Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER), dile getirilen
sorunlarına kulak veren yetkililere teşekkür ederek çözüm için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.ATAUZDER Kırklareli Kadın Kolları Başkanı Tuba Altıner, önemli görüşmelerin yapıldığını dile getirerek durum ile ilgili bilgi verdi. Hakları için çözüm beklediklerini dile getiren Başkan Altıner, dertlerini dinleyen ve çözüm için emek veren milletvekillerine teşekkür ederek, “Meclis görüşmelerine devam ediyor” sözlerini dile getirdi.
3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununun 5'inci maddesinin son fıkrasını hatırlatan Başkan Altıner, “Uzman Çavuşların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri çerçevesinde yapılan atamaları 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununun 5'inci maddesinin son fıkrası ile Uzman Erbaş Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülmektedir.
3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununun 5'inci maddesinin son fıkrasında; ‘Uzman Erbaşların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 92'nci maddesi hükmünden yararlanabilmeleri için en az yedi hizmet yılını tamamlamış olmaları gerekir’ denilmektedir” sözlerini dile getirdi.
“En az 7 hizmet yılı süresini dolduran…”
Uzman çavuşların haklarına dair bilgi veren Başkan Altıner, “Bu durumda Türk Silahlı Kuvvetlerinde en az 7 hizmet yılı süresini dolduran ve kendi isteği ile görevinden ayrılan Uzman Çavuşlar Kamu Kurum ve Kuruluşlarının boş Memur Kadrolarına atanma hakkına sahiptirler.2016 yılından önce göreve başlayan ve 2 yıl görev yapmaya müteakiben bırakmak zorunda kalan Uzman Çavuşlarda hak kaybına uğramıştır. Bu Uzman Çavuşların kazanılmış haklarıdır. Lakin hak sahibi binlerce Kahraman Uzman Çavuş Kazanılmış Hakları olmasına rağmen yıllardır Kamuda Memurluk Kadrolarına atanamamaktadır. Kamu kurum ve kuruluşları Atanma taleplerine Personel Alımı Yapmıyoruz, Atanabileceğiniz boş kadromuz yoktur, hizmetinize ihtiyacımız yoktur, personel giderlerimiz fazladır vb. şeklinde cevaplar vererek olumsuz yanıt vermektedirler.
Yukarıda söz edilen kanun maddesinde atanma hakkında sadece usul belirtilmiş Vatan ve Millet için sahada canını ortaya koyarak görev yapan Kahramanların Atanma taleplerinin kurumlarca kabul edilmesi yönünde herhangi bir açıklama olmaması nedeniyle ve atama takdirinin Kurumların inisiyatifine bırakılması sebebiyle kazanılmış hakkımız olmasına rağmen atanamıyoruz. Yıllarca bu mağduriyetimiz artarak devam ediyor” dedi.
“Olumlu ve ılımlı bir
görüşmeler
gerçekleştirdik”
Eski uzman çavuşların mağduriyetlerinin giderilmesi adına uzun süredir meclis çalışmalarını sürdüren Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Genel başkanı Mustafa Gündeşli ve yönetim kurulu üyeleri; AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti Milletvekili Erol Keleş, AK Parti Milletvekili Ali Kıratlı, Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Ümmü Gülşen Öztürk, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi Turan Şahin, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Musa Küçük, Yeniden Refah Partisi Milletvekili Ali Yüksel vekillerimizin nazik davetleriyle olumlu ve ılımlı bir görüşmeler gerçekleştirdik”
“Devlet meselesi ve vefa borcu…”
Sorunun çözümü için ilgili davranan milletvekillerinin mağduriyet giderilmesi için kollarını sıvadığını dile getiren Başkan Altıner, “Vekillerimiz sorunun çözümü konusunda yardımcı olacaklarını, bunun bir devlet meselesi ve vefa borcu olduğunu bu mağduriyetin giderilmesi için her türlü desteği vereceklerini belirttiler. Haklı mücadelemizde sesimizi duyan, bizlere değerli vakitlerini ayırıp bizlerden desteğini esirgemeyen Mehmet Ali Çelebi, Erol Keleş, Ali Kıratlı, Ümmü Gülşen Öztürk, Fevzi Zırhlığlu, Turan Şahin, Musa Küçük , Ali Yüksel Vekillerimize desteklerinden dolayı Eski uzman çavuşlar ve aileleri adına binlerce kez teşekkür ederiz. Minneti bir borç biliriz” ifadelerini dile getirdi.
NE ARAMIŞTINIZ ?
ÇOK OKUNANLAR
-
Yeni Parti'de Kırklareli Teşkilatları Tamamlandı! İşte İsim İsim Liste
11 Eki 2026 -
Kırklareli’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Programı Açıklandı! İşte Etkinlik Takvimi
27 Eki 2026 -
"Ülkemizde farklı kesimler arasındaki mesafeleri kapatacak bir toplumsal zeminin oluşmasına ivedilikle ihtiyacımız var"
07 Eki 2026 -
Kırklareli'nin Vergi Rekortmenleri Listesinde Hangi Şirketler Var?
12 Eki 2026 -
Kırklareli ile Kayseri Arasında Edebiyat Köprüsü Kuruldu
13 Eki 2026 -
Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü’nün Projesine Trakya Kalkınma Ajansı’ndan Destek
07 Eki 2026
ÇOK YORUMLANANLAR
-
Kırklareli’nde Gençleri Bekleyen İki Büyük Tehlikeye Karşı Eğitim Düzenlenecek!
03 Kas 2026 -
Kırklareli’nin Eylül İhracatı Yüzde 15,2 Arttı
05 Eki 2026 -
Edirne’de Can Dostlara Anlamlı Destek! Çuvallar Dolusu Mama Bağışlandı
05 Eki 2026 -
Terörsüz Türkiye hedefimizle aramıza kimse giremeyecek
05 Eki 2026 -
Kırklareli Dahil 61 İlde Siber Operasyon! 547 Şüpheli Yakalandı
05 Eki 2026 -
Lüleburgaz’da Ücretsiz Ulaşım Denetimi! Zabıta Araçlara Bindi, Yerinde Kontrol Etti
06 Eki 2026
Son Yorumlar
- "Ufuk Hattı Projesi" geleceğe umut oluyor: Tebrikler başarılar diliyorum ...
- "Ufuk Hattı Projesi" geleceğe umut oluyor: Tebrikler başarılar diliyorum ...
- Bir festival de böyle geçti: Çok istedik bizden olmadı yaralarımı kimse sarmadı ağladım sesimi duymadı sana olan dağlar kadar sev...


Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol