Esnaf; "Halimiz toz duman"

Ilimizde Çarsamba ve Cumartesi günleri alisveris heyecanini tattigimiz, igneden iplige her ihtiyacimizi en ucuz bir sekilde karsiladigimiz halk pazarini ve esnafini bu haftada ihmal etmedik. Pazarcinin sorunlarini, ekonomik durumlarini, yasadigi zorluklarinin yanisira, emeginin karsiligini aldigi zamanlari da yer yer sizlere aktarmaya çalisiyoruz.

Pazarci esnafindan veryansin...

Yagmur, kar, sicak, soguk demeden herzaman canla basla çalisan vatandasa hizmet sunan pazarci esnafi bu haftada hallerinden memnun degildi. Satislarin olmadigindan dertlenen saticilar durumunun ne zaman düzelecegini merak ediyor. “Kar olur is olmaz, ayaz olur is olmaz, hava güzel oldugunda da vatandasta para olmaz. Ancak bese aldigimizi üçe satarak ev geçindirmeye çalisiyoruz” diyen esnaf, her geçen hafta sesini daha da yükseltiyor.

Iste çagdas pazar yeri!

Bu kadar zorluk içinde hizmetten geri kalmayan esnaf, bir de dogalgaz çalismasi sonrasi onarilmayan yollarla ugrasiyor. “Biz herseye ragmen vatandas için çalisirken tezgahlarimizi bile bozuk yollar yüzünden rahat kuramiyoruz” diyen saticilar bir türlü tamir edilmeyen pazar yerinin ne zaman çagdas Kirklareli’ne yakisir bir görüntüye kavusacagini merak ediyor. Yetkililerin duyarsizligindan sadece esnaf degil, vatandasta sikayetçi. “Yagmur yagdiginda hem pazar esnafi hem de bizler zorluk çekiyoruz. Yetkililer seslerimizi ne zaman duyacak” diyen vatandas bu durumun saglikli bir çözüme ulasmasini istiyor. Herkes simdilik sadece dinlemekle yetiniyor. Umariz verilen sözler kisa zaman içersinde yerine getirilir” diyerek sorunlarini dile getirdiler.

Pazarci esnafina son dakika yagmur piyangosu...

Havalar mevsim normallerinin üzerinde de gitse kis mevsimi olmasindan dolayi esnaf da vatandas da heran bir süprizle karsilasabiliyor. Kis olmasindan dolayi siddetli bir sekilde yagan yagmur pazarci esnafina zor anlar yasatti. Daha erken saatte tezgahlarini toplamak mecburiyetinde kalan saticilar, toplanir iken de bir hayli güçlük çektiler. Aksamüzeri pazara çikmayi planlayan vatandaslar için de bu yagmur iyi bir süpriz olmadi. Pazar yeri bir taraftan at arabalarinin diger taraftan ise motorlu araçlarin olusturdugu kargasaya sahne oldu. Vatandas, bir kez daha kapali pazar yerinin eksikligini hissettigini belirtti. “Temennimiz yetkililerle pazarci esnafi arasinda biran önce uzlasma saglanip, kapali pazar yeri çalismalarinin yeniden hayata geçirilmesi” diyerek bu tür zorluklari artik yasamak istemediklerini sözlerine eklediler. Bunun yanisira “Artik modern sartlarda alisverisimizi yapmak istiyoruz” dediler.

Yine ucuzluk tezgahlari gözde

Vatandas, kesesine göre ihtiyaçlarini karsilamaya çalisiyor. Ilk etapta aradigi özellik ürünün fiyatinin düsük olmasi. Renk, beden, desen gibi faktörleri de göz önünde bulunduran vatandas, ücreti makul olan ürünleri tercih ediyor. Bu yüzden de pazara yönelerek, aile ekonomisine katkida bulunmaya çalisiyor. Bazi vatandaslar ise ucuzda olsa sadece bakmakla yetiniyor. “Fiyati ne kadar düsükte olsa cepte para olmayinca, almak için iki kere düsünüyoruz ve ihtiyaçlarimizi hep erteliyoruz. Daha çok çocuklarimiza yönelik harcamalar yapiyoruz” diyerek dertlerini dile getirdiler.

Esnaf da vatandas da dertli

Genel olarak vatandaslar, Çarsamba Pazari’ndan sebze, meyve ve giyecek gibi her türlü ihtiyacini karsilarken çok zorlandiklarini belirttiler.

“En temel ihtiyaçlarimizda bile kisitlamalara gidiyoruz, pazar zamani gelecek diye aklimiz çikiyor, fakat ana ihtiyaçlarimizi almaya mecburuz” diyen vatandas, “bir hafta alsak öbür hafta alamiyoruz, bogazdan keserek paramizi idareli kullanmaya çalisiyoruz, krizin biran önce geçmesini istiyoruz” diyerek üzüntülerini bizlerle paylasti.

Umariz biran önce bu sikintili dönemleri atlatip, sizlerin daha güzel günlerini Kirklareli ile birlikte paylasiriz...

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol