Doktor, sigarasini yakmis, derin derin çekmis ve kül tablasina yerlestirmisti. iyi görüstükleri, iyi söylestikleri bir arkadasiyla sagdan soldan, toplumdan, siyasetten dem vuruyorlardi. Arkadasi da tüttürmüstü sigarasini. Buram buram dumana kesmisti oda.
Kapi çalindi. Buyur beklemeden açildi kapi ve... Yasi ellilerin üstünde... sapkasini eline almis, yüzünde birkaç günlük sakali, hafifçe öne egilmis, saygidandir kuskusuz, bir adam girdi içeri.
Yüzünün teninden sigarayi sevdigi ve kullandigi belli. Ayrica göz kapaklarinin sisligi, gözalti torbaciklarinin bombesinden içkiyle de barisik yasadiklari besbelli.
Doktor, deminki oturusunu bozdu. Bacagini öbürünün üstünden indirdi. Yeni bir biçim aldi. "Buyur Koca aga" dedi.
Sikilgan miydi ne yeni gelen. Köylü oldugu su götürmez de. "Doktor beyim!" dedi.
"Buyur! Söyle."
"Benim her hangi bir rahatsizligim, hastaligim yok."
Anlam verse mi, vermese mi... Bakakaldi doktor. "Eee?" dedi.
"sey! Doktor bey! Ben..." Sustu.
"Evet. Seni dinliyorum."
"Bak simdi doktor beyim. Ben aslinda hasta filan degilim de... Size sey için gelmistim..."
"Ney için?"
"Ben bu sigarayi çok içiyorum. Hanim da çok rahatsiz benim sigaramdan. içki de içiyorum. Ondan da çok sikâyetçi. simdi, doktor bey. Ben bu sigarayla içkiyi birakmak istiyorum anlayacagin. Amma..."
"Ammasi?"
"simdi, bakiyorum da... Çok zararli bir mahlûkat olsa..."
"Evet evet, söyle. San içmezdin de!"
Sustu köylü. O kadar da ileri gidemezdi. Adam hep gene doktor. O kadar samimiyeti kaldiramayabilir. Koskoca doktorla konusurken biraz daha edepli olmak gerekir.
Adamin sususu uzayinca, doktor konusmak zorunda kaldi. "simdi, koca aga. Sen içkiyi ve sigarayi birakmayi mi düsünüyorsun?
"Heh!" dedi köylü. "Tam da öyle iste. Ben, bu meret içkiyle sigarayi birakmayi düsünüyorum doktor bey. Bana bu konuda ne tavsiyede bulunursun. Kurtulayim bunlardan."
"Bir otur bakalim. Otur su koltuga."
Çekine-mekine oturdu köylü.
Doktorla arkadasinin sigaralari bitmisti bu arada. Pencereyi açti doktor, içersini öylesine havalandirmak için. Gelip yerine oturdu.
"Kendini nasil hissediyorsun? içkiden ve sigaradan bünyesel bir sikâyetin var mi? Yani, içkiden, sigaradan bir rahatsizligin, bir derdin var mi?"
"Yoook!" dedi köylü.
"Yani, nefes darligin, bronsitin, gögsünde tikanis, hirilti zirilti... Veya içkiden her hangi bir sikâyet. Örnegin, karacigerinden sikâyetçi misin? Veya, akciger sorunun var mi?"
"Yok doktor beyim. Masallah, seytan kulagina kursun, daha ben doktor kapisi nedir bilmem. Hapmis, ilaçmis, surupmus... Kis geçer de ben nezle olmam, grip olmam. Hiçbir sikâyetim de yok Allah'in izniyle."
"Sen simdi bunlari yalnizca ve yalnizca yengemin hatiri için terk edeceksin, öyle mi?"
"Heee! Allah izin verirse."
Doktor, daha bir dayandi arkasina. Bacak bacak üstüne atti yeniden. Sehpa üzerindeki paketten bir sigara çikardi, yakti. "Bak koca aga. Ben bu meret sigarayi içiyorum. Seviyorum bu mereti. Birakmayi denedim birkaç kere, olmadi, basaramadim. Sonra vazgeçtim birakmaktan. Sen seviyor musun sigarayi? Yani, severek mi içiyorsun?"
Hiç geciktirmedi köylü. Hemen yapistirdi yaniti "Evet! Hem de çok severek içiyorum."
"simdi, kendim içerken, birakamazken, sana nasil sigarayi birak derim. Öyle bir sey söyleyemem. Bu konuda karar senin. Gelelim içki konusuna. Genellikle hangi içkiyi içersin? Ne içersin içki olarak?"
Küçük bir tereddüt yasadi köylü. Neresinden baslasaydi? "Ne bulursak doktor beyim. Köy yerde ne içecegiz? sarap bulup sarap içiyoruz, raki bulup raki.""Bak, ben raki içerim genelde. Çok ta hosuma gider meret. Hani her aksam demesem de, bazen bir aksam atlar, mutlaka bir iki duble rakimi içerim. Hem de severek, keyif alarak. simdi, kendim bu kadar sevdigim bir seyi, eger sen de seviyorsan... Dogrusu..." Sustu. Köylüyün gözünün içine bakti. "Sen bilirsin koca aga!" dedi.Hizla kalkti köylü. "Anlasildi doktor beyim!" dedi. "Borcumuz?"
NE ARAMIŞTINIZ ?
ÇOK OKUNANLAR
-
Yeni Parti'de Kırklareli Teşkilatları Tamamlandı! İşte İsim İsim Liste
11 Eki 2026 -
Siyaseti kişisel ikbalimiz için değil, 86 milyonun huzur ve refahı için yapıyoruz
01 Eki 2026 -
Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık, “Kırklareli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2026 Yılı 4. Olağan Toplantısı”na Katıldı
03 Eki 2026 -
Kırklareli’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Programı Açıklandı! İşte Etkinlik Takvimi
27 Eki 2026 -
İletişim Başkanı Duran: “Haremeyn-i Şerifeyn’in kutsiyetine saldırı, kabul edilemez bir hadsizliktir”
03 Eki 2026 -
"Ülkemizde farklı kesimler arasındaki mesafeleri kapatacak bir toplumsal zeminin oluşmasına ivedilikle ihtiyacımız var"
07 Eki 2026
ÇOK YORUMLANANLAR
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye Cumhuriyeti’ni çok daha aydınlık yarınlara hep birlikte taşıyacağız”
29 Eki 2026 -
Boşanma Sürecinde Danışmanlık Hizmetlerini Güçlendirmek İçin İş Birliği
30 Eyl 2026 -
Mahallemde Hareket Var : Hareketli Yaşam Sağlıklı Gelecek
30 Eyl 2026 -
Eğitim ve Meslek Yolculuğunda Rol Model Buluşması
30 Eyl 2026 -
Yanan ağaçlık alanlar yeniden yeşerecek!
30 Eyl 2026 -
112\'de Güçlü Koordinasyon , Hızlı Ve Etkili Müdahale
01 Eki 2026
Son Yorumlar
- "Ufuk Hattı Projesi" geleceğe umut oluyor: Tebrikler başarılar diliyorum ...
- "Ufuk Hattı Projesi" geleceğe umut oluyor: Tebrikler başarılar diliyorum ...
- Bir festival de böyle geçti: Çok istedik bizden olmadı yaralarımı kimse sarmadı ağladım sesimi duymadı sana olan dağlar kadar sev...

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol