi gibi egitimler 1,5 - 2 yasinda ögretiliyor. Burada atlarin saglikli tutulmasi saglaniyor. Atlarin beslenmelerine, asilanmalarina çok dikkat ediyoruz" diye belirtti.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol