Il Temsilcisi Cihat Babaç etkinlik ile ilgili olarak gazetemize su açiklamalari yapti; "Edirne Lisesi'nden Yetisenler Dernegi üyeleri 24-25 Mayis tarihlerinde gerçeklestirdigi Saray, Vize, Lüleburgaz ve Çorlu'yu da kapsayan Trakya Gezisi çerçevesinde, ilimizi de ziyaret etme imkâni buldular.
Il Temsilcisi Cihat Babaç etkinlik ile ilgili olarak gazetemize su açiklamalari yapti; "Edirne Lisesi'nden Yetisenler Dernegi üyeleri 24-25 Mayis tarihlerinde gerçeklestirdigi Saray, Vize, Lüleburgaz ve Çorlu'yu da kapsayan Trakya Gezisi çerçevesinde, ilimizi de ziyaret etme imkâni buldular. Dernegimizin Il temsilciligi olarak bizler de hem eski günleri hatirlamak, hem de dostluklari pekistirmek adina böylesine güzel bir aksam yemeginde bir araya gelmeyi uygun bulduk."
Yemege Dernegin Genel Baskani Atil Erman, Kirklareli Il Temsilcisi Cihat Babaç, Vize-Saray Il temsilcisi Fatih Erkök ve çok sayida Edirne Lisesi mezunu istirak etti. Yemek esnasinda bir konusma yapan Edirne Lisesi'nden Yetisenler Dernegi Genel Baskani Atil Erman sunlari kaydetti;
"Türkiye'nin en eski egitim kurumlarindan Edirne Lisesi'nin eski ögrencileri olarak, çok uzun yillar sonra bu aksam Kirklareli'nde hep birlikteyiz.
Bu çok nadir bir gece. Çünkü biz her yil 23 Nisan'da Edirne'de bir araya geliyoruz. Ama bu gecenin farki; Edirne'de degiliz. Bu gece Kirklareli'ndeyiz ve ben buna Kirklareli bulusmasi diyorum. Bugün aramizda Edirne'den, Istanbul'dan, Vize'den, Kirklareli'nden gelen arkadaslarimiz var.
Edirne Lisesi'nden Yetisenler Dernegi, çok büyük ve eski bir dernektir. Bu yil 64.'ncü yasini idrak etti. Dernegimiz Türkiye'nin en eski sivil toplum örgütlerinden bir tanesi olma özelligini de tasiyor. Su anda Ankara, Edirne, Istanbul ve Izmir'de subeleri olan, 14 ayri Il'de de temsilciligi bulunan çok büyük bir örgüt kimligimiz var. Biz Cumhuriyet'ten bu yana, bu irfan yuvasindan yetisen 10.000'i askin Türk insaninin olusturdugu çok önemli bir toplumuz. Yaptigimiz bir arastirmaya göre de bugün 7000'ni hayatta bu insanlarin. Yani Türkiye'nin ve dünyanin çesitli yerlerinde 7000 tane kardesimiz var.
Bu da bizim ailemizin ne kadar büyük ve muhtesem bir aile oldugumuzu gösteriyor. Dernegimiz her sene, mezunlarimizin yogun olarak yasadigi sehirlere geziler düzenliyor. Böylece o bölgedeki arkadaslarimizla bir araya gelme firsati yakalamis oluyoruz. Iste bu organizasyon da onlardan bir tanesidir."
Edirne Lisesi'nden Yetisenler Dernegi'nin Kirklareli'nde gerçeklestirilen bu çok özel gecesinde, nefis bir fasil da vardi. Türk Sanat Müzigi esliginde hos bir sohbetin içerisine dalan mezunlar, gecenin geç saatlerine kadar beraberce eski günleri yâd ettiler.
Bu arada Il Temsilcisi Cihat Babaç, Edirne Lisesi mezunlarindan Muammer Gül'ün ameliyat oldugunu da hatirlatarak gazetemiz araciligi ile "geçmis olsun" dileklerini sundu.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol