13.3.2007 günü Edirne'de Bellek yayinevi sahibi Mustafa Karaca ile sohbet ettik. Edirne'yi gezerken eski ögrencilerimden Nasip Büke ile Cafer Çolpan is merkezinde karsilastik. Aksesuar dükkani çok güzeldi. Avukat sair Ertan Sezer'in çayini içtim. Dünya güzeli bir insan.
Yine avukat ögrencim Gülcan Yalçin Zengin'le karsilastim.
GÜLCAN YALÇIN Edirne çok güzel bir sehirdir.. On senedir Edirne'deyim Edirne'yi çok seviyorum. Camdan bakinca, nerede olursan ol bir tarihi eseri görebiliyorsun. Ruh hastalarini müzikle tedavi etmis atalarimiz.. Türkiye'nin, Trakya'nin, Balkanlarin en güzel sehri Edirne'dir. Bizi okutan ailelerimize minnettariz" dedi.
Edirne Anadolu Ajansina ugradim. Yeni kitabim, Kalemin Ucundaki Kirklareli ve Trakya kitabim ile ilgili güzel bir demeç verdim.
A.Ajansindaki arkadaslar çok degerli olup, kibar insanlar..
Edirne Çagdas yasami Destekleme Derneginde Ayten Durmus 13.3.2007 gecesi Türkan Sabanci Kültür Merkezinde avukat Ahu Durak'in konusmasindan sonra Grup Yansima'nin özgün müzik konseri olacak. Eylül ayindan beri Grup Yansima Edirne'de on konser verdi." dedi.
Babaeskili olup yillardir Edirne'de yasayan ayakkabi tamircisi, muhabbettli insan Mehmet Baraz "Eski Edirne bir baska güzeldi.
Ekonomik zorluklar devam ediyor. Geceleri sokaga korkarak çikiyoruz. Suçlulara gereken ceza verilmiyor. Çok büyük yozlasma var. Bu meslekte çiragimiz yok. 1924 selanik Karacaabat mübadele muhaciriyiz. Babam, Babaeski köprüsünde Atatürk'le konusmus.. Tokalasmis. Adi Nabi Baraz'dir. Karacaabat'i Karacapasa fethetmis. Ilçeye onun adini vermisler. Annem 1324 Karacaabat dogumludur. Iste nüfus kagiti. Yanimda tasiyorum.
Edirne'ye geldiginde bana ugra çay içeriz" dedi.
Serbest Muhasebeci Mustafa Çevikelli kültüre, edebiyata, insana, kitaba çok deger veren bir insan. Iki ay önce tanistigimizda sair arkadasim Nevzat Bilgiç'te yanindaydi. Sohbeti seven insanlarimiz bir baska güzeldir.
14.3.2007 günü Önadim-Kirklar gazetesinde yazar Nazif Karaçam söyle dedi Aksam TRT'yi izlerken Arnavutluk tanitildi. Arnavutlar çok samimi insanlar. Dünyanin en inatçi insanlari.. Çok samimi konusmalar oldu. Arnavutlar söyle dediler Osmanlidan korktugumuz için degil, Islami sevdigimiz için müslüman olduk. Balkanlar'da Osmanli'yi, Türkiye'yi, Türlügü temsil eden biziz.
Kirklarelili Avukat Cemal Terzi'nin yaninda polis emeklisi Sazara Muhtari Hasan Öztürk "Kirklareli bürokrasisi çok agir çalisiyor. Vatandasa yardimci olsunlar" dedi.
Uzaklarda Istrancalar'i, Yildiz Daglarini seyrederken, kirlarda çiçek açmis agaçlari görmek çok hosuma gidiyor. Kuzular melerken, annelerinin yaninda oynasirken serin bahar rüzgarlari esiyor.
Yazi defterime bir not almisim "Kral arkadasim rahmetli Kayhan Sancaktaroglu ile olan o güzel anilarini bir makalemde anlatmaliyim. O güzelim günleri bir daha yasar gibi yaz"
Bir dörtlügüm
Bir ates-i sevdadir
Sana olan tutkum
Ey Sultan-i siiristan
Seni sevecegim
Sonsuza kadar..
NE ARAMIŞTINIZ ?
ÇOK OKUNANLAR
-
Demirköy Şampiyonluk Yolunda Taraftarını Bekliyor
31 May 2026 -
“Türkiye'nin küresel rekabet gücünü artıracak düzenlemeleri yakın zamanda devreye almayı hedefliyoruz”
23 May 2026 -
Uzunköprü’de Dallık Coşkusu Yarın Başlıyor
30 May 2026 -
Kurban Bayramı’nda Kesim Yerlerine Sıkı Denetim
29 May 2026 -
CHP Lüleburgaz’da SMS Krizi
31 May 2026 -
Uzunköprü’de Üreticiler Dikkat! Tüm Köylerde İlaçlama Yapılacak
30 May 2026
ÇOK YORUMLANANLAR
-
Akalın’dan Yoğun Mesai: Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 2 Önemli Dosya Sundu TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na OSB Brifingi Verdi!
15 Haz 2026 -
“Türkiye ekonomisini şoklara karşı dirençli hale getirdik”
19 May 2026 -
500 Enstrümanlık Koleksiyonuyla Müzik Müzesi Kapılarını Açtı
19 May 2026 -
Kırklareli Valisi Turan'dan Gençlere Anlamlı 19 Mayıs Mesajı
19 May 2026 -
Belediyedeki Görev Değişikliklerinin Altında Hangi Sebep Yatıyor?
20 May 2026 -
Brüksel- Ankara- Uzunköprü Hattında Sıcak Temas!
20 May 2026
Son Yorumlar
- \"KIRMIZI BUĞDAY AYRILMIYOR\": Teşekkürler Uşaktan selamlar doğrusunu öğrendim nihayet...
- Babaeski Kartalları’nda yeni yönetim belli oldu: Bu adamlar ne işe yapar yönetim de mütahit mi fabrika çalışanı mı...
- Yesilyurt Gazetesi sahibi Elmas Cankurt, oglunu evlendirdi: Heyy gidi rahmetli kadir gökçe belediye başkanıyken belediye salonundaki mütavazi düğünümüze davet e...

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol