1-25 binlik ÇDP’ni Kirklareli’nde gündemine alarak ilk degerlendiren Sivil Toplum Örgütü, Ziraat Mühendisleri Odasi Il Temsilciligi oldu.
Agirlikli olarak 1-100 binlik plan ile kiyaslayarak eksik verilerle planlari incelemeye çalisan ZMO’nun detayli incelemesinin özeti niteligindeki basin açiklamasini yazi dizisi halinde okuyucularimizla bulusturmaya devam ediyoruz. “Planin ekinde verilen kaynaklarin yazimi bilimsel yayin kurallarina uymamaktadir. Hangi eserin, hangi kitabin, kaçinci sayfasindaki bilgiden yararlanildigi, yayin tarihleri, yayin yillari, basildigi matbaa ve iller belirtilmemistir. Dolayisiyla plani inceleyen ve okuyanlara yararlanilan eserleri takip etme ve inceleme olanagi da verilmemistir. Ayrica bir eserin ismini kaynaklara yazmis olmak, o eserden yararlanirken etik ve hukuk kurallarini asma yetkisi vermez.
Kaçak sanayiye gizli af
24 Agustos 2009 tarihli plan ile kaçak sanayi isletmelerine örtülü af getirilmektedir. Plan notlarinda, Trakya’nin toprak yapisina bagli olarak 19 adet TAB (Tarimsal Alt Bölge) ve 12 adet de TOB (Tarimsal Organize Bölge) kurulmasi hedeflenmektedir. (Toplam sayi 31 olmasina karsin planda 30 yazilmistir.) Ülke-mizde henüz örnegi olmayan ve baska alt bölge planlarinda da rastlanilmayan TAB ve TOB projelerinin kapsamlari açik degildir. Tarimsal alt yapi alanlari ve tarim-sanayi birlikteligini öngören bu projeler önerilirken, 1926 yilinda kurulan ve Trakya Bölgesi’nin örnek üretim çiftliklerinde olan Sarmisakli Çiftligi özellestirme idaresince satilmistir.
Ayrica bölgedeki Türkgeldi ve Inanli Çiftlikleri de elden çikmaktadir. Böyle bir çeliski, vizyonlu oldugunu iddia eden bir planda nasil yer alabilir? Ayrica TAB bölgelerinin tek elden yönetilecegi bildirilmektedir. O zaman bu alanlar çiftçilerimiz ve bölge yasayanlari tarafindan mi degerlendirilecek ya da uluslararasi kuruluslara mi gidecektir?
Trakya sularini ISKi yönlendirecek
Bu planin en ciddi tehditlerinden birisi de Trakya sularina yöneliktir. 2.10.19 basliginda: ‘Yer alti ve yerüstü su kaynaklarini kirletici ve asiri su kullanarak rezervi tehdit edici faaliyetler ve bu faaliyetlerin kirleticilik ve su kullanim düzeylerinin tesbiti, planin onay tarihinde itibaren bir yil içerisinde DSI ve Il Çevre Orman Müdürlüklerince belirlenecek ve çevresel yaptirimlar uygulanacaktir. Buna iliskin yaptirimlar 2872 sayili Çevre Kanunu geregince yapilacaktir’ denmektedir. Oysa 2872 sayili Çevre Yasasi çevreyi kirleten her türlü faaliyetin derhal durdurulmasini ve yaptirimlarin derhal uygulanmasini hükme baglamistir. Çevre yasasina ragmen planda bir yillik süre taninmasi, plan yapicilarinin ve onay makamlarinin hukuku nasil anladigini göstermektedir. Plan hazirlayicilari ve onaylayan makam, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce kabul edilen yasaya karsi yeni bir kural getiremez. Ayrica Trakya yerüstü sularinin ISKI tarafindan yönlendirilecegi görülmektedir. Yer alti sularina yönelik hiçbir açiklama yoktur.
Kamuyu koruyan plan Trakya Üniversitesi’ninkidir
Türkiye’nin kirlilik sembolü olan Ergene Nehri’nin rehabilitasyonu ve yöreye kazandirilmasi, özellikle tarimsal alanlarda kullanilmasini saglayacak hiçbir aritma ve benzeri sistem öngörülmemistir. Revizyon planinda tüm havzayi kuzey-güney boylaminda geçen evre, 5 düzeyinde kirli bu nehre yönelik hiçbir önlem ve çare öngörülmemistir. Trakya Üniversitesi öncülügünde yapilan 13 Temmuz 2004 tarihinden beri yürürlükte olan Trakya Alt Bölge plani, ana ilkeleri, amaç ve hedefleri, sehircilik ve planlama ilkeleri baglaminda kamu yararina uygun bir plandir.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol