Dereköy Gümrük Kapisi'nin ihalesi Haziran'da, açilisi yil sonunda

Kirklareli Ticaret ve Sanayi Odasi ile Kirklareli Ticaret Borsasi, dün gerçeklestirdigi basin toplantisinda, Oda ve Borsanin beraberce Sanayi ve Ticaret Bakani Zafer Çaglayan ile TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu’na gerçeklestirilen ziyaretleri degerlendirdi.

Dün saat 15.00’da Kirklareli Ticaret ve Sanayi Odasi’nda düzenlenen basin toplantisina;

KTSO Baskani Ertugrul Ziya Çetintas, Ticaret Borsasi Baskani Turhan Altintel ve KTSO Meclis Baskani Mehmet Sag ile Oda ve Borsa’nin Yönetim Kurulu üyeleri istirak ettiler.

Kirklareli Ticaret Borsasi Baskani Turhan Altintel ilk olarak TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu’nun ziyaretini degerlendirdi ve sunlari kaydetti; “Kirklareli Ticaret Borsasi olarak bizler, Kirklareli Ticaret ve Sanayi Odasi ile birlikte ilk defa beraberce, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskani Rifat Hisarciklioglu’na bir ziyaret gerçeklestirdik. Ziyarette Kirklarelimiz’in sorunlarini masaya yatirdik ve Baskanimizi ilimize davet ettik. Kendisi büyük bir ihtimalle Nisan ayinin basinda Kirklareli’ne gelip, bizleri ziyaret edecek.

Yaptigimiz toplantida, özellikle Dereköy Gümrük Kapimiz’in ihalesinin bu yil içerisinde mutlaka yapilmasi gerektigini vurguladik. Görüsmelerde, bu Haziran ayinda ihalenin yapilacaginin garantisini aldik. Insallah bu yil sonuna kadar, Gümrük Kapisi’ni hayata geçirmeyi hedefliyor ve bu kapinin açilmasini saglayarak, ilimizin katma deger kazanmasini istiyoruz.

Bir diger gündeme getirdigimiz konu ise; süt ve mamüllerini üreten fabrikalarin AB uyum yasalari kapsaminda, Mayis ayinda mutlaka faaliyete geçirmek zorunda oldugu aritma tesisi zorunlulugu konusuydu. Bizler Odamiz ve Borsa olarak, bu tarihin en az 1 ya da 2 yil ötelenmesini talep eden dosyamizi Baskanimiza sunduk. Bu konuyu Sayin Sanayi ve Ticaret Bakanimiz Zafer Çaglayan’a da ilettim. Çünkü üreticilerimiz bu konuda gerçekten çok sikintili.

Fakat en önemlisi de; Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’nin Mayis ayinda gerçeklesecek Genel Kurulu’nda Sayin Baskanimiz Rifat Hisarciklioglu’na olan destegimizi göstermek ve kendisinin arkasinda oldugumuzu söylemek adina bu ziyareti gerçeklestirdik.”

Ankara’da, Anitkabir’i ve Kirklareli eski Valisi Ali Serindag’i da ziyaret eden heyet, 6 Mart tarihinde de, Sanayi ve Ticaret Bakani Zafer Çaglayan’in konugu oldu. Bu ziyareti KTSO Baskani Ertugrul Ziya Çetintas söyle degerlendirdi;

“Yogun bir çalisma programi olmasina ragmen, Sanayi ve Ticaret Bakanimiz Sayin Zafer Çaglayan, bizleri makaminda kabul etti. Yaklasik yarim saat süren ziyaretimizde, her birimiz kendisi ile tanisma firsati buldu. Görüsmelerde, Kirklareli Organize Sanayi Bölgesi’nin atil durumda bulunmasindan dolayi duydugumuz üzüntüyü dile getirdik. Kendisi de, su anda yeni tesvik yasalarinin hazirlandigini, bu yeni yasalara göre kademeli tesviklerin olacagini, tesviklerin dört gruba ayrilacagini ve bu dört bölgenin kendi özelliklerine göre tesviklerden faydalanacagini söyledi. Kisacasi, tesviklerin eskisi gibi kati degil, yumusak hale getirelecegini kaydetti. Ayrica KOSGEB kredilerinin sadece imalatçi ve ithalatçilara degil, bütün ticaret erbaplarina yönelik olarak çikacagini da sözlerine ekledi. Bu anlamda ziyaretimiz oldukça olumlu ve verimli geçti.”

Bu açiklamalarin ardindan, Kirklareli Ticaret ve Sanayi Odasi ile Kirklareli Ticaret Borsasi’nin degerlendirme toplantisi son buldu. 

 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol