Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Savaştığı Sigara Meclis Boşalttı

Köylerimizin daha refah ve modern bir şekilde kamusal etkileşim içinde yaşamaları için, yaz ve kış dönemlerinde ekip ve ekipmanları ile birlikte görev başında olan İl Özel İdaresinin araştırma ve Karar merci 2014 - 2019 yılları arasında görev yapacak olan TAZE İl Genel Meclisi, bütçe ayı Kasım'da sigara molası verdi. 2015 tahmini Bütçesi, Maden Ocaklarının rehabilitasyonu gibi önemli konuların görüşüldüğü 11'nci ay meclisi, 10 Ağustos tarihinde halk iradesi ile Cumhurbaşkanı Seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 yıldır savaştığı sigara tarafından ortadan ikiye bölündü

Halkın sandığa yansıttığı tercihleri sonrası oluşan araştırma ve karar merci Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım ayı 9'ncu birleşimi için bir araya geldi.
Saat 14,00'da İl Özel İdaresi Hizmet Tesislerinde bir araya gelen Meclis Üyeleri "DAKKA BİR GOL BİR" görüntüleri ile ERROR verdi.

Başbakanlık döneminde, Kapalı yerlerde içilmesini yasaklayan, cezai müeyyidelerle bu konuda ne denli kararlı olduğunu gözler önüne seren günümüz Türkiye Cumhuriyeti'nin halk iradesi ile Cumhurbaşkanlığı makamının sahibi Recep Tayyip Erdoğan'ın savaştığı sigara;
Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Köylü Milletin efendisidir" cümlesi ile ifadelerinse taşıdığı, Kırsal kesim insanının HİZMET beklentisi ile İl Genel Meclisine yolladığı üyeleri ciddi maddelerin görüşüldüğü Kasım Gündeminin 9'ncu birleşiminde esir aldı.
İl Genel Meclisi'nin Değerli, Kırsal kesim insanının bu şerefli görevi bahşettiği üyelerin önemli bu vazifelerini icra etmeleri açısından nerede olduklarına vakıf olmaları, ÖNADIM MEDYA GRUBU olarak tek ve kesin arzumuzdur.
Ciddi kararların sağlam bir beyin ve bünye ile atılacağının bilincinde olarak derlediğimiz SİGARANIN ZARARLARI maddelerini Meclis üyelerimiz ile buluşturuyoruz.
İşte Sigaranın Zararları
Günümüzde sigaranın zararları herkes tarafından bilinmekte,Dünya Sağlık Örgütünün istatistiklerine göre 'sigara içmek' dünya çapında bir problem olmakla birlikte tahmini 3 yetişkinden biri sigara kullanmaktadır. Bu istatistiğe göre 1,2 milyar kişinin sigara kullandığı ortaya çıkmaktadır. Dünya Sağlık Örgütünün yaptığı açıklamaya göre birçok ülkede akciğer kanseri görülmektedir ve bu hastalık sigaranın sebep olduğu ölümcül sonuçlardan sadece biridir.
Sigara içen kişiler kendilerine zarar verdikleri gibi çevrelerinde bulunan kişilerede zarar verir. Bunlara pasif içici denir. Sigaranın vücuttaki tüm doku ve organlara sayılamayacak kadar çok zararı vardır. Peki sigaranın zararları nelerdir?
* Öncelikle sigaranın en büyük zararını %10-15 kilo eksikliği ve zeka geriliği ile anne karnındaki bebek görür.
* Tütün içinde bulunan Karbonmonoksit, Nikotin, Katran gibi zararlı maddeler akciğer kanseri başta olmak üzere, solunum sistemi hastalıklarından olan bronşit ve amfizeme gibi hastalıklara neden olur. İçilen her sigara sizi kansere bir adım daha yaklaştırır. Sigara içenlerde akciğerlerin doğal savunma sistemi bozulur ve buda enfeksiyon kapma riskini artırır.
* Sigarada bulunan Karbonmonoksitin kandaki oksijeni yok etmesiyle damarlarda kolestrol depolanır ve bunun neticesinde kalp krizi riski artar.
* Yemek borusu ve midede ülser, kanama ve kanser oluşumu artar. Pankreas kanseri riski fazlalaşır. Sigara içen erkeklerin içmeyenlere oranla daha fazla mesane kanserine yakalandıkları görülmektedir.
* Sigara içenlerin ellerinde ve parmaklarında sararmalar ve tırnaklarında kırılmalar görülmektedir.
* Sigara kol ve bacak damarlarında çeşitli hastalıklara neden olur. Özellikle, damarlardaki tıkanıklık nedeniyle ancak organların kesilmesiyle tedavi edilebilen(Burger) hastalığı oluşur.
* Ağız kokusu, diş ve diş eti hastalıkları, diş kaybı ve tat alma duyusunda bozulmalar görülür.
* Beyin hücrelerinin ölümüne ve hafıza zayıflığına(Alzheimer) sebep olur.
* Koku alma duygusu azalır.
* Sigara içen bayanlarda rahim ve yumurtalık kısırlığı,erken menopoz ve rahim kanseri gibi tehlikeler görülür.
* Gözlerde katarakt yada körlük meydana gelebilir.
* Vücutta yorgunluk,ruhsal gerilim,aşırı stres ve uykusuzluk görülür.
* Cinsel organlarda iktidarsızlık, ereksiyonda azalma ve döllenme yetersizliği meydana gelir.
* Vücuttaki insülin salgılama yeteneğini azaltarak şeker hastalığına sebep olur.
* Sigara, deri yapısının bozulmasına ve kırışıklıklara yol açar. Bunun yanında sigara içenlerin yaraları çok daha zor iyileşir. Bazen ameliyat sonrası yaraların iyileşmediği görülür.
* Sigara bağımlılarında kronik baş ağrılarına rastlanır.
* Bu bilinen gerçekleri göz önünde tutarak daha duyarlı olmaya çalışmalıyız. Yeni nesle iyi örnek olup eğiterek onları büyük bir problem haline gelen bu ölümcül alışkanlıktan korumalıyız. Sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı bir gelecek için sigarayı bırakın!

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol