"Çocuklar kanser olabilir"

NTV Yesil Ekran kusaginda yayinlanan 'Yesil Kürsü'nün önceki aksamki bölümünde Igneada vardi. Igneadalilarin nükleer santral ve çevre konusunda görüslerine yer verilen programda nükleer santralin tehlikesini Irem Varol isimli bir çocuk dile getirdi. Varol, aglayarak, "Eger nükleer santral olursa hem benden küçük çocuklar, hem de benim yasimdaki çocuklar kanser olabilirler" dedi. 

Haber kanali NTV'de yer elan "Yesil Ekran" kusagindaki "Yesil Kürsü" isimli Nedim Hazar'in hazirladigi programin önceki aksam yayinlanan bölümünde Igneada ve Igneada halki vardi. Kurulan kürsüden Igneadalilara sirayla söz verilen programda çevre ve Igneada'ya kurulacagi konusulan Türkiye'nin üçüncü nükleer santrali vardi Belediye Baskani Tahir Isik'inda söz aldigi programda; "Biz Igneada halki olarak kesinlikle nükleer santral istemiyoruz" mesaji verdi. Küçük çocuklarin kürsüden verdigi mesajlar da dikkat çekiciydi. Her Pazartesi 21.15'de yayinlanan programda Türkiye'nin birçok bölgesinde kurulacak kürsüden vatandaslar çevreyle ilgili sikinti ve düsüncelerini izleyicilerle paylasiyor.

"Igneada'da büyük feryat!" basligiyla internetten de izlenebilen programin bir bölümünde kürsüye çikan Irem Varolan isimli küçük bir çocuk hem çevreye hemde hayvanlara iliskin mesajlar veriyor. Hayvanlara iliskin verdigi mesaj sirasinda aglamaya baslayan Varolan, yaklasik bir dakika kaldigi kürsüde düsüncelerini, "Eger içinizden ormani seven biri varsa ormana arabayla girmeyin yoksa orada hayvanlar var. Hayvanlarin, yilanlarin yumurtalari var. Hem bazi hayvanlara insanlar bakip bakip (aglamaya baslar) sonrada sokaga atmasinlar lütfen. Eger nükleer santral olursa hem benden küçük çocuklar hem de benim yasimdaki çocuklar kanser olabilirler" sözleri ile dile getirdi.

Kürsüye çikan bir baska çocuk ise söylemek istediklerini "Birde bazi arkadaslar var ormandan geçerken bazi yapraklari kopariyorlar ben bundan çok sikiliyorum. Bir yaprak içinde çok oksijen var. Bizim oksijenimizi çok tüketiyorlar çok kötü oluyoruz. (gülmeye baslar) Heyecanlandim" sözleri ile dile getiriyor.

Ediz Hun'un gündeminde de Igneada vardi

Öte yandan aktör ve biyolog Ediz Hun'un Türkiye Gazetesi için hazirladigi "Edizhun'la Yesil Sayfa" isimli sayfada da Igneada küçükte olsa konu edinmisti. Çevreyle ilgili haberlerin yer aldigi sayfada Vali Mustafa Yaman'in Igneada gezisine yer verildi.

"Yagmur degil Longoz Ormanlari" baslikli bölümde "Kirklareli'nin Dereköy ilçesine bagli Igneada'da yer alan Longoz Ormanlari güzelligiyle herkesi kendisine hayran birakiyor. Bulgaristan sinirina yakin Türkiye'nin ve dünyanin en önemli milli parklari arasinda yer alan alanda incelemede bulunan Vali Mustafa Yaman, bölgenin Türkiye'nin ve dünyanin en güzel milli parklari arasinda yer aldigini belirterek tüm yerli ve yabanci turistleri beklediklerini söyledi. Longoz Ormanlari, Yildiz Daglari'ndan Karadeniz'e dogru akan derelerin tasidigi toprak parçalarinin kiyida birikmesiyle olusmus. Zengin sucul bitki örtüsüne sahip olan alanda çok sayida göl de bulunuyor" ifadelerine yer verildi.

 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol