Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü'nün sezonun ilk oyunu olarak KLÜ Rektörlük Kültür Merkezi'nde sahneye koyduğu "Deli Bayramı" geçtiğimiz Pazar akşamı yoğun bir ilgiyle karşılandı.
Turgut Özakman'ın yazdığı, Gökhan Erikan ve Selma Şabanoğlu'nun yönetmenliğini yaptığı "Deli Bayramı" adlı tiyatro oyunu izleyicisinden tam not aldı. İzleyicilerin dakikalarca ayakta alkışladığı oyunda, Hüseyin Özdemir, Faruk Kaan Atasoy, Ercam Demir, Selen Boz, Hakan Baltacı, Emel Yaman, Onur Doğan, Dilan Güneş, Günay Akçay, Ahmet Şefik Çeşmecioğlu ve Anıl Özbay oyunculuklarıyla profesyonel oyunculara taş çıkarttı.
Yaklaşık 2,5 saat süren oyunu sıkılmadan takip eden izleyicilerin oyunun eğlenceli sahnelerinde salonu kahkalarıyla inletmeleri, şarkılara, danslara eşlik etmeleri oyunun ne denli beğenildiğinin en büyük göstergesi oldu.
Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ndeki bir grup hastanın, hazırladığı müsamereyle Türkiye'nin sosyo-ekonomik manzarasını sunmalarını konu alan oyun, günlük yaşantıda ekonomik ya da duygusal anlamda maruz kalınan baskılar sonunda bireylerin yaşadığı sapmaları traji-komik bir dille izleyicine aktardı.
1987 yılında Metin Akpınar ve Zeki Alasya'nın yer aldığı Devekuşu Kabare'de aylarca kapalı gişe oynayan ve "Deliler" adıyla sahnelenmiş olan "Deli Bayramı" oyunu, Pazar akşamı salona sığmayan izleyicilerin oyunu yerlerde oturarak izlediği bir performans olmakla yıllar öncesinin ilgisiyle eşdeğerdi.
Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü'nün sahneye koyduğu sezonun bu ilk oyununa gösterilen ilgiden memnun olan ve oyunu izlemeye gelen tüm tiyatro severlere teşekkürlerini ileten Yönetmen Gökhan Erikan," Tiyatro büyük bir kültürdür ve tiyatro severler için elimizden geldiğince güzel hazırlanarak sahneye çıkıyoruz. Salondaki ilgiden çok memnunuz ve büyük küçük herkesi oyunlarımıza bekliyoruz. Tiyatroya gitmek bir kültürdür. Güzel zaman geçirmek bu kültürü yaşatmak için tiyatroları ihmal etmeyin." diyerek tiyatronun değerine dikkati çekti.
KLÜ Tiyatro Kulübü Basın Sorumlusu Ahmet Şefik Çeşmecioğlu da, sahne aldığı oyuna gösterilen yoğun ilgiden memnun olduğunu dile getirerek "Sahnede olmayı seviyoruz. Derslerimizin yanı sıra tiyatro ile ilgileniyoruz. Emeğimizi tiyatro severler ile paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yolda bizlere destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu akşam salonu dolduran 7'den 70'e herkese çok teşekkürler. Tiyatro bir kültürdür. Sahnede canlı olarak performans gösterilirken koltuklarında izleyenler ile direkt olarak bir ilişki kurulduğu için damakta bıraktığı tat sinemadan çok farklıdır. Bu kültürü yaşatmak gerekiyor." dedi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol