23.09.2011 günü Kirklareli Ticaret Borsasi’nda Orman ve Su Isleri Bakani Veysel Eroglu: “Åzafak Operasyonuyla Ergene Hayata Dönecek. Bakanligimiza ait bütün bölümler burada. Bölge müdürleri dahil” demisti. 6 Mart 2012 günü Edirne DSI 11. Bölge Müdürü YUNUS ALGIN’la bu konuyu konustum. YUNUS ALGIN: “ERGENE EYLEM PLANI ile ilgili olarak 6 Mayis 2011 günü Orman Ve Su Bakanimiz Veysel Eroglu Çerkezköy’de açiklamalarda bulunmustu: Ergene Eylem Plani hizla hayata geçmeye basladi. Bu eylem planinda 73 adet proje yer almaktadir. Oniki Atiksu Aritma Tesisi, yirmisekiz adet Dere Islah Projesi.
Sekiz adet Baraj Göleti.
Yirmibes adet Sulama Projesidir.
Atiksu projelerinden dört adedi Kirklareli’ndedir. Bunlarin Mayis ayi sonunda projeleri tamamlanarak Haziran ayinda ihaleleri yapilacaktir. 28 adet dere islahindan bes adeti tamamlanmistir. Kalanlari 2012 yilinda tamamlanacaktir.
Sulama Projelerinden Kirklareli Çayirdere sulamasi 25830 dekardir.
Kurudere Göleti, Kofçaz 1 ve Kofçaz 2 Göletleri, Kizilcikdere sulamalari 2012 ve 2013 yillarinda ihale edilecektir” dedi. Tesekkürler.
Ergene Eylem Plani Çalismalarinin devam etmesine sevindim. Trakyada ki Kirli Akan Ergene Nehrinin Kurtarilma Çalismalarini Trakyali Arkadaslar Takip Ediyorlar. Aritma tesislerinin uygun yerlere Ergene Nehri boyunca kurulmasi planlaniyor. Lüleburgaz Karamusul Mitingi geçen sene yapilmisti. Boya fabrikalarinin yeralti suyunu alip kullandiktan sonra Ergene’ye kirli suyu bosaltmasi çevrecileri rahatsiz ediyor..
Temiz dereler, temiz su çok önemlidir. Tarimda temiz su kullanilarak çeltik hasadi yapilabilir. Pekçok çeltik fabrikasi Uzunköprü’den Ipsala’ya tasindigini Kesan’dan Uzunköprü’ye giderken Ipsalali bir genç arkadas söylemisti.
Edirne Kent Konseyi afisinde yazan yazi dikkatimi çekti: “Selimiye Camii ve Külliyesi’ne, mirasimiza, kentimize sahip çikiyoruz. 9 Nisan 2012 Pazartesi saat 12’de.” Selimiye Camii ve Selimiye Arastasi, Tasodalari Hotel, Osmanli mezarlari, Edirne kent müzesi sevdigim mekanlardir. Türk tarihi bizimdir.. Uzun bir hikayedir geçmisimiz. Ata Milletiz... Türkçemizi çok severim..
Güçlü bir tarihimiz, edebiyatimiz, folklorumuz, zengin bir müzigimiz vardir...
Edirne Trakya Un Fabrikasi’nin sahibi Ahmet Edip Agaogullari ile tanistim. Kardesim Alahattin Demiraco’nun arkadasiymis. Kibar efendi bir insan. AHMET EDIP AÄzAOÄzULLARI: “Edirne’ye yakin Bulgaristan Saranli köyünden hayvanlariyla gelmis bizimkiler. 93 Harbi yillariymis. (1877-78)” dedi. Tesekkürler. Ilkbaharin güzelligi, günesin altin isiklari vurmus dört bir yanima..
Edirne Eski Gar Binasi Trakya Üniversitesi Rektörlügü olarak kullaniliyor. “Türkiye’de ekonomik hayatin yüksek gelismeleri ancak demir yollariyla olacaktir.” Mustafa Kemal Atatürk’ün, gazi pasamizin bu veciz sözünü Edirne Gar Müdürlügü Tesislerinde okudum. Edirne Gar Müdürü Ahmet Yildirimci ile tanistim. Çocuklugumdaki karatrenin Kirklareli’ne gelisini hala hatirlarim. Avrupa’da metrolar, hizli trenler var. Bizde de yapiliyor. Edirne Balkanlarin Türkiye’nin en tarihi, en romantik sehirlerindendir.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol