TEMA Vakfi Lüleburgaz Ilçe Temsilcisi, önceki dönem Atatürkçü Düsünce Dernegi (ADD) Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Trakya Bölge Sorumlusu Hakan Dedeoglu, yazili olarak yayinladigi mesajinda, "Atatürk Devrimlerinin yilmaz savunucusu Gazeteci ve Yazar Ugur Mumcu'yu ve Prof. Dr. Muammer Aksoy'u karsi güçler öldürttü" dedi.
Dedeoglu, yayinladigi yazili mesajinda "bagimsizliktan yana aklin ve bilimin öncülügüne inanan, ülkenin çagdas uygarlik düzeyine ulasmasi için ugrasanlar, Atatürkçü Düsünce sisteminin yol göstericiliginde saflari siklastirdigini belirterek, sunlari kaydetti;
"Kuruldugu günden baslayarak Cumhuriyeti yikmaya çalisan devrim karsitlari Büyük Atatürk'ün kararli tavri karsisinda seslerini çikaramadilar. Menemen'deki baskaldiri denemesi gerektigi gibi bastirildi. Çok partili hayata girdigimiz 1945'den sonra yandas bulan emperyalizm özellikle 1950 yilinda iktidar degisikliginden sonra devrim karsitligini gelistirerek kendine yer yapti. 12 Mart ve 12 Eylül'de ulusal güçler büyük hasar gördü. Emperyalizmin tezgâhiyla ortaya konan 24 Ocak kararlari, 12 Eylül'ün politikasini olusturdu. Cumhuriyeti kuran parti kapatildi. DISK basta olmak üzere TÖB - DER, TÜM-DER gibi örgütler kapatildi. 1402 sayili yasayla basta üniversiteler olmak üzere, binlerce kamu görevlisinin isine son verildi, binlerce insan iskenceden geçti. Cumhuriyet karsitligi dis güçlerin destegiyle gelisti. Cumhuriyetin tehdit ve tehlike altinda oldugunu gören basta Onursal Baskanimiz Ord. Prof. Dr. Hifzi Veldet Velidedeoglu olmak üzere, Prof. Dr. Muammer Aksoy'un baskanliginda 49 aydin Atatürkçü Düsünce Dernegini kurdular. Dernegin kurulusu yurt çapinda heyecan yaratti. Cumhuriyetin yigit savunuculari dernegimizde yerlerini aldilar. Dis destekli irtica 31 Ocak 1990'da Kurucu Genel Baskanimiz Prof. Dr. Muammer Aksoy'u, öldürdü. Bagimsizliktan yana aklin ve bilimin öncülügüne inanan, ülkenin çagdas uygarlik düzeyine ulasmasi için ugrasanlar, Atatürkçü Düsünce sisteminin yol göstericiliginde saflarini siklastirdilar. Karanlik güçler bos durmuyordu. Atatürkçü Düsünce Dernegi Genel Baskan Yrd. Bahriye Üçok'u, 3 Ekim 1990 tarihinde, Atatürk devrimlerinin yilmaz savunucusu Ugur Mumcu'yu, 24 Ocak 1993'de öldürdüler. Cumhuriyet ve devrim karsitligi tirmanmaya devam etti. Turan Dursun, Prof. Dr Ahmet Taner Kislali, Necip Hablemitoglu gibi önderlerimizi katledip Sivas'ta 37 aydinimizi yaktilar.
Türk Silahli Kuvvetlerini yipratmak ve etkisiz hale getirmek için malum davayi ortaya attilar. Ugur Mumcu'yu, Prof. Dr. Muammer Aksoy'u, Prof. Dr Ahmet Taner Kislali'yi ve sehit verdigimiz onlarca bilim-sanat adamini yetistiren bir toplumda devrimler geriye çevrilemez. Emperyalizm amacina ulasamaz. 24 - 31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftasi bir özelestiri ve önderlerimizin yol göstericiliginde yeni hedeflere ulasmanin planlandigi günler olmalidir. Kubilay'dan baslayarak, Ugur Mumcu'yu, Muammer Aksoy'u ve tüm sehitlerimizi saygiyla ve sükranla aniyoruz."
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol