En kutsal varliklarimiz, annelerimiz doyasiya eglendi

Her yil Mayis ayinin ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü için Kirklareli’de önceki gece ayri ayri mekanlarda özel eglence programlari düzenlendi. Büyük Birlik Partisi ve Anneler Dernegi’nin yanisira Hilal Yün Evi, Altug Kundura, ve Grand Hotel’in ortaklasa düzenledikleri programlar, annelere büyük eglence yasatti.

Büyük Birlik Partisi’nin Anneler Günü özel programi Akkus Kaya Hotel’de gerçeklestirildi. BBP Kirklareli Il Baskani Kemal Sar, Merkez Ilçe Baskani Hakan Aytaç Kaya ve Alperen Ocaklari Kirklareli Il Baskani Veday Durmaz’in yanisira, kadin kollari üyesi annelerin katildigi gecede renkli anlar yasandi. Programin basinda bir konusma yapan BBP Il Baskani Kemal Sar, Büyük Birlik Partisi (BBP) Kadin Kollari Genel Baskani Fürüzan Tanrikulu’nun Anneler Günü mesajini davetlilerle paylasti.

Mesajda su ifadeler yer aldi: “Bugün Anneler Günü, sizin gününüz. Dünyaya getirdiginiz, öpmeye, koklamaya kiyamadiginiz, bin bir güçlükle yetistirdiginiz, onlar için her türlü fedakarliga katlandiginiz çocuklarinizin size sevgi ve minnettarliklarini sunduklari gündür bugün. Bugün, evrensel bir gündür. Dünyada milyonlarca anne bugün evlatlari tarafindan sevgi ve saygiyla anilmaktadir. Annelik ne güzel bir duygudur. Yüce Allah’in kadina bahsettigi en büyük, tarifi imkansiz bir duygu. Anne ayni zamanda nesillerin devamini saglayan en önemli faktördür. Anne dogumdan sonra bebegini sütüyle besler, merhameti, sefkati ve sevgisiyle bakar, büyütür. Annelik kutsaldir, çünkü sevgi kaynagidir. Annemizin sevgisiyle büyürüz. Onun ellerinde insanlasiriz. Sonra hayatimiz boyunca etrafimiza dagittigimiz tebessümlerin kaynagi olan annelerimizin birer aynasi oluruz. Yüce Allah, Kuran-i Kerim’de bizlere söyle seslenmektedir: ‘Biz insana anne ve babasini tavsiye ettik, anasi onu zayiflik çekerek karninda tasimistir. Onun (memeden) ayrilmasi da iki yil içinde olmustur. Onun için biz insana, bana ve ana-babana sükret dönüs banadir diye ögüt verdik’ (Lokman Suresi,ayet 14). Sahabeden birinin, “en çok kime iyilik edeyim?” sorusuna Sevgili Peygamberimiz “annene” diye cevap vermis, üç kez tekrar edilen bu soruya hep ayni cevabi vermistir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Kadinin en büyük vazifesi analiktir. Ilk terbiye verilen yerin ana kucagi oldugu düsünülürse, bu vazifenin önemi gerekli sekilde anlasilir. Milletimiz kuvvetli bir millet olmaya kesin karar vermistir. Bugünün ihtiyaçlarindan biri de kadinlarimizin her hususta yükselmelerini saglamaktir. Bundan dolayi kadinlarimiz da bilgin ve bilgili olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün ögrenim asamalarindan geçeceklerdir. Sonra kadinlar, toplum hayatinda erkeklerle beraber yürüyerek birbirinin yardimcisi ve destekleyicisi olacaklardir.  Içinde yasadigimiz toplumun gerekleri ve gerçeklerini göz önünde bulundurarak, gençlerimizi milli ve manevi degerlerimizden kopmadan, geçmisi ve tarihi ile gurur duyan, dogru bir tarih bilgisine sahip, çaliskan, dürüst ve inançli bireyler olarak yetistirmeliyiz. Türk Milletini millet yapan töresidir. Maneviyatidir. Cesareti ve ahlakidir. Bugün, degerlerimiz üzerinde oyunlar oynaniyor. Medya araciligi ile ahlaksizca, pervasizca özümüzden kopma hamleleri yapiliyor. Bu nedenle gelecek nesillerimizin saglikli yetismesi için, gençlerin egitiminin önemi, özellikle kiz çocuklarimizin egitimi, gelecegimiz açisindan, birlik ve beraberligimiz açisindan büyük önem arz etmektedir. Bugün ülkemizde bir kriz ortami vardir. Bunun bas sorumlusu siyasi iktidarin sorumsuz, ilkesiz ve idealsiz yönetimidir. Bu kriz ve kaos ortami bilinçli olarak yaratilmakta, ABD ve AB’nin istekleri dogrultusunda kurumlarimiz satilmakta, Devletimizin ve Milletimizin parçalanmasi hedeflenmektedir. Herkes sunu iyi bilmelidir ki, ülkemiz ve insanimiz sahipsiz degildir. Insanlarin mutlulugunu ve huzurunu saglamayi kendine ilke edinmis, adaletsizliklere karsi ve her türlü haklarin teminati olan Büyük Birlik Partisi, Milletin iktidarini gerçeklestirecek tek partidir. Öne çikardigimiz temel degerler ise akla ve bilime yönelik ve milli menfaatlerimize uygun projeler, çaliskanlik, dürüstlük, erdemlilik, milliyetçiliktir, maneviyatçilik ve demokratliktir. Biz bu hedeflerimizi gerçeklestirme yolunda yilmadan el ele vererek çalisacagiz. Bugün yasanilan bu sorunlari asmamizda en büyük etken hiç süphesiz milli ve manevi degerlerimizdir. Bizler çok iyi bir anne, iyi bir es, iyi bir egitimci, dünyayi ve Türkiye’yi taniyan, dünyadaki olusumlardan haberdar olan kadinlar olmaliyiz ki; çocuklarimizi ona göre yetistirelim. Sivil toplum örgütlerinde yer alalim, siyasi olusumlari inceleyerek, degerlerimize uygun siyasi hareketler içinde yer alalim, gelecegimiz için hizmet edelim. Sevgili Anneler, Atalarimizin serefli mirasini sizler ve bizler hep birlikte gelecege tasiyacagiz. Bu kutsal yolda sizlere basarilar diliyor, hepinizi en içten duygularimla selamliyorum. Anneler Gününüz kutlu olsun”

Grand Hotel’de vur patlasin, çal oynasin eglence

Hilal Yün Evi, Altug Kundura ve Grand Hotel’in ortaklasa düzenledigi Anneler Günü özel eglencesinde de büyük cosku vardi. Grand Hotel salonunu dolduran anneler ve gelecegin anneleri genç kizlar, Piyanist Behzat’in sarkilariyla gecenin ilerleyen saatlerine kadar eglendiler. Hilal Yün Evi sahibi Asuman Ceylan, Grand Hotel Müdiresi Nesrin Bagci Bodur ve Altug Kundura sahibi Senay Türker, geceye katilim gösteren tüm annelere tesekkür ederek, “Böyle önemli bir günde annelerimize eglenceli bir gece yasatmak istedik. Katilim da oldukça yüksek. Davetimizi kirmayarak programa istirak eden tüm annelerimize ve gelecegin anneleri genç kizlarimiza tesekkür ediyoruz” diye konustular.

Anneler Dernegi Cafe 288’deydi

Kirklareli Anneler Dernegi de bu özel günde Cafe 288 Restauran’ta çok özel bir eglence düzenledi. Dernek üyesi annelerin katildigi gecenin açilis konusmasini Anneler Dernegi Baskani Aynur Yadali yapti. Yadali konusmasinda, “Mayis ayinin 2. pazar günü Anneler Günü olarak kutlanmaktadir. Bütün dünyada herkesin nese içinde kutladigi bu günde sevgi dolu yüreklerimizle tüm annelerimizi hürmetle selamlar ve onlara sonsuz mutluluklar dileriz. Annelerimiz, bizleri 9 ay karninda, yürüyünceye kadar kollarinda ve sirtinda, sonra ölünceye kadar kalbinde tasiyan yüce insanlardir. Evladi için her türlü tehlikeye gözü kapali atilan mukaddes varliklar. Anneler Günü ilk kez 1955 yilindan beri ülkemizde kutlanmaya baslandi. Bu günü daha anlamli hale getirmek için Kadinlar Birligi ve baska kuruluslar yilin annesini seçiyorlar. Biz de bu sene PKK ile savasarak sehit düsen askerlerimizin annelerini Yilin Annesi olarak seçmis bulunuyoruz. Ölen askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine bassagligi diliyoruz. Acilarini yüregimizde hissediyoruz. Anneler Dernegi olarak 2006-2007 yillari arasinda toplam 11 ögrenciye her ay düzenli bir sekilde burs verdik. Ihtiyaci olan fakir bir kadina kömür ve erzak yardimi yapildi. Ramazan ayinda 20 kisiye erzak yardimi yapildi. 1 kisiye yesil kart çikarildi. Evinin duvari yikilan bir kadin bizden ev esyasi ile beraber 300 adet tugla istedi is adami Salih Tutkun'a gittik. Kendisi yardim amaciyla bize 400 adet tugla verdi. Yardim yerine ulastirildi. Ihtiyaci olan esyalar da temin edildi. Salih Bey'e duyarli davranisindan ötürü tesekkür ederiz. Turhan Altintel bize Is Adamlari Dernegi’nin kapilarini açti. Istanbul'dan gelen 62 koliyi dernek binasina tasidik.

Elimize bu kolilerin geçmesini saglayan Istanbul Maltepe'den buraya kadar hiçbir ücret talep etmeden tasiyan Sampiyon Hersekli Turizm'e ve çalisanlarina, Istanbul Seyahat'e ve çalisanlarina tesekkür ederiz. Ihtiyaci olan yüzlerce kisiye giysi verildi. Bazilari o kadar çok aldilar ki onlari özel arabalarla evlerine birakmak mecburiyetinde kaldik. Turhan Altintel’e çok tesekkür ederiz. Ihtiyaci olan evlenecek bir kizimiza gelinlik hediye edildi. Halen elimizde 2 adet daha gelinlik var. Gereksinim duyanlar bize müracaat edebilirler. 3 takim sünnet kiyafeti hediye edildi. Bunlara benzer bir sürü yardimi arkadaslarimizla beraber yapmaktan mutluyuz. Sizler de bizlerle bu güzellikleri yasamak isterseniz dernegimize üye olabilirsiniz.Bu gecenin gerçeklestirilmesinde bizlere yardimda bulunan CHP Kadin Kollari Baskani Gülay Tülüs'e, Fatma Sahinkaya'ya, Leman Özseyhan'a sevgili arkadaslarima huzurlarinizda tesekkür ederim. Anneler Gününüzü kutlar, hepinize kucak dolusu sevgi ve saygilarimizi sunariz. Hepinize iyi eglenceler dileriz”  ifadelerini kullandi.

  Daha sonra yemek servisine geçildi ve gece oyun havalari ve halaylarla geç saatlere kadar cosku dolu bir eglence ile devam etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol