Elde kalan mezbahaya, 18'nci madde CİLASI

1 Milyon 200 Bin TL bedelde indirim günleri mi? Başlayacak derken, Kırklareli Belediye Başkanlığının hamlesi ise                         şekillenen Mezbaha yerinin satışı ile ilgili en somut adım atıldı. Pınar Mahallesi Mahya Baba Caddesi 530 ada 282 parselde bulunan 2547,51 Metrekare arsa ile birlikte 486 Metrekare kullanım alanı olan mezbaha yeri yanındaki arazi ile birlikte satışa çıkarılıyor… İmar kanunun 18'nci maddesi ile tekrar şekillenecek olan satış ihalesi için düşünülen tarihin 3 ay sonrası olduğu belirtildi

Kırklareli Merkez İlçe ve Merkez İlçeye Bağlı olan köy ve beldelerdeki hayvan bakıcılığı yapan insanımız ile KIRMIZI et tüketimi konusunda Türkiye'de 22'nci sırada olan Kırklarelili tüketicisini yakından ilgilendiren 100 yıllık mezbahanın satışını içeren ihale katılımın az olması nedeni ile yapılamadı.

Kırklareli'nin 100 yıllık Mezbahasını içinde bulunduran Mülkiyeti Kırklareli Belediye Başkanlığına ait olan Pınar Mahallesindeki yeri dün ihale usulü ile satışa çıktı. İlk satış gününde talep olmaması ile toplanan Adem Sevim, Elmas Büyükdere, Kamber Üzer'den oluşan Kırklareli Belediyesi Encümeni konu ile ilgili kararını 15 gün içinde vereceğinin açıklamasının üzerinden 1 hafta bile geçmeden satışı istenilen yer için 18'nci maddeyi devreye sokarak hem elde edilecek kazancı artırdı hemde Kırklareli'nin mezbahasız kalabilme olasılığını ortadan kaldırdı.
Belediye encümenin "15 gün bekleyelim neler olacak" stratejiside işe yaramayınca 18'nci madde düzenlemesi ile satışı mantıklı hale getirdi.
"Mülkiyeti Kırklareli Belediye Başkanlığına ait olan, Pınar Mahallesi Mahya Baba Caddesi 530 ada 282 parselde bulunan 2547,51 Metrekare arsa ile birlikte 486 Metrekare kullanım alanı olan mezbaha yerinin, 2886 sayılı Devlet ihale kanunun 45'nci maddesi gereğince açık arttırma suretiyle satışı gerçekleştirilecektir." Maddesi ile yer bilgileri verilen mezbaha'nın ilk ilanda belirtilen; muhammen bedeli 1 Milyon 200 Bin TL'nin 18 madde ile artacağı vurgulandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol