ZAM SONRASI; 250 gr Ekmek 0,90 TL, 500 gr Ekmek 1,80 TL, 800 gr Ekmek 2,75 TL, 1050 gr Ekmek 3,50 TL, Kepek Ekmek 250 gr 0,90 TL, Kepek Ekmek 500 gr 1,80 TL, Çavdar Ekmek 500 gr 2,25 TL, Tam Buğday Ekmek 500 gr 2,25 TL, Tahıllı Ekmek 500 gr 2,25 TL, Yulaflı Ekmek 500 gr 2,25 TL, Sarı Buğday Ekmeği 500 gr 2,25 TL, 2'li Köy Ekmeği 500 gr 2,25 TL, 3'lü Köy Ekmeği 800 gr 3,50 TL oldu
1 Nisan tarihinden itibaren geçerli olan ekmek zammı, dünden itibaren geçerli olmak üzere 75 kuruş olan ekmek, 90 kuruşa yükseldi. Zamma gerekçe olarak, Fırın işletmeleri ve Kırklareli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker, artan maliyetleri gösterdiler. Şeker, zam konusunda ayrıca, 1 yıldır ciddi anlamda, fırıncılardan "Yetişemiyoruz ZAM" denilerek tepki aldıklarını ve 3 yıl sonunda 15 kuruşluk zam ile bu isteği ve şikayet ettikleri zararı karşılamaya yönelik bir hamle yaptıklarını belirtti.
Karaumur Caddesi, Karacaibrahim Mahallesi ve Kırklareli'nin bir çok yerinde zam ile alakalı olarak bilgi ve düşüncelerini aldığımız fırın sahipleri, beklenen bir zam aldıklarını belirterek ortak cümlelerle konuyu özetlediler.
"Ekmek 75 Kuruş olduğunda 1 çuval un bize 42 TL gibi bir paraya gelmekteydi. Aradan geçen 3 yıl gibi bir zaman zarfında, ekmeğin oluşmasında etkili olan iç ve dış etkenler devamlı zamlandı. 2014 itibari ile şimdi aldığımız 1 Çuval un 62 TL. Bu işin içinde sadece un yok. Elektrik, çalışan gibi etkenlerde bizlerin beklentisini uzunca bir süredir taze tutmaktaydı." Diyerek zam sonrası Önadım Medya Grubu Haber muhabirlerine 3 yıllık zamsız süreçte yaşadıkları sıkıntıları özetleyen fırın sahipleri vatandaşında zamma tepkili olmadığını belirttiler.
3 senenin ardından ekmeğimize gelen zam, vatandaş tarafından gayet normal karşılandı. "3 yıllık dönemin ardından gelen 15 Kuruşluk zam gayet normal bir artış." Diyen vatandaş; esnaflar ile aynı sıkıntının derdine düşerek, 10 Kuruş para üstlerinin sıkıntı olabileceği konusunda fikir ortaklığında bulundular.
İstanbul ve bir çok yerde uzunca bir süredir 1 TL'den satılan ekmeğin, Kırklareli'de 15 Kuruş zam alarak 90 Kuruşa satılması gerektiğini anlatan, Kırklareli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker ise, Fırıncıların söylediklerini doğrular bilgiler ile zammın gayet gerekli olduğunun altını çizdi.
"Ekmek 75 Kuruş olduğunda 1 çuval un bize 42 TL gibi bir paraya gelmekteydi. Aradan geçen 3 yıl gibi bir zaman zarfında, ekmeğin oluşmasında etkili olan iç ve dış etkenler devamlı zamlandı. 2014 itibari ile şimdi aldığımız 1 Çuval un 62 TL. Bu işin içinde sadece un yok. Elektrik, çalışan gibi etkenlerde bizlerin beklentisini uzunca bir süredir taze tutmaktaydı." Diyerek fırıncılar ile hem fikir olduğunu belirten Şeker, sadece Kırklarelili değil, diğer ilçeler ve özellikle Vizeli fırıncıların ciddi markajı sonrasında, "durumu gözden geçirdik."dedi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol