Çocuklar sporu benimsedi

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılının bitmesiyle beraber, çocukların yaz aylarında bir faaliyet içerisinde bulunmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen "Yaz Spor Okulları" etkinlikleri, bu yılda tam gaz devam ediyor. 10 Haziran tarihinde kayıtları başlayan etkinlikler, yaz aylarının sonlarına kadar sürecek ve birçok farklı dalda çocuklara eğitim verecek

Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce yaz spor okulları kursları devam ediyor. Birçok alanda çocukları spor anlamında geliştiren etkinliklerde, 15 farklı dalda açılan kurslara 5-18 yaşları arasındaki her öğrenci ücretsiz olacak katılabiliyor.
10 Haziran tarihinde kayıtlarına başlanan Yaz Spor Okulları etkinlikleri, başladığı günden itibaren eğitimlerini hız kesmeden sürdürüyor.  
"Bu Yaz Mutlaka Spora Başlamalısın" sloganı ile 5-18 Yaş arasındakilere yönelik Ücretsiz olarak verilen kurslar, Taekwondo, Futbol, Masa Tenisi, Basketbol, halk oyunları, Judo, Cimnastik, Atletizm, Badminton, Tenis, Satranç, Halter, Güreş, Atıcılık ve Voleybol'dan oluşuyor. Yaş gruplarına ve etkinliğe göre değişik gün ve saatlerde olan antrenmanlar, çocukların büyük beğenisini topladı.  Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce yürütülen Yaz Spor Okulları etkinlikleri, çocukların vakitlerini iyi anlamda değerlendirebilmesi, sosyal ortama adaptasyonda sıkıntı çekmemesi ve onların takım çalışmalarını geliştirmenin yanı sıra sporu sevdirmeyi amaçlıyor.
Ayşenur Taşbakan Spor Salonu'nda, Cimnastik sporu antrenmanları yapılıyor
Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yaz Spor Okulları etkinlikleri kapsamında 9 Temmuz 2013 tarihinde başlayan Cimnastik Sporu son hızıyla devam ediyor. Ayşenur Taşbakan Spor Salonu'nda, 3. Kademe Artistik Cimnastik Antrenörü Taha Töraydın nezaretindeki çocuklar, yaşlarına ve yeteneklerine göre ayrılıyor. Grublarla yapılan antremanlar miniklerin kas gelişimi, kas esnekliği, eklem güçlenmesi, eklem açıklığı ve motorik özelliklerin gelişimi açısından büyük önem taşıyor. Bu temel sporu ücretsiz olarak tüm çocukların yapmasını ve Cimnastik sporunun gerçek anlamda tanımaları için herkesi davet eden Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, devam eden sporlara da ilginin büyük olduğunu bildirdi. Çocukların temel gelişimlerinin spor yaparak daha iyi olacağını ve sağlık bir yaşam için sporun şart olduğunun altını çizdi. Çocukların rekabeti gerçek anlamda öğrendikleri ve birbirleriyle uyum sağlayarak sosyal anlamda da gelişmelerini sağlayan bu spor dalları, aynı zamanda çocukların takım çalışması, hızlı düşünme yeteneği, kıvraklık ve vücutlarını tanımaları açısından da son derece önemli.
Taekwondo sporu büyük ilgi görüyor
Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün açtığı Taekwondo sporu etkinliğine ilgi büyük. Ayşenur Taşbakan Spor Salonu'nda süren antrenmanlar çocukların büyük beğenisini kazandı. Taekwondo, diğer sporlara nazaran daha farklı bir yapıya sahip. İşte Taekwondocunun taşıması gereken özellikler;
Taekwondocu için bütün vücut bir savunma silahıdır. Saldırganları elleri yumrukları ayakları veya diğer organları vasıtasıyla kolaylıkla tesirsiz hale getirme yeteneklerine sahiptirler. Taekwondo kişinin güven duygusunu geliştirmesi bakımından büyük öneme sahiptir. Kendine güvenen insanlar daha zayıf olanlara karşı alçak gönüllü ve hoşgörülü olurlar. Her kaba kuvvetin arkasında kişinin aslında kendi nefsini ve benliğini öne çıkarma duygusu yatar. Bazen sudan sebeplerle, korkunç cinayetlerin işlenmesinde sebep olan şey, o sebebin cisim olarak değeri değil, kişideki benliğini ispat duygusudur. Taekwondocu bu nedenle kendini savunma ve karşıdakini bertaraf etme konusunda eğitimli olduğundan asla kendini ispata kalkışmaz. Çünkü ispati zaten devletin verdiği diplomadır.
Japon moderrn dövüş sanatlarının ilk örneği Judo
Yaz Spor Okulları kapsamında sunulan bir diğer imkan ise, Japon dövüş sanatlarının ilk örneği Judo. Bu dövüş yöntemini Japonlara, silahlı haydutlara karşı korunmakta ustalaşan keşişler tanıtmıştı. Samuray denen Japon savaşçıları savaş sırasında silahsız kaldıklarında, kendilerini jiu jitsuyla savunurlardı. Ayrıca silahsız bir düşmana karşı, silah kullanmayı yiğitliğe yakıştırmadıklarından, silahsız düşmanlarına karşı da aynı yöntemle mücadele ederlerdi. Jiu jitsuda yumrukla, tekmeyle, dizle vuruşlar, kemik ve eklemlere uygulanan kilitleme ve tutuşlar, fırlatma ve kısa süreli baygınlığa neden olan boğma gibi yöntemler vardır. Jiu jitsuyu Judo'dan ayıran temel özellik rakibe karşı konmaması, direnilmemesidir.   

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol