Elindeki bilgiyi yargıyla paylaşmamak, en büyük ihanettir

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, son dönemde kimliği belirsiz kişiler tarafından açılan sosyal medya hesapları üzerinden özellikle
FETÖ konusunda bir takım iddiaların ortaya atıldığı, bu hesaplar üzerinden kimi şahısların suçlandığı kimi şahısların ise “neden dışarıda” olduğunun sorgulandığını belirterek, elinde bilgi ve belgesi olanın altına imzasını atarak kendilerine ulaşmasını istedi. Yavuz, aksine girişimlerin FETÖ’ye hizmet etmekten başka bir işe yaramayacağına işaret ederek; “Mesnetsiz girişimlerle, sadece sosyal medya hesaplarından yorum yapmak, elindeki bilgiyi yargıyla paylaşmamak, devlete yapılan en büyük ihanettir, FETÖ’ye edilen bir hizmettir” dedi.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, yazılı bir açıklama yaparak kimliği belirsiz sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütleri hakkında yapılan açıklamaları değerlendirdi.
Son günlerde, bazı basın ve yayın organları ile özellikle birtakım sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyunu yanıltıcı, provoke edici ve yürütülen soruşturmalara yönelik çelişki yaratacak paylaşımlar yapıldığını belirten Yavuz, bu paylaşımlarda bazı FETÖ üyesi şahıslar hakkında işlem yapılmadığı, bunların korunduğu, bazılarının ise keyfi biçimde serbest bırakıldığı şeklinde, gerçek dışı ithamlar dile getirildiğini söyledi.
FETÖ’ye sadakat gösterisi
yapıyorlar
Bu hesapların ayrıca, “şu kişi neden dışarıda, neden serbest kaldı, şu kişi hakkında neden hala işlem yapılmadı?" şeklinde söylemlerle algı operasyonları yapmaya çalıştığı ve buna bazı kişi ve kuruluşların da alet edildiğini kaydeden Yavuz;
“Öncelikle bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti; yaşadığı tüm alçakça, haince ve kural tanımaz saldırıya rağmen, hukuka ve insan haklarına saygılı, somut delillerle hareket eden, kin ve düşmanlıkla asla işlem yapmayan, siyasi ve politik hiç bir baskı altına girmeyen ve sadece milletin emrinde olan bir yargı teşkilatına sahiptir. Bu unsurlar başta FETÖ/PDY, DEAŞ, PKK, DHKP-C vb. olmak üzere milli güvenliğimize karşı tehdit oluşturan tüm örgütlere karşı sürdürülen mücadelede de geçerlidir.
Gerçek dışı ithamları kendine iş edinmiş ve kullanıcısı belli olmayan birtakım sosyal medya hesaplarının, aslında kimlere ve neye hizmet ettiği bellidir. Toplumdaki algıyı neden devletin aleyhine çevirmeye çalıştıkları da hainliklerinin ispatıdır. Ayrıca bildiklerini iddia ettiği konuları dile getirmek için ismini, cismini ve fiili varlığını gizlemeyi tercih eden bu kimseler; hala medet umdukları FETÖ’ye sadakat gösterisi yapmak uğruna, gerçekleri inanılmaz derecede çarpıtıp, bu uğurda ilgisiz kişileri hedef göstermeye, toplumu yanıltmaya çalışmaktadır. Bu kişiler sözde FETÖ karşıtı gibi durup, özünde bu terör örgütüne bağlı kalmaya devam etmektedir. Sosyal medyadan gerçek dışı yorumlarla etki yaratacağını düşünenler, birilerinin kuklası ve piyonu olmuş ve hayatını böyle sürdürmeye mahkum aciz kişilerdir” dedi.
Yargı kin ve garez ile hareket etmez
Türkiye Cumhuriyeti Yargı Teşkilatı’nın deliller ışığında işlem yaptığını, kin ve garez ile hareket etmediğini ve yalnızca milletine hesap vermekle yükümlü olduğunu dileye getiren Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, “Elinde bilgisi ve belgesi olanın müracaat edeceği tek yer Türk Yargısıdır. Sosyal medya hesapları üzerinden isimsiz, imzasız yorum ve haberlerle iş ve işlem yapılmasını beklemek beyhude bir bekleyiştir. Elinde bilgi, belge ve delili olanların, altına imzasını da atarak Türk Yargısına yardımcı olması gerekmektedir. Mesnetsiz girişimlerle, sadece sosyal medya hesaplarından yorum yapmak, elindeki bilgiyi yargıyla paylaşmamak, devlete yapılan en büyük ihanettir, FETÖ’ye edilen bir hizmettir” diye konuştu.
FETÖ/PDY’de son durum
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, ayrıca FETÖ/PDY ve darbeye teşebbüs soruşturmaları kapsamında son durum hakkında bilgi verdi. Açıklamasında şu ana kadar 855 kişi hakkında işlem yapıldığını, bu kişilerden 233’ü hakkında tutuklama kararı çıktığını ve cezaevine gönderildiğini, 227 kişi hakkında da adli kontrol kararı verildiğini bildiren Yavuz, gözaltına alınanlardan 252 kişinin serbest bırakıldığını, halen gözaltında bulunan 13 kişinin işlemlerinin devam ettiğini belirtti. Halen yakalamalı olarak aranan kişi sayısı ise 58 olduğunu açıklayan Yavuz, “Tutuklu bulunanlardan 72 kişi ise kanunun gerektirdiği şartlar çerçevesinde tahliye edilmiştir. Operasyonlar hız kesmeden hak, hukuk ve adalet çerçevesinde ve şeffaf bir şekilde devam etmektedir. Bunun yanı sıra şu ana kadar Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmaları tamamlanan bir kısım şüpheliler hakkında 24 ayrı iddianame mahkemlerine gönderilmiş olup, yargılamalar en kısa sürede başlayacaktır” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol