Dupnisa Magarasi geçtigimiz Pazar günü ziyaretçi akinina ugradi

Ilimiz Demirköy ilçesi, Sarpdere Köyü’ne 5 kilometre uzaklikta olan ve ilimizin en meshur mesire ve dogal sit alanlarindan Dupnisa Magarasi geçtigimiz pazar günü yine yüzlerce doga tutkunu yerli ve yabanci turistlere ev sahipligi yapti. Özellikle açildigi yildan beri gözle görülür ziyaretçi sayisinin her yil arttigi, Dupnisa magarasi profesyonel isiklandirma sistemleri, mesire yapanlar için getirilen oturma yerleri ile göz dolduran magara bu vesile ile bir çok vatandasimizin da hafta sonlari piknik yapmak için gittigi yerlerin basinda geliyor.

 Her ne kadar yaz aylarinin gelmesi ile sular azalsa da ziyaretçiler için alternatifsiz güzellikleri ile Kirklareli turizmine de büyük katki sagliyor. Sulu magaranin da 15 Mayis itibari ile hizmete açilan kuru ve sulu magara sezonun açilmasi ile hafta sonlarinda yüzlerce turiste ev sahipligi yapiyor. Hafta sonlari düzenlenen günü birlik geziler için de oldukça ragbet gören Dupnisa Magarasi, sadece Kirklareli degil, tüm trakya ve Istanbul’dan gelen piknikçilerin ugrak yerlerinden birisi olmaya basladi.

 Geçtigimiz yil Milli Park ilan edilen, Longoz Ormanlari’nin ardindan Milli Park olmasi düsünülen Dupnisa Magarasi’nin Milli Park ilan edilmesi ile bu bölgenin daha güzel korunacagi ve daha fazla yerli ve yabanci turiste ev sahipligi yapmasi hedefleniyor. Dupnisa Magarasi’nin Milli Park ilan edilmesi ile büyük bir turizm atagi yasayacagini dile getiren Dupnisa Magarasi hizmetlisi Muharrem Obuz ile yapmis oldugumuz görüsmede:” Bu hafta ve geçtigimiz hafta magaramiza oldukça fazla insan geldi. Bu da magaramizin, git gide daha fazla taninmaya basladigini gösteriyor. Özellikle magaramizin, Igneada ve Longoz Ormanlari’na yakin bir konumda olmasi ziyaretçi sayimizi arttiriyor. Dupnisa Magarasi su anda dogal sit alanidir. Ancak önümüzdeki yillarda bu güzel yerin Milli Park olmasi ile turist sayisinin oldukça artacagina inaniyoruz. Kurudere ve Beypinar Köyleri’nden yapilmasi planlanan, yollarin hizmete açilmasi ile bu köylerdeki yollar yari yariya kisalacak. Bu da bu köylerden daha çabuk ulasim imkani saglayacaktir. Dogal olarak da turist sayisinin daha da artacagina inaniyoruz.” dedi.

 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol