EDİRNE SİYASETİNDE DEPREM!

İddialara göre, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, telefonla aradığı Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya’yı parti binasına çağırdı. Başkan Kaya ve yanında bulunan merkez ilçe yöneticisi Ferhat Turan, parti binasına gitti. Parti odasında kısa görüşmenin ardından İl Başkanı Ekrem Demir, merkez ilçe yöneticisi Ferhat Turan’a yumrukla vurdu daha sonra odadan dışarı attılar. İl Başkanı Ekrem Demir’in yönetiminde yer alan Tarık Aldeniz daha sonra kapıyı kilitledi. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akalın, İl Başkanı Ekrem Demir ve İl yönetim kurulu üyesi Tarık Aldeniz, ardından merkez ilçe başkanı Zafer Kaya’yı feci şekilde darp etti.

KAYA AMBULANSLA
HASTANEYE KALDIRILDI

Kaya ve Turan, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Trakya Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaya, odada üç kişinin kendisine vurmaya başladığını anlattı. Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Kapı da kilitliydi beni resmen rehin aldılar. Tekmelerin yumrukların nereden geldiğini bilmiyorum. Biz çok pusular gördük ama böyle kahpe pusular görmedik. Böyle alçakça bir saldırı olmaz.”

İYİ PARTİLİ 3 BELEDİYE
MECLİS ÜYESİ OLAYI KINADI

Ayrıca İyi Parti Belediye Meclis Üyeleri Necamettin Attay, Duygu Şener ve Ergun Dönmez sosyal medyadan ortak açıklama yaptı. Açıklamada, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanımız Zafer Kaya'ya parti binasında pusu kurarak alçakça saldıran adamlıktan ve insanlıktan nasibini almamış bir İYİ Partili olarak sıfatlarını yazmaktan utandığım Mehmet Akalın Ekrem Demir ve Tarık Aldeniz sizleri şiddetle kınıyoruz yazıklar olsun" ifadelerine yer verildi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akalın, İl Başkanı Ekrem Demir ve İl yönetim kurulu üyesi Tarık Aldeniz’in emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Demir emniyet çıkışında olayın yargıya intikal ettiğini, anlatıldığı gibi olmadığını ve algı yaratılmak istendiğini ifade ederek, “Partimizi karıştırmak isteyenler kına yaksın” dedi.

DEMİR, “ESAS DARP EDİLMEK
İSTENEN BENİM, KAYA’YI DARP
ETMEDİM, YARDIM ETTİM,
AMBULANSA KADAR BEN GÖTÜRDÜM”

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir de olaya ilişkin en ayrıntılı açıklamasını İYİ Siyaset isimli internet sitesine yaptı. 7- 8 kişilik bir grubun kendisini darp etmek üzere Parti binasına geldiğini belirten Başkan Demir, “Bir süredir, ilimizdeki bazı Partililerimizden İl Teşkilatımıza, şahsıma ve Partimize yönelik olarak sosyal medya üzerinden sürdürülen ve bir takım kişilerin talimatıyla gerçekleştirilen bir saldırı vardı. Partimizi basan kişiler de yine aynı çevrelerden talimat alan kişilerdir.” ifadelerini kullandı.

Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya’nın, beraberindeki 7-8 kişilik grupla birlikte İl Binasına geldiğini belirten Demir, Zafer Kaya ve beraberindeki Merkez İlçe Yöneticisi Ferhat Turan’ı binaya aldıklarını, İl Başkan Yardımcısı Tarık Aldeniz’in uyarısı sonrasında, saldırgan tutumları nedeniyle diğer kişileri binaya almadıklarını belirtti. Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle Ferhat Turan’la aynı gün sabah saat 10:00 sıralarında bir telefon görüşmesi yaparak uyarılarda bulunduğunu belirten Demir, “Ferhat Turan, kendisine Merkez İlçe Başkanı ve Gökhan Altınok tarafından sosyal medyada İl Başkanlığı’nı eleştirmesi ve hakaretlerde bulunması için talimatlar verildiğini belirtti. Oğlunu belediyede işe aldırması nedeniyle Zafer Kaya’ya hayır diyemediğini, bu nedenle talimatlarını uyguladığını söyledi. Ben de onu uyararak, ‘Bu yaptığın kemik yalayıcılık. Sen aklını kullan, başkasının aklıyla hareket etme’ dedim” şeklinde konuştu.

Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya ile merkez ilçe yöneticisi Ferhat Turan’ı odasında ağırladığını belirten Demir, şu ifadeleri kullandı, “Zafer Kaya’ya ‘ne öğrenmek istiyorsun’ diye sordum. ‘Bana küfretmişsin’ dedi. Kendisine küfretmediğimi, Ferhat Turan ile konuştuklarımı anlattım. ‘Tamam başkanım, anlattığın gibiyse sorun yok o zaman’ dedi. Hatta ortamın gerginliğini azaltmak için, grubun diğer üyelerini içeriye almayan yardımcım Tarık Aldeniz’i de yan odaya gönderdim. Ortamı yumuşatmaya çalıştım. Bu esnada Ferhat Turan, ‘Ben köpek miyim, it miyim, kemik yalayıcısı mıyım’ diyerek ortamı gerdi. Yaptığı paylaşımları çıkartıp, sosyal medyada bana yönelik olarak kullandığı ‘namussuz, şerefsiz’ gibi ifadeleri gösterdim. Haksız oldukları ortaya çıkınca bir anda kalkıp gitmek istediler. Hatta ‘oturun konuşalım nereye gidiyorsunuz’ dedim, dinlemediler. Diğer arkadaşlarını içeriye almadığı için Tarık Aldeniz’e kızgınlıkları devam ediyor olacak ki, çıkarken onu görünce koridorda Tarık’a saldırdılar, yumruklaşmaya başladılar. Ben o sırada, dışarıdaki kalabalık grubun kavgaya dahil olma riski nedeniyle polisi çağırdım. Zafer Kaya, Tarık Aldeniz’le yaşadıkları yumruklaşma sırasında yere düştü. Kolunun ağrıdığını belirttiği için ambulans çağırdım. Ambulansı beklerken, Sn. Mehmet Akalın ile birlikte kendisine yardım ettik, ilgilendik. Hatta Zafer Kaya’yı ambulansa kendim indirip yardım ettim.” dedi.

Bazı medya organlarında olayın yanlış aksettirildiğini belirten Demir, bunun da Merkez İlçe Başkanı’nın talimat aldığı yerlerin algı yönetimi olduğunu ifade etti. Demir, özellikle iktidara yakın yayın organlarında, kendisinin saldırıda rolü olduğu yönünde haberler yapıldığını vurgulayarak, Partiye zarar vermek isteyen bazı kesimlerin iktidara yakın yayın organlarına olayları bu şekilde aksettirdiğini de sözlerine ekledi. Demir, olayın savcılığa intikal ettiğini ve gerçeklerin adaletin önünde ortaya çıkacağını belirtti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. türediler doğuş destanı 15 Mart 2022 Salı 11:41:03

    Çayırîler trenîler seyreştiler üzüm üzüme baka derler yarı çayırî yarı trenîleştiler vakt erişti yer değişiverdiler...