DEMİRKÖY'E FATİH DÖKÜMHANE MÜZESİ AÇILSIN

19.11.2012 Günü Demirköy'deydim. Geziden Notlar: Demirköy Belediye Başkanı MUHLİS YAVUZ: "13 Aralık 2012 Günü Kırklareli Üniversitesi'nde Yapılacak Olan Yerel Yönetimlerde Turizme Bakış Konferansında Konuşmacıyım. Fatih Dökümhanesi'nde Yazın Mimar Sinan Üniversitesi'nden Öğretim Görevlisi Doçent NURCAN YAZICI ve Ekibi Çalışmalar Yaptılar. 13 Aralık Günü Yapılacak Konferansa Sizi de Bekliyorum" dedi.
Demirköy DAYKO Doğal Yaşamı Koruma Vakfı Temsilcisi SIRRI TAYAN: "Fatih Dökümhanesi 2012 yılı yazında Doçent NURCAN YAZICI Başkanlığı'nda Otuz Öğrenci ve Yirmi İşçi Çalışma Yaptılar. Demir eritme fırınlarını ortaya çıkardılar. Kışın zarar görmesin diye su geçirmez malzemeyle örttüler. 45 gün çalıştılar. Doçent Nurcan Yazıcı Mimar Sinan Üniversitesi öğretim görevlisidir. Top ustası Macar Urban Master'in akrabaları bu sene Demirköy'e gelmediler. Türk olduklarını söylüyorlar. Macar Urban Master adına pazaryerinde ahşap bir anıt diktiler. Gagavuz Türkleri'nden olabilirler. (Anıtı gördüm.)
DAYKO Vakfı Olarak İğneada Beğendik'e Termik Santral Yapılmasını İstemiyoruz. İğneada Bir Şaheserdir. Çevresi Cennettir. 17 - 18 Kasım 2012 günü Beğendik'te bir çadır kurduk. Doğayı seven çevrecilerle beraberdik. Türk ve Bulgaristan çevrecileri karşılıklı olarak ateş yaktık. İğneada Belediye Başkanı çevrecilere istavrit balığı gönderdi.
Pavlivör Çiftlik Sahibi Emre Oral Demirköy Sislioba Balı'nı Başbakana, Cumhurbaşkanına, İş Adamları Arkadaşlarına Hediye Olarak Gönderdi. Dört Mevsim Demirköy Kitabıyla Beraber Yolladı.
Selahattin Demiraco: "Fatih Dökümhanesi'nde top güllesinin yanında toplar da dökülmüş müdür?"
SIRRI TAYAN: "Top döküldüğünü ispatlayamadık. Sert top gülleleri dökülmüş. Gülleler Molipten, Bakır, Demir Madenleri Karışımıdır" dedi. Teşekkürler. Demirköy İçinde Kapalı Bir Mekanda Fatih Dökümhanesi'nden Çıkan Gülleler, Çarklar, Ne Varsa Sergilenebilir.
İstanbul, Edirne, Kırklareli Müzelerindeki Bazı Eserler Demirköy'e Getirilip Bir Müze Açılabilir. Üniversitelerle Bağlantılar Kurulabilir. Tekirdağ Milletvekili BÜLENT BELEN'le Çorlu'da Karşılaştığımızda Bu Konuyu Konuşmuştuk.
BÜLENT BELEN: "Turizm ve Kültür Bakanı ERTUĞRUL GÜNAY'la Fatih Dökümhanesi'yle İlgili Bir Konuşma Yapmıştım. Demirköy'e Fırsat Buldum mu Gidiyorum" demişti. Turizm ve Kültür Bakanımız Ertuğrul Günay Bey Türkiye'den Avrupa'ya, Rusya'ya, Amerika'ya Kaçırılan Pek Çok Tarihi Eserin Türkiye'ye Getirilmesini Sağladı. Trakya, Anadolu, Mezopotamya, Orta Asya, Çin, Hint, Mısır, Yunan, Roma, Eski Medeniyetleri, Avrupa'yı, Asya'yı, Dünyayı Etkilemiştir. Avrupa Coğrafi Keşiflerle Zengin Oldu. Kırklareli Yenice Beldesi'nden Demirköy'e kadar olan yeni yol yapımı devam ediyordu. Yağmurlu havada yolda sürat yapan taksiler tehlike saçabilir. Çift yol, yol genişlemesi çalışmalarında uzun ağaçlar, büyük taşlar, virajların keskinliği, tepelikler zorluk çıkarıyor. Bir Vatandaş: "Demirköy'de Orman İçinde Bir Osmanlı Kalesi Var Hocam, Gittiniz Mi? Sizi Sırrı Tayan arabasıyla oraya getirebilir" dedi. Köylerde, beldelerde, ilçelerdeki toprak kerpiçli ahşap evler yıkılıyor. Yeni binalar yükseliyor. "Demirköy'e Bir Hastane Yapılırsa İyi Olur. Ben Gümüşhaneliyim. Yaşlandık." Demirköy Ormanları Güzün Yaprak Dökümüyle Hazan Mevsimini Yaşıyor…

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol