Dönüsüm devam ediyor

Belediye Baskanligi sehrimizdeki kentsel dönüsüm çalismalarina devam ediyor. Karaumur bitmek üzere. Åzimdi de hedefte lise merdivenlerinin konseptinin zenginlestirilmesi ile Cumhuriyet 
Mahallesi’ne cazibe merkezi konumlandirilmasi var. Merdivenli bölgede çalismalar Eylül veya Ekim ayinda baslayacak. Cumhuriyet Mahallesi’nde ise yil boyunca çalismalar devam edecek. Kirklareli Belediye Baskanligi Kentsel Dönüsüm Projeleri’ne son hizla devam ediyor. Karaumur Caddesi’ndeki çalismalarda sona yaklasan Belediye hemen akabinde 2 yeni projeyi daha hayata geçirmek için kollari sivadi.
Bunlardan ilki halk arasinda lise merdivenleri olarak bilinen ve Ticaret Lisesi ile Atatürk Lisesi arasindaki bölge. Yillardir atil bir görüntüde olan merdiven bölgesini yepyeni bir konsepte büründürecek projede, muhitteki sirkülasyonun da büyük oranda artacagi düsünülüyor. Zaten egitim-ögretim yilinda ögrencilerin en yogun oldugu yer olan merdivenlerin yenilenmesiyle Kirklarelililer için yeni bir yasam alani daha kazanacagi kaydediliyor.
Istanbul’da yer alan Cezayir Sokagi’nin görünümünü ve konseptini andiran projede; engelliler için geçis parkuru da var. Bunun yanisira oturma birimleriyle de zenginlesecek merdivenlerin orta bölgesinde ise su akan bir düzenek konumlandirilacak. Son olarakta belirli araliklarla yarim ay seklinde üst tarafa yerlestirilecek profillerle Kirklareli’ye yepyeni bir alan kazandirilacak.
Cumhuriyet Mahallesi’ne cazibe merkezi
Ikinci proje ise Cumhuriyet Mahallesi’de Saglik Ocagi’nin önünde yer alan kisim. Burada da 3200 m2’lik bir alanda revizyon yapacak olan Belediye Baskanligi, dinlenme, oyun ve su kompozisyon alanlari ile yepyeni bri alan yaratmis olacak. Projelerin baslangiç tarihlerine yönelik olarak edinilen bilgilere göre ise merdivenlere Eylül veya Ekim ayinda baslanacagi, Cumhuriyet Mahallesi’ndekinin de Belediye’nin is gücünün azaldigi kis günlerinde yogunluk verilerek tamamlanacagi ögrenildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol