Kırklareli'nin Habercilikteki kilometre taşı, ÖNADIM MEDYA GRUBU'nun, bünyesindeki kardeş kuruluşları olan; Kırklar Haber Gazetesi, Önadım Gazetesi ve Gazetetrakya gazetesi haber muhabirlerin Kırklareli turu soluksuz bir şekilde devam ediyor. Pınarhisar, Lüleburgaz, Vize, Demirköy, Pehlivanköy, Babaeski, Kofçaz gibi Kırklareli Merkez İlçenin ilçeleri durumundaki yerlere gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde "HALKIN SESİ" Belediye Başkanlarınında, hizmet anlayışını ve hedeflerini anlattığı geniş bir platform olarak ön plana çıkıyor. Turizm konusunda istediğini almayı hedefleyen ilçemiz; Demirköy'ün Belediye Başkanı Muhlis Yavuz ile bir araya geldik
ÖNADIM MEDYA GRUBU, sorunların çözümü odaklı habercilik anlayışını sergilemeye, 21 yıldır olduğu gibi, 2014 itibari ile yine devam ediyor.
1'nci dereceden Turizm Bölgesi olmaya aday İlçemiz Demirköy'ün, 2009 yılındaki yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığına, halkın teveccühü ile oturan ve 2014 yerel seçimlerinde 2'nci kez, halk işareti ile seçilen Muhlis Yavuz, Demirköy Belediye Başkanlığındaki makamında, haberin ve doğruların peşinde koşan haber muhabirlerimiz ile bir araya geldi.
"Kırklarelili ve bazı Milletvekillerinin, Bakanlarımızın, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ın, 2013 itibari ile Demirköy ve İğneada ile ilgili neler yapılabilir diyerek başlattığı girişimler, 2014 itibari ile meyvelerini vereceğe benzemekte. İçinde bulunduğumuz yıl itibari ile, 1'nci dereceden Turizm Bölgesi olmasına kesin gözü ile bakılan Demirköy, sahip olduğu mevcut sıkıntıların çözümü konusunda ise buna güveniyor." Diyerek sözlerine başlayan, Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, "İlçemizin 2009 yılına kadar birikmiş ve içimizde hem Nüfus hemde çeşitli konularda erimelere neden olan ciddi sıkıntıları vardı. Bu sorunlar bütününden ilk etapta nasıl kurtulabiliriz diyerek hareket etmenin daha verimli olacağını gördük. Uzun vadede neler yapılabilir gibi önemli bir sürecin ardından, hareket ettik. Şimdi gelinen nokta bizler için umut vaat etmekte" dedi.
Demirköylü vatandaşın, "2009 yılına kadar ilçemize bir tek çivi bile çakılmamış. Hem geriye doğru bir köyleşmek, hep eldekileri kaybetmek ile geçmiş bir zaman içinde erimişiz. Hesap edin ilçemizde hastanemiz yok. 2009 itibari ile bizden birinin belediye başkanı olması ile bir şeylerin düzeleceğini anladık. 2014 itibari kim aday olursa olsun şansı yoktu…" sözlerinin muhatabı Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, turizm konusunda ciddi sayılabilecek bir atağın beklentisi içinde olduklarını belirtti.
Yavuz açıklamalarının devamında şunları söyledi, "Kırklareli'de her ilçenin sahip olduğu belli başlı sıkıntılar var. Alt yapısal ve üst yapısal. Biz göreve geldiğimiz süreç itibari ile, ilçemizde neler eksik, neler yok, neler değerlendirilebilir, ne gibi kaynaklar kazanç olarak getiri sağlayabilir, bizim olan bazı değerleri nasıl canlandırılabilir gibi bir çok sorunun cevabını vererek yola çıktık. Demirköy'ü yıllardır yerinde sayan bir ilçe olarak teslim aldık. Dünyanın en güzel ormanlarına sahip, bir çok turizm dalının varlığını koruyabileceği, denize yakın gibi artılar ile Turizm konusunda artıları masaya yatırdık. Yaptığımız çalışmalar ve oluşturduğumuz dosya şu an itibari ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in masasında, Bakanlığımızın çalışmalarının neticesi beklenmekte. Demirköy ilçesinin Türkiye'nin 1'nci dereceden Turizm Bölgesini olmasını sağlayacak olan bu dosya onaylanır ve gerekli olan yatırımlar buraya sağlanırsa, ilçemiz ve Kırklareli için artı bir değer olacaktır. Sorunların çözümü o zaman daha çabuk ve kolay olacağı gibi, Kırklareli'nin yıllardır beklediği büyümede kıyı kesimlerden merkeze doğru, Turizm konusu ile armağan edilecektir. Demirköylü ve bizlerin tek isteği, Turizm konusunda onlarca artısı ve değeri olan Demirköy'ümüzün, 1'nci dereceden Turizm bölgesi olarak gösterilmesi."
"Kırklareli Merkez ilçe, Merkez ilçeye bağlı ilçelerle, merkez ilçe ve merkez ilçelere bağlı olan belde ve köylerde var olan çeşitli sıkıntıları, Türkiye ve Kırklareli kamuoyuna aktarılmasında önemli rol oynayan ÖNADIM MEDYA GRUBUNA teşekkür ediyorum." Diyen Yavuz, Demirköy konusunda herkesi sağduyuya davet etti.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol