Kisa bir süre önce Kirklareli'nin Demirköy ilçesinde kurulusunu tamamlayan Demirköy Bal Üreticileri Birligi, Demirköy'de hizmet binasinin açilisini yapti.
Demirköy Bal Üreticileri Birligi, Demirköy, Kirklareli Caddesi 11/A üzerinde bulunan hizmet binasini açti. Saat 14.00'da Demirköy Kaymakami Kaya Çelik ve Bal Üreticileri Birligi Baskani Rafet Dogru tarafindan kurdelesi kesilen binanin açilisinin ardindan, Bal Üreticileri Birligi Baskani Rafet Dogru, Ilçe Kaymakami Çelik'e, bir brifing verdi. Dogru, yaptigi konusmada; “Son zamanlarda balimizin Anzer'e rakip gösterilmesinin ardindan bizlerde tüm Demirköy ve köylerinde aricilik yapan arkadaslari bir araya getirdik. Örgütlenerek, balimizin daha iyi tanitimini yapmayi ve bal üreten arkadaslara ekonomik katki saglamayi amaçliyoruz. Ayrica, üyelerimize pazar payi bulmak, pazar arzini yükseltmek, üretim tekniklerini hasat depolama paketleme konularinda teknik destek saglamak amaciyla birligi kurduk” dedi.
Dogru, arilarin kislik yiyeceklerinde degerlendirilmek üzere seker kirma makinesi de alinmasi için en kisa zamanda proje hazirlayacaklarini kaydetti.
Il Genel Meclis Üyesi Saffet Üresin ise, Meclis toplantisinda bu konunun görüsüldügünü, proje hazirlanmasi durumunda 14 bin lira karsiliksiz kredi verilebilecegini söyledi.
Açilisa Ilçe Kaymakami Kaya Çelik'in yani sira Belediye Baskani Muhlis Yavuz, Orman Isletme Müdürü Enver Kara, Emniyet Amiri Yener Badanka, CHP Il Genel Meclis Üyesi Saffet Üresin MHP Il Genel Meclis Üyesi Selahattin Birkaya, üreticiler ve mahalle muhtarlari hazir bulundu. Açilis sonrasi Sivriler, Igneada ve Demirköy ballarindan katilanlara ikram edildi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol