Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan etmesinin 86. yildönümü ilimizde de coskuyla kutlanacak. Bu kapsamda Cumhuriyetimizin 86. yili münasebetiyle gerçeklesecek olan törenlerin kutlama programlari açiklandi. Programlar bir gün öncesinden baslayacak. Bu çerçevede çelenk sunma töreni 28 Ekim 2009 Çarsamba günü saat 13:00’te Atatürk Aniti önünde yapilacak.
Çelenk sunusunun ardindan saygi durusundan bulunulacak ve saygi durusuna muteakiben tüm katilanlarin istiraki ile Istiklal Marsi’miz söylenecek.
29 Ekim 2009 Persembe günü ise saat 09:30’da Valilik Makaminda Vali Cengiz Aydogdu tafarindan tebrikler kabul edilecek. Akabinde kutlama töreni, saat 10:00’da Vilayet Meydani’nda gerçeklestirilecek. Vali, Garnizon komutani ve Belediye Baskaninin Seref Tribünündeki yerlerini almalarinii müteakiben tören sunucusunun çagrisi ile Cumhuriyet Ilkögretim Okulu Müzik Ögretmeni Gözde Yücesoy yönetiminde bayrama katilanlar ve tüm halkin katilimi ile Istiklal Marsi’miz söylenecek. Bu arada sanli Bayragimiz Atatürk Anadolu Lisesi’nden görevlendirilecek 1 kiz, 2 erkek ögrencisi tarafindan göndere çekilecek.
Günün anlam ve önemini belirten konusma, Vali Aydogdu tarafindan yapilacak. Daha sonra ise siirler okunacak ve Atatürk Ilkögretim Okulu Halk Oyunlari Ekibi tarafindan muhtesem bir folklor gösterisi sergilenecek. Gösterinin ardindan tören geçidi yapilacak. Tören geçidine Bayrak ve flamalar, Izciler, Okullar, Askeri birlikler katilacak.
Cumhuriyetimizin 86. Yildönümü münasebetiyle düzenlenen resepsiyon 29 Ekim 2009 Saat 19:00’da Yazlik Polis Sosyal Tesisleri’nde yapilacak.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol