Kırklareli’nde Bilal Yapıcı Özel Eğitim Okulu I.-II. Kademe ve Bilal Yapıcı Özel Eğitim Meslek
Okulunda 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlikte otizmli öğrenciler gökyüzüne balon bıraktı.
“Dünya Otizm Farkındalık Günü” dolayısıyla Kırklareli’nde Bilal Yapıcı Özel Eğitim Meslek Okulunda özel bir program düzenlendi. Programa Kırklareli Valisi Birol Ekici, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Bilal Yapıcı Özel Eğitim Meslek Okulunda Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla gerçekleştirilen programda otizm tanılı öğrenciler ile bir araya gelen Vali Ekici, Dünya Otizm Günü denilince aklına hep dayanışmanın geldiğini, annelerle, öğretmenlerle dayanışma içerisinde öğrencilerin geleceğe hazırlandığını belirterek, otizmli öğrencilere yetenek kazandırma, onları normal hayata hazırlamak için var güçleriyle çalıştıklarını, devletin bütün imkanlarının öğrenciler için seferber edildiğini söyledi. Vali Ekici, "Bizler de sizlerin ve vatandaşlarımızın emrindeyiz. Öğretmenlerimize fedakar çalışmalar yaptıkları için teşekkür ediyorum. Anneleri tebrik ediyorum. Çocuklarımıza başarılar diliyorum" dedi.
Vali Ekici, konuşmasının ardından beraberindekiler ile birlikte öğrenciler tarafından hazırlanan el ürünleri sergisini gezdi. Serginin gezilmesinin ardından devam eden etkinlikte İl Jandarma Komutanlığına ait iz takip köpeği gösteri sundu, ayrıca öğrenciler jandarma araçlarına bindirildi.
Öğrencilerin yüzlerinin boyanması ile devam eden program, Vali Birol Ekici’nin otizmli öğrenciler ile birlikte gökyüzüne farkındalık amacıyla yaklaşık 250 balon bırakması ile sona erdi.
Vali Birol Ekici, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Bilal Yapıcı Özel Eğitim Meslek Okulunda düzenlenen programın ardından Kırklareli’nin ilk ve tek özel eğitimini veren Karahıdır Özel Eğitim Anaokulunda özel öğrenciler ile bir araya geldi. Özel öğrencilerin eğitimleri hakkında okul yönetici ve öğretmenlerinden bilgiler alarak, Otizm Gününe ait farkındalık çalışmalarına katıldı.
Vali Birol Ekici, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla otizme dair toplumsal farkındalığın ve duyarlılığın arttırmasını temenni ederek; çocuklar ve ailelerine sağlıklı ve huzurlu bir ömür diledi. (F.Kurtbayram)
NE ARAMIŞTINIZ ?
ÇOK OKUNANLAR
-
Kırklareli’nde Spor Takvimi Yoğun
27 Şub 2026 -
Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sibylle Katharina Sorg’dan Rektör Prof. Dr. Mustafa Hatipler’e Ziyaret
19 Şub 2026 -
Başkan Bulut’tan Dikkat Çeken Açıklamalar; Operasyonlarda Gözaltı Sayısı 17’ye Yükseldi, Yeni Gözaltılar Olabilir
09 Mar 2026 -
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliğinin Belçika’daki iftar programına telefonla bağlandı
27 Şub 2026 -
Gündoğdu Ailesinin Acı Günü
27 Şub 2026 -
Trakya Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama Ve Araştırma Merkezi, Ims Club Üyeliğine Kabul Edildi
23 Şub 2026
ÇOK YORUMLANANLAR
-
Kırklareli Belediyesi Ailesi İftar Sofrasında Buluştu
14 Mar 2026 -
“Türkiye, gündemi belirlenen ülke değil gündem belirleyen bir ülke olarak adından söz ettiriyor”
13 Şub 2026 -
Lüleburgaz’ da Çevre Yolu İçin Kritik Süreç Tamamlandı
13 Şub 2026 -
Lüleburgaz’da Parklar Yenileniyor
13 Şub 2026 -
Edirne'de 14 Şubat Etkinlikleri
13 Şub 2026 -
Vali Sezer ve Kaymakam Köken Muhtarlarla Buluştu
16 Şub 2026
Son Yorumlar
- \"KIRMIZI BUĞDAY AYRILMIYOR\": Teşekkürler Uşaktan selamlar doğrusunu öğrendim nihayet...
- Babaeski Kartalları’nda yeni yönetim belli oldu: Bu adamlar ne işe yapar yönetim de mütahit mi fabrika çalışanı mı...
- Yesilyurt Gazetesi sahibi Elmas Cankurt, oglunu evlendirdi: Heyy gidi rahmetli kadir gökçe belediye başkanıyken belediye salonundaki mütavazi düğünümüze davet e...


Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol