Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 9. olağan genel kurulunu dün gerçekleştirdi. Saat 11.00’de yeterli çoğunluğun sağlanması ile start alan genel kurulda ilk olarak divan teşekkülü oluşturuldu.
Divan Başkanlığına Uşak Damızlık Sığır Yetiştirici Birliği Başkanı Ahmet Yılmaz seçildi. 41 maddeden oluşan gündemin başında ilk olarak saygı duruşu gerçekleştirildi, ardından İstiklal Marşı okundu.
Daha sonra Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci 2014-2016 yılı faaliyet raporunu okumak üzere kürsüye çağrıldı. Dermenci konuşmasında şunları kaydetti;
“Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğimizin çok değerli üyeleri, bu gün dokuzuncusunu yaptığımız, olağan genel kurulumuza, tekrar, hepiniz hoş geldiniz.
Değerli üyelerimiz, 2011 yılında yapılan Olağan Genel Kurulumuzda, göreve talip olduk, ve o gün sizlere bazı sözler verdik ve sizler bize inandınız, güvendiniz, bu göreve layık gördünüz ve bu yetkiyi bizlere verdiniz. Bugün alnımız ak, başımız dik olarak karşınızdayız. Verdiğimiz bütün sözleri yerine getirmenin, onuru ve mutluluğunu yaşamaktayız. Göreve talip olduğumuzda, kavga etmek için değil, hizmet etmek için yola çıktığımızı söylemiştik. Bu güne kadar, hiç kimseyle kavga etmedik, kapımızı ve gönlümüzü tüm üyelerimize açtık, adam ayırmadık, birliğe siyaset bulaştırmadık, herkese eşit mesafede durduk, bütün üyelerimize eşit davrandık. Sizler de birliğe sahip çıktınız, destek oldunuz. Bu sayede birliğimizi büyüttük, güçlendirdik. Birçok farklı alanda faaliyet gösteren, yatırım yapan, yerel ve ulusal basında ses getiren, ihracat ve ithalat yapan örnek bir birlik haline getirdik. Beş yıl önce yola çıkarken, bazı sözler vermiştik. Göreve geldiğimiz takdirde, birliğimize yakışır, yeni bir hizmet binası kazandıracağımıza söz vermiştik. Şükürler olsun ki, bu sözümüzü yerine getirmek bizlere nasip oldu. Kırklareli merkezde, eski binamıza çok yakın olan, bodrum, giriş ve asma katı ile birlikte, toplam 450 m2 alana sahip, giriş katında ve mülkiyeti Birliğimize ait olan bir işyerini satın alarak, geniş, modern, şeffaf ve kaliteli bir hizmet binası haline getirdik. Göreve gelmeden önce yaptığımız köy gezilerinde ve üye ziyaretlerinde, Siz üyelerimiz, İlimizde bir hayvan hastanesi ve laboratuvarının olmadığı, hayvan ilaçları ve veterinerlik hizmetlerinin çok pahalı olduğunu belirtmiştiniz.
Bizler de sizlerden gelen talep ve istekler doğrultusunda, göreve geldiğimiz takdirde, ilimizde bir hayvan hastanesi ve laboratuvarı kuracağımıza söz vermiştik.
Hayvan Hastanesi için; Kavaklı beldemizde İstanbul yolu üzeri, ana yola cephesi olan, 1260 m2 alana sahip, 2 katlı, 600 m2 kapalı alanı olan, ve daha önce sucukhane olarak kullanılan, binanın mülkiyetini satın alıp, gerekli tadilatları yapıp, gerekli izinleri de alarak,
içinde ameliyathanesinden, yoğun bakım ünitesine, laboratuvarından eczanesine kadar bütün üniteleri olan, ihtiyaçlara cevap verebilecek, modern bir hayvan hastanesine dönüştürdük.
Hayvan hastanemizi sadece büyük baş hayvana değil, küçükbaş hayvanlar dahil, tüm hayvanlara hizmet edebilecek şekilde oluşturduk.
Kurduğumuz bu hayvan hastanemiz ve laboratuvarımızda, biri uzman olmak üzere, 6 veteriner hekimimiz, 11 veteriner sağlık teknikeri kadromuzla, tüm ilçe ve köylerimizde, üyelerimizin hayvanlarına, ahırlarında koruyucu hekimlik ve tedavi hizmeti yapabilme olanağı sağlamış olduk.
Hayvan hastanemizi kurmamızdaki önemli sebeplerden bir tanesi de, koruyucu hekimlik yapmak, doğru bakım, besleme ve aşılama programlarıyla, hayvan hastalıklarının ve buzağı ölümlerinin önüne geçerek, siz üyelerimizin ekonomik kayıplarını en aza indirmektir.
Konuşmamın başında da ifade ettiğim gibi, öncelikli hedefimiz, birliğimizin büyümesidir. Bu amaçla yaptığımız araştırma ve çalışmalarda, hizmet alanının genişleyebilmesi için, birlik tarafından bir şirket kurulması gereği ortaya çıkmıştır.
Tüm bu milli ırk ıslahı çalışmaları bir yandan devam ederken, bir yandan da ilk meyvelerini vermeye başlamıştır. Merkez Birliği ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı yani TİKA ortaklığında yürütülen “Bizim Holştayn Projesi” kapsamında Damızlık Birlikleri adına ilk ihracatı, 2014 yılında 81 düve ile Birliğimiz yapmıştır.
Türkiye’deki Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri adına, yapılan ilk ihracatın, İlimiz Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından yapılmış olmasının, haklı onurunu ve mutluluğunu, siz üyelerimizle birlikte yaşamaktayız.
Bizler göreve geldiğimizden bu yana, yaptığımız özverili çalışmalar sayesinde, Birliğimize kazandırdığımız, mülkiyeti Birliğimize ait olan geniş, modern, şeffaf ve kaliteli hizmet binamızla, daha modern ve kolay ulaşılabilir hale getirdiğimiz 7 şubemizle,
1’ i uzman olmak üzere 6 veteriner hekimimiz, 5 ziraat mühendisimiz (2 si veteriner hekim, 4 ü ziraat mühendisi olmak üzere, 6 tarım danışmanımız),
12 veteriner sağlık teknisyenimiz, 17 büro elemanımız olmak üzere toplamda 40 personelimiz ve 22 aracımızla; suni tohumlamadan, kayıt ve küpelemeye, hayvanların tırnak bakımından, kaba yem tohumu satışlarımıza, merkez ve şubelerimizde oluşturduğumuz, tarım marketlerimizden sağım sistemleri ve yem karma makinalarına, damızlık gebe düve satışlarımızdan hayvan hastanemize kadar, üyelerimizin, her ihtiyacını karşılayan,
Damızlık birlikleri adına, Türkiye’de, ilk Düve İhracatını yapan, Kurumsal kimliğe bürünmüş bir Birlik olarak; ilimizdeki hayvancılık alanında faaliyet gösteren, en büyük sivil toplum kurumu haline geldik.
Biz, bu güne kadar yaptığımız çalışmalarda, birliğimizi büyütmek ve sizlere kaliteli hizmet vermek adına, özveri ve üstün gayretle çalışmaya özen gösterdik ve bunu yaparken de bütün üyelerimize eşit mesafede davranarak, insan ayrımı yapmayarak, kapımızı ve gönlümüzü her zaman açık tuttuk, Sizler bizlere destek olduğunuz sürece de, sizlerden aldığımız güç ve destek ile hizmetlerimizi artırarak yapmaya devam edeceğiz.”
Dermenci’nin yaptığı bu konuşmanın ardından, sarasıyla denetleme raporu, bilanço, gelir-gider tablosu tek tek okundu, oylandı ve yönetim ibra edildi. Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyelerine daha iyi hizmet verebilmek, birliğin önünü açmak için önem arz eden konular gündem maddeleri kapsamında tek tek oylandı ve oy birliği ile kabul edildi. Zaman zaman gergin anların yaşandığı genel kurulda, diğer bir liste ile başkanlığa aday olan Behçet Şen, üyelerden oy istedi.
Gündem maddelerinin sonuncusu ise seçimdi. Seçime geçildiğinde her iki aday da kısa birer konuşma yaparak üyelerden oy talep ettiler. Saat 14.30’da başlayan oy verme işlemi yaklaşık 1,5 saat sürdü. Oylama sonucunda Ali Dermenci: 848 oy, Behçet Şen: 194 oy aldı. Böylece Birlik Başkanı Ali Dermenci, yine birliğin eski başkanlarından aday Behçet Şen’e karşı seçimleri farklı kazanarak, güven tazeledi ve üreticinin tam desteğini aldı.
İşte Kırklareli Damızlık Birliği’nin 9. olağan genel kurulunda güven tazeleyen yönetim;
Yönetim Kurulu; Ali Dermenci, Ali Dönmez, İlhan Okumuş, Bahattin Dilek, Ali Top, Orhan Yılmaz, Yusuf Yaşa.
Denetim Kurulu; Gürol Karaçalık, Kaner Gizer, Bayram Orak.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol