Demir, kişisel gelişimin sırlarını anlattı

Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salonu'nda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kişisel eğitim konulu bir panel düzenlendi. Öğrenme Şenlikleri kapsamında programlanan konferansın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, "Soma'da yaşanan acı olay ve kaybettiğimiz madencilerimizin acısına ortak olmak için şenliğimizi Türkiye genelinde de olduğu gibi iptal ettik. Ancak bu konferans gibi etkinliklerimizi iptal etmedik" sözlerini dile getirdi. Kişisel gelişim konusunda bireylere yararlı ollmayı amaçlanılan etkinliğe konuşmacı olarak da Eğitim Uzmanı Erkan Demir konuk oldu.

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, merkez ve merkeze bağlı okullarda görevli eğitim kadrlarını kapsayan etkinliği Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Üst Salonu'nda gerçekleşti. 22 Mayıs  Perşembe günü saat 15.30'da gerçekleşen Süper Ben Kişisel Gelişim Eğitimi adlı programa İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli de katılım gösterdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan bilgiledirme açıklamasında "İlimiz merkez ve merkeze bağlı okullarda görevli öğretmenlere ve Okul Aile Birliklerine yönelik kişisel gelişimlerini ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla Eğitim Uzmanı Erkan Demir tarafından 22 Mayıs 2014 tarihinde saat 15.0'da Kırklareli Üniversitesi Rektörlük binası salonunda ve Lüleburgaz İlçesinde görevli öğretmenlere ve Okul Aile Birliklerine yönelik 23 Mayıs 2014 tarihinde saat 15.30'da  Halk Eğitim Merkezi salonunda Kişisel Gelişim Eğitimi verilecektir" ifadelerine yer verildi.
"Doğru hedefe odaklanmak başarmaktır"
Açılış konuşmasının ardından katılımdan dolayı Eğitim Uzmanı Erkan Demir'e plaket ve hediyesini veren İbrahim Korkmaz, kişisel gelişim konusundaki etkinliğe konuk olan Demir'e teşekkür etti. Plaket ve hediyesini alan Erkan Demir, sölerine başlamadan önce Kırklareli'nde bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Ardından sözlerine "Soma'da yaşanan acı olaydan dolayı sizleri bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum" dedi. Saygı duruşunun ardından panelde sunacağı konulara kendi üzerinden verdiği örneklerle giriş yapan Demir, "Kırklareli bir eğitim kenti olduğunu çok iyi biliyorum. Eğitim Şenlikleri adı altında Milli Eğitim Bakanlığı'nın da desteklediği Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü'nün böyle bir etkinliği gerçekleştirdi" sözlerini dile getirdi. Kırklareli'nde babasının mesleğinden dolayı biirçok işle uğraştığını ve uzun zaman geçirdiğini dile getiren Demir, büyük bir iflas ile birlikte hayatında Kırklareli sayfasını kapattığını ve yeniden başlamak için 4 yıl boyunca gerekli şartlar için hazırlandığını ifade etti. Kendi hayatından örneklerle verdiği kişisel gelişim tiyolarında Demir, "Hayat ilerlerken siz durmayın. Başarmak için doğru noktalara odaklanmak önemlidir. Hatta en önemli noktalardan birisidir" sözlerini ifade etti. Doğru hedefe odaklanmanın başarıya gittiğini ifade eden Demir, hayata karşı eksikliklerin ve zorlukların başarıya giden yolda engel olmadığını vurguladı ve her eksiğin bir artı olarak hayata yansıdığını ifade etti ve "Kulaklarımın biri %40 birisi ise %60 duyma fonksiyonunu kaybetti. Ancak bu benim için bir götürü olduğu gibi hayata karşı bir başka getiri haline geldi" sözlerini dile getirdi.
"Bilip de yapmamak bilmemektir"
Salonu dolduran konuklarla birlikte ve iletişimin koparmadan gerçekleştirdiği panelde konuklara "Başarı nedir?" sorusunu yönelten Demir, "Başarı yaşamdaki amacı bilmektir" dedi ve paylaşmayı bilmenin önemine değindi. Paylaşmadan hiçbir başarının tam olarak başarmak olmayacağını vurgulayan Demir, "Gerekli çalışma yapılmadan fikirde kalanlar asla başaramaz ve kazanamaz" dedi. Toplumun en genel hatalarından birisinin bildiği doğruları hayat içerisinde gerçekleştirememesi olduğunu vurgulayan Demir, "Bilip de yapmamak bilmemektir" dedi.
"Her problem eşittir çözüm"
Hayatta hedeflere yürürken her zaman zorlukların ve engellerin çıkacağını ifade eden Demir, "Yürürken ayağımız dağa takılmaz" sözlerini dile getirdi. Karşılaşılan engellerin aşılamamasıın mümkün olmadıını ve bireyin de öncelikle bunu bilerek hareket etmesi gerektiğini ifade eden Demir, "Her problem eşittir çözüm" dedi. Teknolojiye de değinen Demir, insanların teknolojinin luzumsuz bölümlerine bağımlı hale gelerek teknolojiyi doğru kullanamadıklarını vurguladı. İnsanların hayatlarında empati yapma konusunda büyük eksikliklerin olduğunu belirterek sözlerine devam eden Eğitim Uzmanı Erkan Demir, panele kendisini dinlemek için gelen konuklara teşekkürlerini ileterek, hayatlarında başarılı olmak için doğru hedeflere odaklanmayı unutmamalarını vurguladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol