Kurul Her Ayın İlk Haftası Salı Günü Toplanmaya başlayan Kırklareli Koruma Kurulu, İstihdam Garantisi Olmayan KURSLAR, Kotasının arttırılması düşünülen Şeker pancarı ekimi, Ağaç dikimi, Köylerdeki yollara parke taşı işi ile ilimizde itici güç olmaya hazırlanıyor
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz Başkanlığındaki ikinci toplantısında, hem AÇIK cezaevinden tam olarak yararlanılmadığı gerçeğini masaya yatırdı hemde, faydalanılmamasının ve tanıtımının yapılmamasını Kurulun ayıbı olduğu gerçeğini işaret ederek gelecek neler yapılabileceğinin alternatiflerini toplantıya katılan yetkililerden dinledi.
17 üye (Baro Başkanı Harun Saygılı, Baro Temsilcisi Erdal Aktar, Beledi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tahsin Gencay, Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Muammer Seyitoğlu, Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Güday, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hatice Çetin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şenay Yener, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Hasan Aksoy, Ziraat Bankası Müdürü Hasan Zengin, Halk Bankası Müdürü Zuhal Üzel, Ticaret Odası Meclis Başkanı Erdoğan Semerci, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Fuat Şeker, Akbank Şube Müdürü Güray Ertek, Ziraat Odası Başkan Vekili Ali Keskin, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Fatih Selvi, KOSGEB Müdürü Tarık Altıntaş) 1 başkandan (Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz) oluşan kurul hem yapılabilecekleri masaya yatırdı hemde Kırklareli için nasıl artı olabileceğini sorguladı.
İŞKUR, "açık cezaevinin daha randımanlı bir şekilde faaliyet göstermesi için varız" dediği toplantıda, İstihdam garantisi olmayan kursların yakında başlayacağını ifade etti.
Günlük 5 TL ücret ödeyerek yapılacak olan kurslarda önceliğin, Uyuşturucu rehabilitasyonu ve girişimcilik olacağını vurgusunu yapan Aksoy, her şey açık cezaevindeki mahkumların kazanılması olduğunun altını çizdi.
Kırklareli Ziraat odası ise Kırklareli'deki şeker pancarı ekimi konusunda Açık cezaevinin önemli bir yer tutacağını işaret ederek, "Pancar eğitimi, 1 köyde 150 ve 185 dönüm ekilebilir insan gücü gerekiyor." Dedi.
Köylerimizdeki parke taşı döşeme işinde, verilecek olan kurslarla alakalı olarak etkin bir şekilde AÇIK cezaevinin rol alabileceğini vurguladı.
Kızılay Şube Başkanı Ruhan Altıntel ise, Kızılay olarak maddi durumu yetersiz olan mahkum ailelerine destek sözü ile, yol harcının karşılanmasının sözünü verdi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol