Dermenci'den Ankara çıkarması

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricleri Birliği Başkanı Ali Dermenci Hayvancılık Genel Müdür Yrd. İbrahim Özcan ve Hayvancılık Genel Daire Başkanı Ali Bilgen ile Bakanlık'ta İlimiz hayvancılığının sorunları ile ilgili görüşerek bilgi alış verişinde bulundu.

İlimizde hayvancılık yapan işletmelerin geliştirilmesi ve büyütülmesi gerektiğini söyleyen Dermenci, küçük ölçekli aile işletmelerinin de hibe kredilerinden faydalandırılması gerektiğini belirtti. Özellikle de mevcut büyükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu için % 50 hibe destekli ahır tadilatı veya yeni inşaatı ile ilgili şu an uygulanan projelerin Trakya bölgesini de kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini söyleyerek , %50 hibe destekli projelerden yararlanmak için talepte bulundu. Yapılan bu görüşmenin ardından Başkan Ali Dermenci Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'nde Ankara Üniversitesi Rektörlüğü ve Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği ortaklığında düzenlenen "Ben Yetiştirici Olacağım" konulu resim ve şiir yarışmasının sergi açılışına ve ödül törenine katıldı.
Türkiye'nin dört bir yanındaki çiftçilerin çocuklarına yönelik 2010 yılından itibaren düzenlenen ve geleneksel hale gelen resim ve şiir yarışmasının bu yıl altıncısı düzenlendi. Düzenlenen resim ve şiir yarışmasında çocuklarımız tarafından yapılan resimler Ankara Üniversitesi Rektörlüğü 100. Yıl sergi salonunda konuklara sunuldu.
Büyük bir katılımla gerçekleştirilen sergi ve ödül töreninde ödüller sahiplerini buldu. Başkan Ali Dermenci de yarışmaya katılarak derece alan küçük yarışmacıya hediyesini vererek, her zaman her alanda başarı dolu bir hayat geçirmelerini, çok çalışarak ülkemiz için yararlı birer evlat olmalarını temenni ettiğini söyledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol