Demirköy pazarcısı dertli

İlçenin küçük olması ve günden güne göç vermesi ile birlikte oldukça azalan Pazar piyasası esnafı günden güne düşündürmeye başladı. Önceki yıllarda vatandaşın pazarı iple beklediğini dile getiren esnaf, şimdi durumun tersine döndüğünü belirtti
Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde Cuma günleri kurulan pazarlar boş kaldı. 3800 nüfuslu Demirköy'de kurulan kıyafet, meyve ve sebze Pazar tezgahları şu aralar boş kaldı. Esnafın saatlerce gölgede gazete okudukları, işlerin ne kadar zayıf olduğunun en büyük göstergesi diyebiliriz. Özellikle yaz aylarında tatil sezonu nedeniyle ilçe kimsenin kalmaması Pazar yerlerinin de tenhalaşmasına neden oldu. Bu durumdan oldukça şikayetçi olan Pazar esnafı, "Demirköy'de şu aralar ilk kez böyle bir durum yaşıyoruz. Eskiden bu derece boşluk olmuyordu. Onca uğraş ve çaba karşısında akşamüstü bakıldığında tezgahlarımızı kurduğumuz gibi kaldırıyoruz" dediler. Demirköy'e çevre illerden de gelen pazarcılar da mağdur durumda olacak ki yaptığı açıklamalar da, "Bizler Kırklareli'nden büyük umutlarla onca yol kat ederek buraya gelip tezgah açıyoruz. Fakat görüldüğü üzere satışlar yok denecek kadar az diyebiliriz. Demirköy bu aralar bizi yoruyor. Potansiyeli oldukça düştü. Zaten kış aylarında hava şartlarından dolayı geliyoruz ya da gelemiyoruz belli değil. En azından şuraya geldiğimizde zararımız karşılansın diyoruz ama oda yok. Görüyorsunuz ne Pınarhisar, ne Babaeski burası ile alakası yok. Eskiden böyle bir durum yoktu. İlçe şuan çok boş ve göç vermeye devam ediyor. Yakında durum ne olur bilemiyorum" dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Yöre insanı özellikle yaz ayları için sağlam bir tarım üreticisi. Kendi yetiştirdikleri kışlık hazırlıkları bir süre yetebiliyor. Fakat nüfusun azalması pazar esnafını uzaklaştırıyor. Bu doğru tesbit.