Ünlü sanatçi Tarkan, 12 Temmuz'da Edirne'de verdigi konserde Ergene Nehri'nin kirliligi ile ilgili önemli mesajlar verdi ve mücadeleye kendisinin de destek verecegini açikladi. Tarkan, çevre için yazdigi 'Uyan' adli sarkisini da bu kez Ergene için söyledi. Tarkan'in verdigi mesajlarin perde arkasinda ise sanatçiyi detayli raporlarla bilgilendiren Trakya Genç TEMA Baskani Ismail Metin yeraliyor.
Fanta konserleri kapsaminda Türkiye turnesine çikan ve organizasyonun son ayagi olan Edirne'de konser veren Tarkan, burada büyük bir sürprize imza atarak Ergene ile ilgili açiklamalarda bulundu. Konser ilk olarak Emre Aydin'in sahne almasiyla basladi.
Bir buçuk saat sahnede kalan Emre Aydin sarkilarini Edirnelilerle birlikte söyledi. Daha sonra ise beklenen an geldi ve binlerce kisinin coskulu alkislari arasinda sahneye Tarkan çikti. Yeni sarkisi 'Ask Gitti Bizden' ile konserine baslayan Tarkan, eski ve yeni sarkilarindan olusan repertuari ile temposunu hiç düsürmedi.
Tarkan ilk albümü 'Aacayipsin'de yer alan ve rock soundlu sarkisini da iki tane elektro gitarci ile birlikte yeni bir düzenlemeyle seslendirerek atmosferi kisa süreligine rock konserine çevirdi. Tarkan konserin ortalarina dogru "Canim Edirnem. Åzimdi siradaki sarkimi Trakya'nin can damari olan Ergene Nehri için söyleyecegim" diyerek nehirden zehir aktigina dikkat çekti ve "Kirleten de biziz. Temizlemesi ve korumasi gereken de biz" açiklamasini yapti. Yetkililere de bu konuda üzerlerine düsen görevi yapmasi çagrisinda bulunan Tarkan, "Ben de Ergene Nehri için elimden gelen tüm destegi vermeye hazirim ve bundan sonra da verecegim. Ergenenin temiz akmasini saglamak hepimizin görevi. Biliyorsunuz, bir elin nesi var, iki elin sesi var diye bosa dememisler. Hep beraber el birligiyle mücadele edersek bunun da üstesinden gelecegimize inaniyorum. Bu çevre, bu dünya hepimizin "dedi. Sanatçi bu konusmanin ardindan 'Uyan' adli sarkisini Trakya ve Ergene için söyledi.
Ergene Platformu da Tarkan'in bu açiklamalarinin kendilerine büyük güç kattigini belirterek, kendisine tesekkür ettiklerini bildirdi.
Ismail Metin'in girisimi meyvasini verdi
Tarkan'in Ergene mesajinin arka planinda ise Trakya Genç TEMA Baskani Ismail Metin'in çabasi yer aliyor. Tarkan'in çevre projelerinde beraber yer aldigi Doga Dernegi'nin Baskani Güven Eken ile irtibata geçen Metin, yapilan görüsmelerin ve konunun Tarkan'a iletilmesinin ardindan, ünlü sanatçiya Ergene Nehri'nin kirliligi ile ilgili detayli raporlar göndererek, dikkatinin daha genis bir yelpazede olmasini sagladi. Tarkan kendisine ulasan raporlari inceleyerek Ergene'nin geldigi durumun ciddiyetinin hiçte yabana atilir bir konumda olmadigina kanaat getirerek, bu konuya konserinde genis yer verecegini bildirdi ve sözünü tuttu. Doga ve çevre konusunda son yillarda büyük mücadeleler veren, Izmir'in Bergama ilçesindeki Allianoi'nin baraj altinda kalmamasi için yaptigi çalismalarin yani sira HES'lere karsi durusuyla da birçok çevreden takdir toplayan Tarkan, Doga Dernegi ile sürdürdügü mücadeleler kapsaminda sik sik yetkililerle de karsi karsiya geldi ve özellikle hükümet adamlarinca sert elestirilere maruz kaldi. Bu elestirilere ragmen nezaket kurallarinin disina hiç çikmadan elestirilere de gereken cevaplari veren Tarkan, çevrenin korunmasinin her seyden önemli oldugunu ve bu tarz polemiklerin içinde yer almanin sadece vakit kaybi olacagina isaret etti. Bu seneki konserleri esnasinda Burdur'a da giden Tarkan Burdur Gölü'yle ilgili açiklamalarda yapmisti. Fanta konserleri kapsaminda Edirne'ye gelen Tarkan'in Ergene açiklamasi ise gündeme bomba gibi düstü. Verdigi mesajlarla büyük bir sürprize imza atan Tarkan'in "Ergene için konserde verecegim mesajlar asla göstermelik degil. Konuyla ilgili olarak bundan sonra da gereken ne varsa yapmaya hazirim" dedigi de ögrenildi.
Ergene Platformu tesekkür etti
Ergene Nehri için siki bir mücadele içerisinde olan Ergene Platformu, verilen destek tablosuna Tarkan'in da dahil olmasindan büyük mutluluk duyduklarini bildirdi. Platformun, bundan sonraki süreçte Tarkan'la iletisim içinde olarak kirlilige dikkat çekebilmek için yeni projeler üzerinde çalisma yapacagi ögrenildi.
Trakya'da yeni bir ses
Tarkan'in Ergene mücadelesine katilmasi, Trakya'da yeni bir ses olarak nitelendiriliyor. Çevre duyarlisi birçok isim Tarkan'in bu konudaki durusunu begendiklerini ifade ederek, sürecin söylem çizgisinden bir adim ileriye gidecek hareketlerle kuvvetlenmesini istiyor. TEMA Lüleburgaz temsilcisi Hakan Dedeoglu, Tarkan'in bu konudaki tavrini, dünya görüsüne ve genis bir ufuk çizgisine sahip olabilmesine baglayarak, zaten bu yaklasimi sayesinde de dünya çapinda müzik çalismalarina imza atabildigini ifade etti.
Dedeoglu, Tarkan'in çevre konusundaki sergiledigi dünya görüsünün, iktidar ve yetkililerce de benimsenmesi gerektigi aktararak; "Tarkan'a verdigi mesajlardan ötürü ve bu insancil yaklasimi için çevre duyarlilari olarak çok tesekkür ediyoruz. Ancak bizim istegimiz söylemlerin hayata geçebilmesidir.
Bu bizim için çok önemli. Eylül ayinda Çorlu Saglik Mahallesi'nde bir miting düzenleyecegiz. Bu konuda Tarkan'in da yardimini istiyoruz. Her ne kadar bir sanatçi olarak kafasinda yapacagi program ve aktivitelerin bir siralamasi olsa da, böyle bir etkinlik için programini degistirebilecegi inancimiz mevcuttur. Zaten sanatçinin yüceligi de buradadir. Örnegin ünlü sanatçi Sting'in Yagmur Ormanlari konusundaki faaliyetleri tüm dünyaca bilinmektedir. Biz Türkiye sinirlarini sanatiyla asan Tarkan'in da ayni grafigi sergileyecegine inaniyoruz" dedi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol