"Ergene'yi kurtarmak bizim isimiz"

Çevre ve Orman Bakani Veysel Eroglu, Kirklareli’nin Vize ilçesinde Namik Kemal Ilkögretim Okulu'nun açilis törenine katildi. Eroglu, Ergene nehri ile ilgili gerçeklestirdigi konusmasinda; “Dört dörtlük bir eylem plani hazirladik. Sadece atik su aritma tesisi degil, tarimin islahi, dere islahi, asagi yukari 11 pakete ihtiva eden muhtesem bir eylem plani hazirladik. Basbakanin talimatiyla asgari 1 milyar lira yatirim yapilacak, destek verilecek. Ergene'yi kurtarmak bizim isimiz'' dedi. 

ÇEVRE ve Orman Bakani Veysel Eroglu dün Kirklareli’nin Vize ilçesindeydi. Çesitli temaslarda bulunmak ve açilis yapmak üzere geldigi Kirklareli'nin Vize ilçesi girisinde Vali Mustafa Yaman, Vize Kaymakami Savas Ünlü ve partililer tarafindan karsilandi. Bakan Eroglu, yaptigi açiklamada, Ergene Nehri ile ilgili eylem plani hazirladiklarini hatirlatarak, ''Daha önce Sayin Kiliçdaroglu, gelmis burada esmis, gürlemis. Lüzumlu, lüzumsuz kelimeler sarf etmis. Biz burada da dört dörtlük eylem plani hazirladik.  Sadece atik su aritma tesisi degil, tarimin islahi, dere islahi, asagi yukari 11 pakete ihtiva eden muhtesem bir eylem plani hazirladik. Basbakanin talimatiyla asgari 1 milyar lira yatirim yapilacak, destek verilecek. Ergene'yi kurtarmak bizim isimiz'' dedi. Eroglu, daha sonra Namik Kemal Ilkögretim Okulu'nun açilis törenine katildi. Eroglu, törende yaptigi konusmada da Ergene'nin kirliligine dikkati çekerek, burayla ilgili projeye ''Åzafak harekati'' adini verdiklerini ifade etti. 

Hükümetin egitime büyük önem verdigini anlatan Eroglu, söyle devam etti: 

''Yarinlarimiz madem ki dünyada küresel bir güç olacak ve Türkiye'yi 2023 yilinda ilk 10'a tasiyacagiz. Bu nedenle yavrularimizi çagin geregi hatta muasir medeniyet seviyesi üzerine çikacak sekilde yetistirmemiz gerekiyor. Dolayisiyla Basbakanimiz en büyük önceligi egitime verdi. 2002 yilinda Milli Egitimin bütçesi 7 milyar iken, su anda Milli Egitim Bakanliginin bütçesi bes misli artti. Neticede 35 milyar liraya yükseldi. Egitim için mutlaka disiplin ve iyi mekan gerekir. Hükümetimiz 162 bin adet dersligi açti ve milletimizin hizmetine sundu. 

Daha önceden okullar açildiginda 15-20 günümüz kirtasiyelerde kitap aramakla geçerdi. Hükümetimiz okullar açildigi zaman yavrularimizin, gençlerimizin önlerine kitaplarini koyuyor.'' 

“Kirklareli’ne vefa borcumuz var”

Kirklareli'ne bir gönül baginin bulundugunu kaydeden Bakan Eroglu, 790 dekar araziyi sulamaya açtiklarini, Poyrali projesi ve Çayirdere barajinin yapiminin sürdügünü, Vize belediyesine gerekli destegi vereceklerini, orman açisindan önemli olan bölgede agaçlandirmaya da büyük önem verdiklerini anlatti. 

Devlet Meteoroloji Isleri Genel Müdürlügünün, Kirklareli ve Lüleburgaz'a otomatik ölçüm istasyonu kurdugunu belirten Eroglu, söyle konustu: 

''Çünkü burada ziraat çok önemli. Demirköy ve Vize ilçelerine de birer tane otomatik meteoroloji istasyonlari kurulacagi müjdesini veriyorum. Saglik Bakanligimiz, Tarim ve Köyisleri Bakanligimiz da bu bölgeye ciddi anlamda yatirim getirmek için çalisiyorlar. Hükümetimiz bu bölgede 531 adet yeni derslik yapmis. Bölünmüs yollar ve TOKI konutlari insa edildi. 

Hiçbir susuz ve yolsuz köy kalmasin dedik, yollar ve su çalismalarimiz tamamlandi. Insallah Kirklareli daha da güzel olacak. Önceden okullarimiz kibrit kutusu gibi yapilirdi. Artik okullarimiz lüks bir sekilde yapiliyor. Kirklareli de egitimde önde gidiyor.'' 

Kirklareli Valisi Mustafa Yaman ve AK Parti Kirklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sariçam da egitimin öneminden bahsederek, hükümetin egitime büyük destek verdigini ifade ettiler. 

Eroglu daha sonra, bir dügün salonunda yapilan, ''Orman köylerinin standartlarinin yükseltilmesi konusunda taleplerin dinlenmesi ve çözüm yollarinin tartisilmasi'' toplantisina katildi.    

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol