Bu sözlerin nedeni ise ekmege yapilan zam. Gelir düzeyi düsük insanlarin sofralarinda önemli beslenme kaynaklarindan birini olusturan ekmekte beklenen zam nihayet açiklandi.
Günlerdir ülkemizin çesitli illerinden gelen ekmege zam haberlerini duyuyor ve acaba sira Kirklareli’ne ne zaman gelecek diye bekliyorduk. Ve beklenen oldu. Ilimizde ekmek fiyatlarina zam yapildi. Kirklareli Ticaret ve Sanayi Odasi (KTSO) Meslek Komitesi, 200 grami 35 Yeni Kurus’tan satilan ekmegin gramajini 300 grama, fiyatini da 60 Yeni Kurus’a yükseltti.
Küresel isinmadan kaynaklanan sorunlardan biri olarak gösterilen kuraklik nedeniyle, Türk çiftçilerinin tahil ürünlerinde geçen hasat sezonu yasadiklari verim kaybi etkisini göstermeye basladi. Tahil ürünlerinde yasanan verim kaybi nedeniyle, bu ürünlerden üretilen mamüllerin fiyatlarinda artis yasanmasi, vatandaslar tarafindan tarim ülkesi olarak nitelendirilen ülkemize yakistirilamiyor. Öte yandan ekmek firini isletenler ise bu zammin kaçinilmaz oldugunu bir çuval un fiyatinin neredeyse 50 YTL’ye çiktigini belirtiyorlar.
Kirklareli Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Hasan Buzol, yaptigi yazili açiklamada, Kirklareli Firincilar Odasinin KTSO'dan ekmek fiyatlarinin yeniden düzenlenmesi için talepte bulunmasi üzerine toplanan Meslek Komitesinin, ekmegin gramajini ve fiyatini yeniden belirledigini açikladi.
Meslek Komitesi toplantisinda, üretici ve tüketicinin magdur edilmemesine dikkat ettiklerini ifade eden Buzol, 300 gram ekmegin fiyatini 60 Yeni Kurus, 650 gram ekmegin fiyatinin 1,20 YTL ve 1 kilo ekmegin fiyatinin da 1,80 YTL olarak ücretlendirildigini bildirdi. Ilimizde ekmegin yeni gramaj ve fiyattan satisina dün itibariyla baslandi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol