Danistay'da, Maras'ta ve Sivas'ta hedef alinanlar bugün Silivri'de

Tayyip Erdogan; Kiliçdaroglu'nun "Nerede bu Ergenekon Örgütü?" sorusuna, hatirlanacagi üzere, "Danistay 2. daireye, Sivas'a, Maras'a, Dersim'e bak. Aradigin örgütü orada bulacaksin" diye cevap verdi.
Bu da bir itiraftir.
Silivri'de üç yildir yargilama yapan Özel Yetkili Mahkeme böyle bir örgütün olup olmadigini henüz belirleyemedi. Önceki durusmalardan birinde aldigi ara kararda; "böyle bir örgütün olup olmadigi yargilama sonunda ortaya çikacaktir" dedi.
Ama Tayip Erdogan için Mahkeme'nin aldigi kararin hiçbir önemi yok. Çünkü tertibin arkasinda bizzat kendisi var. "Yargi bagimsizligina saygi", AKP açisindan artik lafta bile olsa saygi duyulmasi gerekmeyen bir teferruattir.
Åzimdiye kadar defalarca yaptigi itiraflar, Tayip Erdogan'in yasanan kanunsuzlugun asli faillerinden biri oldugunu ortaya koyuyor.
Öte yandan AKP liderinin Danistay cinayeti ile Maras ve Sivas katliamlarini yurtseverlere mal etme gayreti ise Kontrgerilla teorisinin geregidir.
Bu Teori'ye göre, Gladyo tarafindan halka karsi islenen çesitli suçlar, daha sonra yurtseverlerin üzerine atilarak psikolojik savas yürütülecektir ve böylece yurtseverlerin halk nezdinde mahkum edilmesi saglanacaktir.
Tayip Erdogan da simdi Kontrgerilla'nin yakin tarihimizde isledigi suçlari "Ergenekon yapti" diyerek yurtseverlerin üzerine atmaya çalisiyor.
Tartismayi somutlayalim. Sözü geçen olaylara biraz daha yakindan bakalim.
 DANIÅzTAY CINAYETI
Danistay cinayetinden baslayalim. Failler belli. Yargilama yapildi. Suç kanitlari ortada. Onbir ay süren yargilamanin sonunda mahkûmiyet verildi.
Daha sonra saniklardan biri, Ergenekon savcilarinin "Osmanim"i çikti, "itiraflarda" bulundu. Ve bu itiraflarin sonunda Danistay cinayeti Ergenekon'a baglandi.
 "Osmanim" geçmiste cinayet islemis. Öz yegenini pazarlamaktan hakkinda dava açilmis. Sicilinde neredeyse islenmedik suç kalmamis. Yargilanmasi sirasinda Atatürk'ten "Ingiliz piçi" diye söz etmis…
"Osmanim"in ifadeleri üzerine Danistay cinayeti Ergenekon'a baglandi ama tam bir buçuk senedir Ergenekon hâkimleri hala "tanik" dinliyorlar. Taniklar bitiyor, yeni taniklar icat ediliyor ve durusmalar uzatiliyor.
"Osmanim" ayaküstünde kirk yalan söylüyor. Bir dakika önce söyledigini bir dakika sonra söyledigi tutmuyor ama tiyatro sürüyor.
Danistay cinayetinde hedef alinan bu ülkenin Atatürkçü, Cumhuriyetçi yargiçlariydi. Basta Ilhan Cihaner olmak üzere bu ülkenin bütün Atatürkçü ve cumhuriyetçi hâkim ve savcilari bugün de hedef tahtasinda.
Hedef alanlar ise o gün de, bugün de Emperyalizm, F Tipi Gladyo ve AKP.
Ama Tayip Erdogan çikmis, Danistay cinayetini Atatürkçülere, Cumhuriyetçilere yüklemek istiyor.
MARAÅz KATLIAMI
1978 yilindaki Maras katliami, Gladyo'nun bu ülkede gerçeklestirdigi kanli eylemlerin basinda geliyor.
Maras katliami Alevi yurttaslari, yurtseverleri ve o dönem Maras'ta önemli bir örgütlülüge sahip olan Isçi Partisi'ni hedef almisti.
Isçi Partisi, saldiriya karsi gerçeklestirdigi direnisle katliamin daha büyük boyutlara ulasmasini engelledi.
Daha sonra yapilan yargilamada ise Isçi Partisinin avukatlari, katledilen yurttaslarin müdahilleri olarak durusmalara katildilar. Bu avukatlarin basinda Nusret Senem vardi.
Nusret Senem simdi Ergenekon davasinda yargilaniyor. Tam üç yildir hapiste…
Maras katliaminda Isçi Partisi hedefteydi. Ergenekon tertibinde gene hedefte…
Sadece bu tablo bile Maras katliamini yapan güç ile Ergenekon Tertibini yapan gücün ayni oldugunu kanitlamaya yeter.
SIVAS KATLIAMI
Sivas katliami daha yakin bir tarihte, 1993 yilinda gerçeklesti.
Hedefte gene Alevi yurttaslar ve Isçi Partisi vardi. Katledilen aydinlar içinde, Isçi partisi üyeleri, Aydinlik yazarlari vardi.
Katliam sonrasi yapilan yargilamada Isçi Partili avukatlar dogal olarak DAVAYA müdahil oldular. Nusret Senem gene müdahil avukatlar arasindaydi.
Maras katliamindaki tablo burada da karsimizda. Isçi Partisi o gün de bugün de hedef tahtasinda.
Tayip Erdoganlar ise katliami yapanlarin yaninda. Yardimcisi Hayati Yazici katliam saniklarinin avukati.
SALDIRAN, SALDIRIYA UÄzRAYAN
Tayip Erdogan'in Dersim isyani döneminde "Ergenekon" aramasina gelince: Ergenekon savcilari, iddia ettikleri terör örgütünün kurulus tarihi olarak 1999 yilini veriyorlar.
Tayip Erdogan'a göre ise Ergenekon, Cumhuriyettir. Onun içindir ki 72 yil önce Cumhuriyet'e karsi gerçeklesmis bir isyanda "Ergenekon"u ariyor.
Türkiye'nin NATO üyesi oldugu son 60 yilda gerçeklesen bütün karanlik eylemlerin arkasinda hep emperyalizm vardir.
Bütün NATO ülkelerinde 1950'li yillarda kurulan illegal "Süper NATO" (yaygin olarak bilinen adiyla Kontrgerilla veya nami diger Gladyo) halka karsi gerçeklestirilen katliamlarin, faili meçhul cinayetlerin vb. arkasindaki kuvvet oldu.
Süper NATO bütün bu dönem boyunca Ortaçag'in karanlik güçleri ile ittifak halinde oldu. Atatürkçülere, yurtseverlere ve tüm antiemperyalist güçlere karsi bu kuvvetler kolkola oldular.
Onun için Maras'ta, Sivas'ta, Çorum'da, Danistay cinayetinde ve Ergenekon tertibinde hep ayni kuvvetler bulunuyor.
Saldirganlar aynidir. Saldiriya ugrayanlar da ayni.
Tayip Erdogan bu saflasmada saldiranlarin yaninda bulunuyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol