Yitik Aksamlar kitabimin ilk siiri olan Menekse siirini çok severim. Ilk siir kitabimi babam Irfan Demiraco’ya ithaf etmistim. Sabah bir telefon gelmisti. “Yurt içi kargo’ya bir miktar siir kitabinizi gönderdik.” Kalbim deli gibi çarpiyordu. Durmak bilmiyordu bir türlü. Evden firlayiverdim. Yitik Aksamlar Kitabimin sayfalarini çevirdim, gözlerimden yas geliverdi. Yil 16 Mayis 1998 idi. Pek çok arkadas ilk siir kitabimla ilgili çok güzel sözler söylemislerdi. Güzel siirlerimi bir dosyada toplamistim. Sairlerin ilk siir kitaplari çok önemlidir. Pek çok usta sair ve yazar “Kitabinizi yayinlatmada acele etmeyiniz. Siirlerinizi biraz demletiniz” demislerdir.
Bir kenara yazdigim siirsel yazilari bir bos vaktimde yeniden okurum. O an o siir beni çok uzaklara götürebilir.
Yeni bir siirle bana gülümseyebilir o an... Siirdeki duygular, anlam, efkar hosuma gider.
Siirsel Bir Dünya Özlemi Bütün Sairlerde Vardir. Türk Halk Siir Damarini Gönülden Sevenlerdenim.
Cumhuriyet dönemi sairlerinin siirleri tema olarak güçlüdür. Yoksul bir halkin aydini olarak sorumluluklari çok büyüktür.
Yanmis, harap olmus bir ülkeyi yürekleriyle yeniden büyük bir heyacanla, çoskuyla kurdular. O çoskuyu kaybettik.
Rönesans, Reform, Aydinlanma Devrimi, Fransiz ihtilali, Endüstri Devrimi derken; Cografi Kesiflerle zengin olan Avrupa Karsisinda Osmanli devleti gerileme dönemine girdi. Uzun kanli savaslar sonunda yikilip gitti. Istiklal Savasiyla kurulan Yeni Türk Devleti günes gibi dogdu. Egitimde büyük seferberlik basladi. Siirsel Bir Devlet Idealist Aydinlar Tarafindan Kuruldu.
DUYARLI OLMAK siirim:
Duyarli olmak/ Güzel ama/ Öfke ve umutsuzluk/ Gerçeginde kaybolmak/ Sanattan kültürden/ Edebiyattan Uzak/ Yasamak!/ Yasamak degil be kardesim!/ Selahattin Demiraco- Yitik Aksamlar
Yasamin uzun ve karanlik yollarinda yürüyen insanlar asirlarca mutlulugu hayal ettiler. Köyler, kasabalar, kentler kurdular. Medeniyetler yarattilar.
Ozanlar sevda türkülerini kopuzlariyla çalip söylediler. Kadin dünyasinin en güçlü yani ailenin temel tasi olmasidir. Bu dünyada pek çok devlet kuruldu. Türkler Tarihin En Güçlü Bir milletidir. Sayisiz kahraman bizler için ugrasti durdu. Kemal Atatürk ve Arkadaslari, Isimsiz Binlerce Kahraman Tarihin Altin Sayfalarindadir. Edebiyat Bir tutukudur yalnizca.
Pazartesi Geceleri Elveda Rumeli dizisini seyretmek çok hosuma gidiyor.
selahattindemiraco@gazetetrakya.com
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol