TMMOB Ziraat Odası Kırklareli İl Temsilciliği’nin, 27 Aralık 2015 Pazar günü saat 13.00’da Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Üyelerin yeterli çoğunluğu oluşturmasıyla birlikte, genel kurul başladı.
Divan Kurulu’na Başkan Mehmet Ali Unut, Başkan Yardımcısı Halit Bakar, Nevin Üresin ve Onur Şenol da Yazman olarak seçildi.
Divanın oluşturulmasıyla birlikte Saygı Duruşu’na geçildi.
Genel Kurul’da mevcut Başkan ZMO Kırklareli İl Temsilcisi Erol Özkan tek liste olarak yer aldı. İlk olarak kürsüye çıkarak açılış konuşmasını gerçekleştiren Özkan, konuşmasında şunları söyledi; “Genel Merkezi Ankara'da olan ZMO'nun ülke çapında 27 şubesi, 53 il temsilciliği vardır. ZMO, mesleki çalışmalar ve ilgi alanına yönelik çalışmalar yapma yanında insan hak ve özgürlüklerine saygı, hukukun üstünlüğü ve demokrasinin kuralları içerisinde kalarak toplumun demokratikleşmesi, ekonomik ve toplumsal yapının ulusal yararlar göz önüne alınarak oluşturulması için sorumluluk üstlenilmesi gerektiği görüşündedir. Bu ilkeler çerçevesinde, kamu kurumu niteliğindeki tüzel kişilik olma sorumluluğu ve demokratik örgüt yükümlülüğü, Oda çalışmalarında göz önüne alınması gereken önemli iki ana unsur olarak kabul edilmekte, ülke tarımına meslek toplumumuza bu anlayış esas alınarak hizmet verilmektedir.
Mesleki Örgütlülük bağlamında, çalışanların ekonomik ve demokratik haklarını kazanmalarının, grevli toplu sözleşmeli sendikal haklara sahip olmaları ile sağlanabileceğinin bilincindedir. Bu nedenle de kamuda çalışan meslektaşlarımızın işkolu bazında sendikal Örgütlenmelerinin mutlak gerekliliğini savunmaktadır.
"Peki, tarımın genel ekonomik göstergelerle değeri nedir?" diye baktığımızda şunu görüyoruz: Bu ülkede istihdama yüzde 21 dolayında katkı koyuyor. Başka bir deyişle, her 5 kişiden birisi tanm sektöründe çalışıyor. Ulusal gelire de yüzde 9,0-9,5 oranında katkı koyuyor, her şeye rağmen bu ülkenin doyurulmasını sağlıyor. "Peki, bu kadar insan bu sektörde yaşıyor da, ulusal gelirden ne kadar pay alıyor?" diye baktığımızda gördüğümüz şudur Ulusal gelire yüzde 9.5 katkı koyan tarım kesimi, Gayri Safi Milli Hâsıladan sadece yüzde 1'in altında pay alabilmektedir. Başka bir deyişle, aslında kendisine önemli hiçbir kaynak tahsis edilmeden, tarım kesimi bu ülke için büyük bir zenginliği yaratmaktadır.
Tarım kesiminin bir de sosyolojik boyutu var elbette. Yalnızca ekonomik fotoğrafla bunu görmek mümkün değil. Bu ülkede 85 bin köy ve köy altı yerleşme var ve buralarda yaklaşık 20 milyonun üstünde insan yaşıyor. Dolayısıyla, tarımda attığınız her adımın, en başta bu insanların; ama bunların dışında, tarımdan dolaylı olarak etkilenen bütün yurttaşlarımızın yaşamını önemli ölçüde değiştirdiğini bilmek zorundasınız. Dolayısıyla, sektöre yalnızca bir ekonomik yaklaşımla çözüm yaratmaya çalışmak gerçekten mümkün değildir, özelleştirmeler de yine bu boyutla yakından ilgilidir.
Öncelikli olarak yeterli talep olduğu sürece meslek içi eğitimlere devam edilecektir. Danışmanlık belgeleri vize eğitimleri, Proje eğitimleri, Toprak Koruma Projeleri Hazırlama eğitimleri, Damla ve Basınçlı Sulama eğitimleri, Bilirkişi Yetki Belgesi eğitimleri başlıca hedeflerimizdir. Dünya su gününde veya çevre gününde ilgili konularda panel ya da konferanslar düzenlemeyi hedefliyoruz. Mesleki görev ve faaliyetlerin meslek ve etik kurallarına uygun olarak yürütülmesini sağlamaya çalışmak adına farklı kesimlerle sorun belirleme ve eşgüdümü sağlama toplantıları yapılmasına daha etkin şekilde devam edilecektir (Zirai ilaç bayileri, SMM'ler, Sorumlu yöneticiler, Tar-Gel çalışanları vb gibi). Bilirkişilikte havuz sisteminin etkin ve geçerli kılınması için gereken ne varsa yapılacaktır.
Bunların birçoğunu gerçekleştirmek için fazla bir şeye ihtiyacımızın olmadığını düşünüyoruz. Tek bir şeye ihtiyacımızın olduğu kesindir. O da birlik ve beraberlik içerisinde olmamızdır. Sizlerden bu konuda birlik ve beraberlik içerisinde olmanızı istiyoruz. Belirtilen tüm amaçlara dönük çalışmaların başarı ile sonuçlandırılması için katılımcılığın önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu bağlamda sizlerden, tüm meslektaşlarımızdan bu alanlarda destek bekliyoruz.
Bizler; Üretken, Dinamik, Katılımcı, Saygın, Demokratik bir Meslek odası ve Temsilcilik yaratmak için; Yönetimlere yakın olmayı değil, üyelerimize ve oda çalışmalarına yakın olmayı yaşama geçirmek için; İlimizde mesleğimizin etkin bir şekilde tanınması ve temsil edilmesi için; "Ben" yerine "Biz" diyebilmek ve Takım Çalışması Odaklı bir Yönetim İçin. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliği Yönetimine adayız.”
Özkan’ın konuşmasının ardından katılımcılardan söz almak isteyenlere söz verildi. Akabinde seçime geçildi. Yapılan seçimin ardından Erol Özkan bir kez daha göreve devam etme hakkını kazandı.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol