TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliğinin seçimli genel kurulu 21 Aralık 2019 Cumartesi günü, saat 11.15'te Kırklareli TMMOB Lokalinde gerçekleştirildi. Uzun süredir il temsilciliği görevini yürüten Erol Özkan ve ekibi yapılan seçim sonrasında güven tazeledi.
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliği seçimli genel kurulu cumartesi günü saat 11.15'de Kırklareli TMMOB Lokalinde yapıldı. Genel Kurul, divanın oluşturulması ve Saygı Duruşu’nda bulunulmasıyla başlandı. Ardından TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilcisi Erol Özkan bir konuşma gerçekleştirdi. Erol Özkan konuşmasında, “ Sayın başkan ve divan üyeleri, sayın konuklar, değerli meslektaşlarım ve yerel basınımızın değerli mensupları, sözlerime başlarken hepinizi saygıyla selamlıyorum. Genel Kurulumuza hoş geldiniz. Genel Merkezi Ankara'da olan ZMO'nun ülke çapında 27 şubesi, 53 il temsilciliği vardır. ZMO, mesleki çalışmalar ve ilgi alanına yönelik çalışmalar yapma yanında insan hak ve özgürlüklerine saygı, hukukun üstünlüğü ve demokrasinin kuralları içerisinde kalarak toplumun demokratikleşmesi, ekonomik ve toplumsal yapının ulusal yararlar göz önüne alınarak oluşturulması için sorumluluk üstlenilmesi gerektiği görüşündedir. Bu ilkeler çerçevesinde, kamu kurama niteliğindeki tüzel kişilik olma sorumluluğu ve demokratik örgüt yükümlülüğü, Oda çalışmalarında göz önüne alınması gereken önemli iki ana unsur olarak kabul edilmekte, ülke tarımına meslek toplumumuza bu anlayış esas alınarak hizmet verilmektedir.
ZMO, bu genel yaklaşımdan hareketle şimdiye kadar ülke tarımının ve çalışanlarının kaçınılmaz açmazları olan alanlardaki çözüm faaliyetlerini yoğunlaştırmış ve bunları kendisine amaç edinmiş bulunmaktadır. Bu çalışmalar kapsamında; tarımımızda yüksek verimli ve kaliteli mal üretiminin sağlanabilmesi için yeter sayıda ve nitelikli teknik elemanlara istihdam yaratılması ve Ziraat Mühendisleri Yetki Tüzüğünün hayata geçirilmesi ve tam anlamı ile işlerlik kazandırılmasının uğraşı verilmiştir, verilmektedir. TMMOB ZMO, mesleki sorumluluklarının yanı sıra genelde tüm halk m, özelde ise hizmet ettiği toplumun çıkarlarını savunmayı da temel görev saymaktadır. Türkiye'de yaklaşık son 40 yıldır uygulanan ekonomik politikalardan vazgeçilerek üretimi artıracak önlemler alınmasını ve bu sayede yeni iş olanakları yaratılacağı için ülkemizin işsizlik sorununun çözümüne de katkı sağlanacağını savunmaktadır. Çünkü, bu ülkede tarımın sorunları yalnızca kırsalda yaşayan 10-15 milyon insanın sorunu değildir. Tarımın sorunları çözülmeden Türkiye'nin sorunları çözülemez diye bakıyoruz.
Bu mesleğin yakın zamanda 100 milyonu göreceği anlaşılan bu ülke nüfusunu besleme ve doyurma gibi bir görev ve sorumluluğu olduğunu da unutmamak gerekir.
TMMOB ve odalar üzerinde torba yasa ile veya idari/mali denetlemeler yönünden çeşitli bakanlıklara verilen yetkilerle baskı oluşturulmaya, böylelikle meslek odalarının etkisizleştirilmeye ve işlevsizleştirilmeye çalışıldığı dönemler yaşamaklayız değerli dostlar. Ama ZMO ve diğer meslek odaları elbette susmayacak, ülkenin ve halkın çıkarları söz konusu olduğunda kral çıplak demeye devam edecektir. Çünkü ZMO her dönemde doğrudan ve bitimden yana olmuştur ve olmaya devam edecektir. Çünkü ZMO'nun çekinecek, kaçınacak bir duruşu yoktur. ZMO hiçbir siyasi partinin yandaşı ya da arka bahçesi olmaya soyunmamıştır, hiçbir siyasi oluşumla kol kola yürümemiş ve yürümeyecektir.
İlimize baktığımızda, rutin temsilcilik görevlerinin dışında, aşağıdaki alanlarda da çalışmalar yapılmasını savuna gelmiş ve amaçlamışızdır.
İlde üyelerin her türlü sorunları ve talepleri alındığında en kısa zamanda bu konudaki temsilcilik görüşü ile birlikte oda genel merkezine iletilmiştir. Belge vb. başvurularının en kısa zamanda sonuçlandırılması için acilen genel merkeze ulaştırılması sağlanmış ve takipçisi olunmuştur. İldeki üyeler ile oda arasındaki ilişkilerin sağlamlaştırılması ve oda faaliyetlerinin üyelere tanıtılması amacıyla, mesleki ve sosyal faaliyetlerde bulunulması ön planda tutulmuştur. Bu kapsamda her yıl 10 Ocak tarımsal eğitim öğretimin başlangıç yıl dönümü etkinliklerini düzenlemeye çaba gösterdik ve bu etkinliklere katılım sağlamak amacı ile tüm üyelerimize çeşitli araçlarla çağrılarda bulunduk. Ayrıca Tarım Haftasına atfen çoğu kez bir panel veya konferans yapılmıştır. İhtiyaç ve talep olması halinde, meslektaşlarımıza bilgi ve beceri kazandırılması veya mevcut bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacı ile eğitim ve seminerler düzenlemenin de amaçlarımız ve görevlerimizin arasında olduğunun bilinciyle, bu konuda da çalışmalar yapmak durumundayız. Bu amaçla HACCP, TARIM DANIŞMANLIĞI, GLOBALGAP, DAMLA SULAMA, KAMULAŞTIRMA BİLİRKİŞİLİĞİ, BlLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ vb. gibi sertifika eğitimleri birden fazla sayıda düzenlenmiştir.Üyelerimizin yeni teknolojileri tanımalarına fırsat yaratmak için Tarım Fuarlarına geziler düzenlenmiştir. Yine bir diğer hizmet alanı olarak, ihtiyaç halinde hizmet alanımızdaki topluma ve halka dönük konferans ve seminerler düzenlenmektedir. İlimizde ve Trakya'da oluşturulan Tarım Platformu, Trakya Çevre Platformu gibi çeşitli platformlarda yer alınarak, odamızın temsil edilmesi sağlanmış ve diğer birimlerle birlikte çalışmalara katkı verilmiştir.
KIRKLARELİ KENT KONSEYİ yürütme kurulunda 12 yıl ZMO İl Temsilcisi sıfatıyla yer alınmıştır ve bazı üyelerimizle birlikte çalışma gruplarında ya da alt çalışma komisyonlarında çalışmalara katkı verilmeye çalışılmıştır. Şimdiye kadar benzeri mesleki kuruluşlar ile temas kurmaya ve işbirliği yapmaya özen göstermeye çalıştık. Bu anlamda, TMMOB Kırklareli İKK içerisinde de gücümüz oranında çalışmalara omuz verdik, katkı verdik. Dokuz yılı aşkın zamandır TMMOB İKK Sekreterliği odamız il temsilcisi tarafından yürütülmektedir. Diğer taraftan çeşitli örgütlerle gönüllü beraberlik içerisinde Tarım Platformu vb. çatılar altında, gördüğümüz eksiklik ve sorunları rapor ederek ilgililere iletmeye ve kamuoyu ile paylaşmaya özen gösterdik. TMMOB ve odaların hak arama toplantıları ile mitinglerine olanaklarımız ölçüsünde katılım sağlamaya ve orada bulunmaya özen gösterdik. Halkı ilgilendiren önemli konularda halkı bilgilendirme görevimizi yerine getirmeye çalıştık. Bu bağlamda Dünya Gıda Günlerinde, Dünya Çiftçiler Günlerinde, Dünya Su Günlerinde, Dünya Çevre Günlerinde ve çeşitli güncel konularda basın toplantıları ya da basın açıklamaları yaparak temsilciliğimiz ve dolayısıyla odamız görüşlerini kamuoyu ile paylaşmaya çalıştık. Bu türden günlerde, aynı zamanda onlarca panel, konferans ve paneller düzenlenmiştir. Ayrıca çeşitli kamu kurumlan, üretici örgütleri ve STK'lar vb. gibi kurum ve kuruluşların katkı ve desteği ile çok sayıda panel ve konferans düzenledik. Danışmanlık belgeli üyelerimiz için çok sayıda vize amaçlı eğitimler düzenledik. Her alanda eğitim yetkisi almaya çaba harcadık ve başarılı da olduk. Geçmişle Tarım Danışmanlığı Eğitimi açma yetkisi, günümü/ile ise Bilirkişi Temel İlgilimi açma yetkisini almış olmamız bunlara örnektir. Bu eğitim açma yetkilerimizi en etkin şekilde değerlendirme çabalarımız devam etmektedir. Sadece bugün tamamladığımız son dönem içerisinde 5 grup Bilirkişi Temel Eğitimi, 2 grup Kamulaştırma Bilirkişiliği Eğitimi, 2 grup belge vizesi amaçlı eğitim olmak üzere 9 tane eğitim düzenledik.” ifadelerine yer verdi.
Konuşmanın ardından İl Temsilciliği faaliyetleri görüşüldü. Dilek ve önerilerin alınması sonrasında adaylar belirlenerek seçime gidildi. Yapılan seçim sonucunda Erol Özkan ve ekibi güven tazeledi. Yönetim Kurulu’na Erol Özkan, Selçuk Tanta, Kübra Çabuk Özarslan, Ulaş Ay, Ozan Öztürk seçildi. Üst Genel Kurul’da ise Erol Özkan, Serdem Saygın ve Hüseyin Taşkın yer aldı.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol