Eski Kütüphane Müdürümüz Demet Koç Genel Müdür Yardımcısı oldu

1995-2000 yılları arasında 5 yıl Kırklareli İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünü yapmış olan ve hala Kültür Ve Turizm Bakanlığında çalışan Demet Koç bu Bakanlığın Genel Müdür Yardımcılığına getirildi.
Demet Koç eşinin Kırklareli'ne atanması üzerine buraya İl Halk Kütüphanesi Müdürü olarak gelmişti. 1995 yılından 2000 yılına kadar Kırklareli İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü yapan Demet Koç bu süreçte kütüphaneyi Türkiye'nin örnek kütüphanesi haline getirmeyi başarmıştı.

 Bu müddet zarfında Bülent Dizdaroğlu Kütüphane Müdürü iken Kütüphane Dostu Araştırmacı Yazar Nazif Karaçam'ın desteğinde başlayan modernleşme Demet Koç Dönemi'nde zirveye ulaştı. Bu süreçte Nazif Karaçam'ın yeğeni Yapı Kredi Bankası Genel  Müdürü Burhan Karaçam babası Operatör Dr. Hüseyin Karaçam anısına bir konferans salonu yaptırmış, kütüphaneye Yapı Kredi Bankası Yayınlarından kitaplar göndermiş, kütüphaneye günlük gazete aldı. İş Adamı Özcan Gözlüklü ise bilgisayar hediye etmişti. Nazif Karaçam'ın eşinin akrabası olan Amerikalı Dr. Vecdi Ayyıldız ve Amerikalı eşi yazar Judy Light Ayyıldız Kütüphaneye 2 bin dolar yardımda bulunmuştu. Demet Koç zamanında kütüphane bünyesinde yer alan Lojman 250 kişilik konferans salonu haline dönüştürülmüş, Burhan Karaçam kütüphaneye 6-7 kamyon kütüphanenin ihtiyacı olan mobilya malzeme göndermişti.
Demet Koç'un çalışmaları inisiyatifinde yürütülen modernleşme Kütüphaneler Genel Müdürü Prof. Dr. Tülin Sağlamtunç zamanında "Türkiyenin örnek kütüphanesi" olarak kabul edilmiştir.
Demet Koç'un Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdür Yardımcılığına getirilmesi yerinde bir tasarruf olarak sevinçle karşılandı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. GELİPTE İZ BIRAKMADAN GİDENLERE YAZIK.! ŞENOL DEVRİM 06 Ağustos 2013 Salı 10:10:00

    Demet Koç hanımefendiye benim şehrime böyle güzel bir hizmet verdiği için teşekkürler inşallah Kırklareli gönlünde farklı bir hatıra bırakmıştır ve hizmetleri devam eder.

  2. Nazıf karacammı atanmıs genel mudur yardımcılıgına yoksa demet hanımmı ? Yok haberınızı okuyunca nazıf karacam atanmıs hıssıyatı verıyorsunuzda.

  3. kütüphaneler allaha emanet inşallah düzeltirsiniz.