Dibek; "Kurtulus Savasi, Ulusumuzun var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise, yeniden dirilisin simgesidir"

Cumhuriyet Halk Partisi Kirklareli Milletvekili Turgut Dibek, Cumhuriyet Bayrami’na yönelik olarak bir kutlama mesaji yayimladi. Dibek, mesajinda Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dedigi, ulusumuza adanmis bir destan olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 86. kurulus yildönümüne ulasmanin gurur ve mutlulugunu yasadigimizi kaydederek sunlari söyledi:

“Kurtulus Savasi, Ulusumuzun var olma savasimi, Cumhuriyet ise, yeniden dirilisin simgesidir. Türkiye, Kurtulus Savasi’yla düsmandan, Cumhuriyet’le çagdisiliktan kurtulmustur.  

Türk Ulusu’nun özlemlerini, inandigi degerleri, toplumsal dinamiklerini çok iyi bilen Yüce Önder, tam bagimsizlik ve ulusal egemenlik gibi ilkelerin yasama geçirilmesinin, ancak Cumhuriyet rejimi ile olanakli kilinabilecegini görmüs; ‘Türk Ulusu'nun dogasina ve geleneklerine en uygun yönetim biçimi’ oldugu için Cumhuriyet’i seçmistir. Cumhuriyet, ümmetçilik yerine ulusçulugu, kulluk yerine yurttasligi, bagnazlik yerine çagdasligi ve ulus devleti seçenlerin kurdugu bir rejimdir. Ulusumuzu demokrasi, hukuk devleti, temel hak ve özgürlükler gibi evrensel degerlerle bulusturan Cumhuriyet yönetimi, köklü degisim sürecinin temeline laiklik ilkesini yerlestirmistir. Laiklik, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniliklere açik, akli ve bilimi ön plana çikaran en temel niteligidir.

Türkiye Cumhuriyeti'’in vazgeçilmez önemdeki niteliklerinden biri de, ulus devlet olmasidir.

Türkiye Cumhuriyet’i ulusal sinirlar içinde, ayni geçmisi ve gelecegi paylasan yurttaslarin olusturdugu bir ulus devlet olarak kurulmustur. Cumhuriyet, etnik kökeni ne olursa olsun tüm yurttaslarini Türk Ulusu çati kimliginde birlestirmistir.

Gelecege güçlü biçimde ulasabilmek, Cumhuriyetimizi korumak ve yasatmakla olanaklidir. Sagladigi kazanimlar göz ardi edilerek, temel niteliklerinin tartismaya açilmak istenmesi, Cumhuriyet’in temel felsefesiyle bagdasmayan, üzüntü verici bir durumdur. Bagnaz düsüncelerin etkisinde kalarak, yapilanlari küçümsemek ya da önyargiyla yaklasmak, yurdumuzu kurtaranlara, Cumhuriyetimizi kuranlara karsi en büyük haksizlik olacaktir. Böyle bir arayis içine girenler, birligimize, tekil devlet yapimiza, bölünmez bütünlügümüze ve Cumhuriyetimize zarar veremeyeceklerdir.

 Bu konudaki en büyük güvencemiz, Atatürk’e inanan, ilke ve devrimlerine sahip çikma kararliligini gösteren ve Cumhuriyetimizin çevresinde kenetlenen yüce Türk Ulusu’dur. Türk Ulusu, Cumhuriyet rejiminin kazanimlariyla ulastigi konumun bilincindedir.

Ülkemizin çagdas dünyada saygin konuma yükselmesi, Atatürk ve onun kurdugu Cumhuriyet rejimi sayesinde basarilmistir. Bunun bilinciyle, bizlere parlak bir gelecek, onurlu bir yasam, tam bagimsiz, çagdas ve ulusal bir devlet armagan edenlere sonsuz minnet duyuyoruz. Bu duygu ve düsüncelerle Cumhuriyetimizin kurulusunun 86. yildönümünü kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu, ölümsüz Önderimiz Atatürk’ü, silah arkadaslarini, kahraman sehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu ve saygiyla aniyor, Kirklareli halkina ve tüm yurttaslarimiza saygi ve selamlarimi sunuyorum.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol