Erez sahip çikiyor, onlar sehrin adini anmiyor

Hepsi Kirklarelili... Hepsi bu sehirde dünyaya geldi. Yani           hepsinin nufüs cüzdanlarinda ilimizin ismi yaziyor. Ama aralarinda çok büyük farklar var. Biri memleketi için her türlü fedakarligi yaparken, digerleri Kirklareli’nin adini bile anmiyor. Kimlerden mi  bahsediyoruz?  
Kirklareli’de dünyaya gelen ve su an hem yurt içi hem de yurt disinda oldukça genis hayran kitlelerine sahip sanatçilar, gerçeklestirdikleri projelerle gündemden düsmüyor. Bu sanatçilar ayrica Türkiye’nin tüm illerinde sayisiz konser ve organizasyonlarda görev aliyorlar. 
Ancak ne hikmetse Kirklareli’nin Vize ilçesi dogumlu ünlü koreograf Ugurkan Erez disinda hiçbir sanatçimiz Kirklareli için su ana kadar kalici hizmetlere imza atmadi. Son dönemlerde kendi kulvarlarinda Türkiye’nin en iyileri olarak gösterilen Burhan Öçal ve Candan Erçetin ilk akla gelen örnekler. 
Dogduklari sehri öylesine unutmuslar ki Candan Erçetin para karsiligi çiktigi birkaç konser disinda Kirklareli’ne neredeyse hiç gelmiyor.
Burhan Öçal da Candan Erçetin’den çok farkli degil. O da özellikle yurt disinda genis hayran kitlelerine sahip. Vurmali sazlar üstadi olarak taninan sanatçinin Kirklareli’de birkaç gayrimenkulü ve klasik otomobilleri var. Öçal aslinda Kirklareli’ne sik sik ziyarete geliyor. Yaz aylarinda Igneada’da tatil yapiyor. Ancak su ana kadar ilimize tüm halkin faydalanabilecegi bir hizmet yapmis degil. 
Halk da tepkili
Kirklarelililer de özellikle son Vize Tarih ve Kültür Festivali’nin ardindan bu durumla ilgili muhabirlerimize sik sik dert yaniyorlar. Vizeli koreograf Ugurkan Erez’in, festival için onlarca manken, oyuncu ve sanatçiyi ilçeye getirdigini söyleyen Kirklarelililer, “Helal olsun Ugurkan Erez’e. Vize Belediyesi ile isbirliginde çok güzel isler yapiyor. Ilçeye bir ilkögretim okulu, bir çocuk parki yapti. Åzimdi kütüphane ve sinema salonu projesi var. Onun disinda festival için de tüm baglantilarini kullanarak belediyeye bir kurus ödetmeden onlarca meshur ismi ilçeye getiriyor. Kirklareli’deki festival ise harcanan yüzbinlerce liraya ragmen Vize’nin yanina yaklasamiyor. Ilimizin baska hiç mi meshur ismi yok? Elbette ki var. Bir Burhan Öçal, bir Candan Erçetin en az Ugurkan Erez kadar taninmis sanatçilar. Eminiz onlarin sahsi baglantilari çok daha fazladir. Eger bunu biraz olsun kullanirlarsa festivalimizi çok daha ilgi çekici boyutlara tasirlar. Ancak bunu yapmaktan çekiniyorlar. Festivale yapabilecekleri katkilarin yaninda ilimize kalici hizmetler de kazandirabilirler. Öyle her sanatçinin yaptigi gibi para alip sahneye çikmakla olmuyor. Eger gerçekten ‘biz Kirklareliliyiz’ diyorlarsa, bunu belli etmeliler. Kirklareli onlar için tüm iller gibi olmamali. Ayricaligi hissettirmeliler” diye konusuyorlar.
Åzimdi halkin beklentisi; Kirklarelili diger sanatçilarin da dogduklari ile sahip çikarak, sehrimizin adini duyurmak için daha etkin çalismalari.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol